Како то урадити сами: причврстите резервоар на тоалет

Осигурајте спремник за тоалет није тешко, с којим савршено чак и придошлица Сматра се да чињеница да је правилна уградња тоалета, наиме, чвор за фиксирање и спремник, овиси о томе да ли ће бити брзих проблема с водоводом. Ове делове можете повезати сами, а упутства ће вам добро доћи.

Бити кит: како покупити резервоар до тоалета

Приликом одабира спремника, већина купаца је заинтересована за његов изглед, цијену и капацитет за складиштење воде. Облик ове ставке треба да буде поуздан, резервоар не би требало да има видљиве недостатке, пукотине, струготине и друга оштећења.

Ако одлучите да сами покупите резервоар до тоалета, у овом случају морате узети у обзир њихов дизајн и изглед

При избору резервоара обратите пажњу на:

 • Како се веже за тоалет. Понекад ће бити солидан дизајн са шалицом, или ће се резервоар монтирати одвојено, или чак и скривен. Монтажа зависи од локације контејнера, понекад су потребни само вијци (цела посуда), ау случају скривене монтаже, потребна је уградња оквира.
 • Начин на који се вода доводи у контејнер. Из дна, леђа и бочног дренажа налазе се резервоари. Бочна облога се сматра најраспрострањенијом.
 • Која врста арматуре се користи. То може бити уређај са полугом, једним или два дугмета. Уређај са два дугмета се сматра најефикаснијим, јер се вода економичније одводи.

Али неће вам требати само бачва сама. Морам купититакође одводни вентили, запорни вентили, облога, па чак и полимерна трака за водовод. Потоњи се користи за додатно заптивање навојног споја.

Сам поступак: како инсталирати тенк на тоалет

Све зависи од уређаја који сте купили. Свака опција монтаже може се разматрати одвојено. И почните са шаркама.

Да бисте поставили резервоар на тоалет, можете се додатно упознати са детаљним мастер класом

Монтажа зглобног спремника (стари узорак):

 • Испусна цев пречника 32 мм налази се на дну дренажног контејнера;
 • Тада се врши означавање, резервоар мора бити нанесен на зид на висини на којој је доњи крај цеви био испред улазне цеви посуде тоалета, она на поду;
 • Након што се овај маркер или оловка нанесу на површину обележавања зида;
 • За бушење рупа за конзоле, пречник алата мора одговарати димензијама сидрених вијака или типлова;
 • Коначно, монтажа носача на зид се врши и фиксира складишни капацитет на њима.

Вриједи рећи да су зглобни спремници лако причврстити, али се врло ријетко користе. Обично се такви стари дизајни уклањају, тако да више нису на њиховом мјесту, али испод стављају нови, модерни тенк. Али за некога добра варијанта дизајна са шаркама, тј.

Уграђени модел: монтажа резервоара на тоалет, упутство

Овде ћете сазнати како инсталирати дизајн на полици посудеВЦ шкољка За ову инсталацију је потребна гумена бртва. Једна таква бртва налази се на посуди. Обично је већ добила специјално средство за лепљење које је фиксира. Али ако ово није присутно, требало би да купите санитарни гел за заптивање.

Проучавањем посебног упутства, могуће је властитим рукама поправити резервоар у тоалет без помоћи стручњака

Ако користите овај специјални гел, онда се заптивка треба подмазати са две стране, јер је једна од њих причвршћена за ВЦ даску, а друга је у близини умиваоника. Понекад се користи додатни гумени прстен који затвара одвод за дренажу на дну посуде.

 • Да би се резервоар причврстио на посуду за тоалет, користити вијке са гуменим јастучићима у облику конуса, они се убацују у посебне рупе и завијају матице од испод густе;
 • Да би се спречило излажење воде из других отвора, користити гумене чепове - такође се подмазују гелом прије уградње, тако да је веза што је могуће гушћа;
 • Затим се изводи монтажа одводног канала, прикључује се водени лонац.

У току обављања последњих операција, проверите да ли су све мембране, заптивке и заптивке на свом месту. Полимерна трака, која штити од цурења, мора бити намотана на вањски навој улазне цијеви. И последњи тренутак ће бити тест. Одврните запорни вентил, напуните посуду водом. Да бисте подесили ниво течности, употријебите плутач на вијку или одвијачу.

Штавијци се користе за причвршћивање резервоара за тоалет

Врло често вода тече из резервоара ако су челични вијци трули у конструкцији. Наравно, треба их замијенити. Купите нови сет вијака под вашим моделом тоалета и замијените их.

Да би се резервоар осигурао за тоалет, требало би користити само висококвалитетне и поуздане вијке

А то е следно:

 • Вода треба бити блокирана и уклоњена из резервоара, као и остаци зарђалих елемената;
 • Одвијте матицу, уклоните запорни вентил одводног резервоара;
 • одврнути све поломљене вијке;
 • Уклоните резервоар за испуштање из густе гумене подлоге;
 • Уклоните све старе вијке, чак и ако је један од њих интегрални;
 • Очистите зглобове;
 • Уврнути нове челичне или месингане завртњеве;
 • Поставите резервоар на полицу, прво фиксирајући заптивач резервоара за одвод;
 • Лагано затегните носач.

И, као и увек, завршава са свим чеком. Цурење не би требало бити. Међутим, случајно се дешава да проток почиње за два. Зато погледајте прве дане у резервоару за цурење.

Постављање дренажне посуде за заход (видео)

Модерни причвршћивачи, гелови, елементи за заптивање - данас је све направљено за најпогоднију инсталацију водоводних инсталација. Купите поуздане ЦД-ове са јасним упутама које одговарају вашем моделу тоалета.

Успешан рад!