Затварач на вратима

Обавезно стање улазних врата у сеоској кући или кућици је њена непропусност. Да би се ријешио овај проблем, користе се печати, захваљујући којима се осигурава ближе уклапање у кутију, што доводи до зајамчене заштите сеоске куће или викендице од пропуха, прашине, звукова, влаге која долази из улице. Уз њихову помоћ, врата показују глатки ход и отпорност на хабање, јер штите од оштрих удараца по кутији.

садржај

 • Еластичне заптивке за врата
  • На металним конструкцијама
  • О дизајну ентеријера
 • Самоизградња заптивне гуме

Заптивке гуме за врата

На металним конструкцијама

Раније се за производњу бртви употребљавала гума, данас је произвођачима дозвољено да користе пенасту гуму. Има боље перформансе, а посебно је важно када се бира материјал за заштиту од вањских фактора. Осим тога, постаје све популарнија због ниске цијене.

бртваје постављена дуж периметракутије врата. Обично један слој није довољан чак ни за унутрашњост, тако да за метална врата користе троструки шав: периметар врата - два и један на оквиру.

Спољни слој мора издржати критику и бити:

 • Стабилан пре пада температуре.
 • Отпоран на влагу.
 • Неприхватљиво за излагање сунцу.
 • Отпоран на деформације.

Модерни модели су такође доступниотпоран на уља и киселине.

Важно! Висококвалитетне металне облогесу опремљене клипом , дизајнираним да прихвати заптивач. Приликом куповине морате унапријед одредити његову величину, тако да се гума напуни свим празним простором. Ако се заптивка испостави да је витка од дизајна врата, онда ће постати отпадна ствар, ако више, рад дворца ће бити сломљен. Гумене заптивке у том погледу имају различите величине:

 • За мале уторе до 3 мм. Означено с Ц, Е.
 • За размаке од 3 до 5 мм. Писма Ф, П
 • Слово Д се може детектовати на великом заптивачу.

Важно!Покрените тест за заптивање . Да бисте проверили да ли ће стари бити замењен, узмите парче папира, ставите га на заптивач када су врата отворена, затворите платно и покушајте га извући. Ако се не уклапа, заптивка са својим функцијама се носи.

Ако се користи само један улаз, само еластична трака има само крило врата. Двоструки затварач захтева додатну монтажу на оквир. То зависи од густине приањања делова конструкције и обезбеђивања боље изолације.

Произвођачи производе гумене водоинсталатере различитих боја. Желео бих да кажем да боје смањују оперативни квалитет материјала. Стога је за вањска врата боље одабрати природну црну боју. онаће осигурати комфор и поузданост , док дизајнерска дисонанца неће бити толико значајна.

О дизајну ентеријера

Врата унутар просторије имају важну улогу. Прво, наравно, они су једна од централних елемената ентеријера, јер је њихов дизајн је веома важно. Али њихов функционални оптерећења превисока. Они морају да обављају послове за звучну и топлотну изолацију зграда. Правилно изабрани гум заптивке пружају ове захтеве, они суспречи улазак прашинеи кретања нацрта.

Други дестинација која је важна за простор, постаје рад подршка врата тихо и глатко. Због тога, треба да изаберете меко заптивање материјала, солидне резултате у неравномерног контакта са површином, зашто различити проблеми у мери у којој се врата не отварају.

Прикључци нуде палету широку боја гумених заптивача. Да раде у прописаном бојом, изаберите боје које одговарају врата. Технички параметри гума за улазна врата нису толико важне као што можетеда бисте изабрали малу дебљину . То ће обезбедити довољну изолацију звука и задовољавајуће спона крила врата.

пре затварања чине инсталацију од гуме треба да процени квалитет фит тканине. Цирцле креда сукобљавају са оквиром врата и затворите платно. Где трагови креде такође нису биле проблем.

селф-ассембли заптивни гум

затвара врата је једноставан поступак, само купити лепка смоле на бази. Мастер тврде да ако се правилно спроводи инсталацију, помажеповећање отпорности врата на хабање.

Важно! Еластичне заптивке су траке, прекривене лепком на једној страни и заштићене филмом. Слични модели суекономични и лако се причвршћују .

Пре уградње гуме, очистите површину од прашине, затим продужите век трајања заптивача, третирајте је ацетоном или другим растварачем.

Након обраде, измерите обим оквира да бисте одредили потребну количину заптивача. Следеће мерење ће бити одређивање ширине набора (место судара врата са оквиром). Ова вредност одређује ширину гумице. Његов компримирани изглед има дебљину једнаку вриједности размака између платна и набор.

Да би се прецизније одредила својства заптивача, потребно је пластелин узети у пластичну кесу и ставити га на место причвршћивања будуће еластичне траке. Затим затворите врата. Изашао је ваљак са потребним индикаторима.

Након познатевеличине и количине материјаламогуће је наставити са инсталацијом. Процедура је једноставна и своди се на следеће: одсеците траку жељене дужине и пажљиво уклоните заштитни папир, залијепите заптивку на наборима.

Данас су гуме за згушњавање гуме веома популарне са низом горе наведених карактеристика. Технолошки, њихова неспорна предност лежи у чињеници да када се монтирају, оне одмах попуњавају неопходне шупљине и попримају прописану форму.