Поклопци на вратима: улаз, метал, ентеријер, украсни смсдф

Сваког дана наша улазна врата постају све више застарела, али то не значи да би се она требала одмах промијенити у новији модел. У овој ситуацији, облога на МДФ вратима је згодна за материјале који вам омогућавају да лако освежите изглед структуре и тиме побољшате унутрашњост просторије.

МДФ нема високу цену, што вам омогућава да значајно уштедите. Модерне технологије, које се сада динамично развијају, омогућавају лансирање различитих типова МДФ-а на тржиште. Превлаке на материјалу МДФ врата имају неколико предности, међу којима се посебно истиче:

  • Отпорност на оштећење;
  • Отпорност на лоше временске услове;
  • Добар ниво топлотне и звучне изолације;
  • дуг радни век;
  • Прилично естетски изглед.

Најважније од наведених предности МДФ облога на металним вратима је њихова отпорност на различите врсте механичких оштећења. Таква заштита је могућа само уз употребу посебне методе материјалне производње.

Машина за производњу МДФ облога.

Овај метод се врши под притиском дрвених влакана под високим притиском. Након поступка наноси се слојни слој на површину.

Због таквих акција, облога врата може служити више од једне године, задржавајући своје изванредне вањске податке. Већина МДФ рамова је направљена тако да могу бити украшена властитим узорцима.

Неке декоративне облоге на вратима и уопште приказују популарне природне материјале.Важна карактеристика је ниска топлотна проводљивост. Густа облога не допушта влази да дође до метала, а то без додатних завршних радова.


Производни процес.

Различити избори ће вам омогућити да уредите врата, подижући панеле врата, постављене на метална врата са било којим дизајном, без угрожавања квалитета рада који се лако може обавити својим рукама.

избор панела

Постоје три стандардна типа МДФ-а:

  • са ламинираним премазом;
  • Фурнир;
  • Са анти-вандал заштитом.

Ламинирани тип излази када је везан за МДФ специјалним љепљивим филмом који изгледа као симулирани дрвени материјал. Такав материјал је јефтинији од осталих варијанти МДФ-а, а разноврсни прекривачи на вратима омогућит ће вам да подигнете и глатку, глатку или глатку површину и каприциозну (кривотворену). Такви декоративни прекривачи су одлични за монтажу на врата, посебно у унутрашњост, јер се врата разликују и не сметају му додатни килограми тежине.

Фурнирани мдф.

МДФ од фурнира савршено имитира право дрво, које има сличну боју и текстуру. То вам омогућава да не само уштедите мало на материјалима, већ и да постигнете исти визуелни резултат као када користите природне компоненте, а врата ће имати прекрасан поглед на фотографију.

Често, метала улазних врата, произведена у Кини, имају анти-вандалну заштиту, обично пластичну. Али са таквим приступом, за пријатан изглед врата, потребно је украсити. Генералноотпоран на оштећења, облога на улазним вратима је често направљена од вишеслојне издржљиве пластике, која је посебно погодна за употребу на металним вратима.

Анти-вандал премази.

Резултирајућа површина врата може их носити различите временске проблеме: снијег, киша, колебање температуре.

Врата са анти-вандалним премазом су одлична за уградњу у продавнице, школске просторије и друге, док њихове фотографије неће бити страшне, јер са естетског гледишта, заштита изгледа одлично. Они ће такође бити добар избор за лабораторије и радионице, јер ова врста запошљавања захтијева високу покривеност.

инсталација облоге

За уградњу МДФ облога на метална врата, потребна су прелиминарна мјерења апсолутно свих индикатора. За прецизност процеса, потребно је очистити све пукотине и отворе са смећа, као и лагано полирати површину брусним папиром.

Након куповине облога на улазним вратима, оне се лијепе на платно, након чега почиње фаза обраде других јединица.

Пожељно је одмашћивање врата прије почетка рада, што се може учинити употребом бензина или специјалних алата. Након тога се наноси пена за монтажу по цијелом ободу и на мјесту на крижу. Структура се може окренути преко пода до пода тако да се чврсто притискају тридесет минута, тако да се елементи залијепе брже.

Потребен материал и инструмент.

Поклопци на предњим вратима су монтирани са различитих страна да би се избеглиунутрашњи и спољни завршни радови. Након тога, потребно је вратима неколико сати одмора у вертикалном положају тако да се суши. За одговарајућу величину, врата су опремљена електричним брисачем, а прва обрада се односи на панеле, а затим - на прекриваче. На плочама оставите око 5 мм са сваке стране, тако да је овај елемент благо избочен изван врата.

Глодалица.

Након тога, метални поклопци врата се монтирају на коначну величину уз помоћ глодалице која савршено прилагођава материјал из МДФ-а. Након усклађивања свих величина, материјал се избуши за браву и ручку. Језгро дворца се мора унапријед заврнути.

Врата сама по себи захтевају бушење пет рупа пречника 2,8 мм, ако је потребно повећати бушилицу, онда ће ове рупе имати шрафове. Сви отвори који су направљени испод ручке врата, очију и других елемената, морају се обрадити бушилицом са глодалицом.

Производња облога на улазним вратима различитих модела врши се различитим величинама: дебљина, дужина, висина.

Ово треба узети у обзир приликом одабира и уградње саморезних вијака, јер би дужина требала бити просјечна, тако да вијци могу доћи до врата, али не окретати монтажу. Такође, не покушавајте да се окрећете, јер на врхунцу момента делови могу деформисати метал.

Завршна обрада захтева бушење ближе ивици врата. Али такве неопходне рупе не би требало да негативно утичуизглед, тако да су покривени гуменим тракама заптивача. Такве траке су такође корисне као заштита од хладног ваздуха, али у паровима са њима препоручује се наношење лепка за додатну чврстоћу и максималне перформансе облоге на металним вратима. Али у случају додатних прекривача, невоље се могу десити, као опција, шупе не могу доћи на своје место. Стога, све радове инсталације треба обавити што је точније могуће, а врата ће вам задовољити ажурирани дизајн већ неколико година.