Поправите електрични чајник властитим рукама

Многи од нас се дефинитивно суочавају са ситуацијом када се ујутро пробуде и доведу у ред, само треба попити кафу која окрепљује, али омиљени електрични чајник се не укључује. У овом чланку ћемо размотрити могуће узроке квара уређаја. Такође научите како да поправите чајник сопственим рукама.

Прво, вредно је обратити пажњу на постоље, јер би кабл могао једноставно да постане узрок инвалидности уређаја.

Да бисте проверили интегритет жице, само га назовите мултиметром од прикључка до контакт групе, која се налази на котлу.

Ако жица не "звони", требате раставити постоље и провјерити јесу ли сви прикључци на мјесту.

Ако је постоље у реду, али се апарат још увијек не укључује, вријеме је да га почнете растављати. Прво морате одврнути вијке у доњем дијелу.

Затим морате поделити поклопац на дну. Најлакши начин да се то уради је коришћењем конвенционалног одвијача, гурајући га испод поклопца и као подковрију. Ово ће чути карактеристичан звук при отварању сваке засуне (у већини случајева то је 6 комада).

Затим уклоните плочу ручке и горњи поклопац из котла.

Сада визуелно прегледајте грејни елемент, контактну групу, као и све жице и терминале.

Ако је све у реду, наставите да проверите главне елементе уређаја. Прво се морате побринути за интегритет грејног елемента. Измерите отпор помоћумултиметар У пристојној Тени требало би да буде око 30 охма. Ако је грејни елемент неисправан, видећете "прекид" током мерења. Овај проблем је решен комплетном заменом Тене.

Затим бирајте прекидач у ручици (колико често је проблем овдје), а ако је неисправан, замијените га сличним.

Треба проверити и отпорник кроз који су ЛЕД диоде укључене, чајник је истакнут на послу. Отпорник отпорника треба да буде 14 - 16 кОхм, у случају његове непогодности - замените.

Често је поправка електричног котла ограничена на проналажење прекида у једној од жица, на пример, у дршци или на дну. Да бисте били сигурни да су све циљне везе укључене, укључите прекидач и позовите цео апарат тако што ћете додирнути групу контаката на дну. Добра отпорност ће бити 30 - 40 ома.

Ако добијемо "паузу", мораћемо да позовемо сваки сегмент ланца одвојено и, ако је потребно, заменимо проблематичну жицу новом.
Ако све жице, ТЕН-ови, прекидач и отпорник раде, а апарат се још увијек не укључује - проблем треба тражити у контактној групи, јер његови контакти "пале" након неког времена употребом ове технике због велике снаге. Најпогодније је користити прељев за уклањање колача.

Тако да можете сами поправити електрични котлићи властитим рукама код куће. Остаје само да се сакупи и поново ужива у јутарњој ароматичној кафи.