Подрум за кревет (38 фотографија): са механизмом за подизање, који је боље одабрати, како направити своје руке, склопиве и анатомске

Кревет је један од најважнијих предмета намештаја у сваком дому. Такав објекат треба да буде што квалитетнији и удобнији. Ове карактеристике у великој мери зависе од оквира и основе кревета.

Шта је и зашто?

Погодност места за спавање директно зависи од правилно одабраног душека. Налази се на бази кревета. Овај елемент игра важну улогу у дизајну намјештаја, неопходан је за здрав сан и добар одмор.

Квалитативна основа одговарајуће величине може продужити вијек трајања душека. Осим тога, ова компонента кревета доприноси равномјерној расподјели оптерећења на кревет. Промовише одличан ортопедски ефекат.


Неки типови носача обезбеђују високу пропустљивост ваздуха за душек. Трошкови таквих опција су скупљи, али уз њихову помоћ, постоји квалитетна и природна вентилација ваздуха.

Модерни произвођачи производе не само обичне, већ и ојачане базе, дизајниране за рад корисника са великом тежином.

Без таквих детаља, кревет се може испрати различитим оптерећењима, што ће резултирати губитком атрактивног изгледа и погоршањем удобности.

врсте

Постоји неколико врста основа. Свака верзија је дизајнирана за одређену операцију и има скуп карактеристика.

солид

Чврсти темељи (другим ријечима, плоснати) представљају слој који се састоји од блањаних дасака, јефтине шперплоче или обичне иверице. КакоОбично се такви детаљи у процесу производње подвргавају различитим третманима са посебним заштитним и декоративним складиштима. Такви темељи су причвршћени за оквир кревета.

Чврсти темељи су тежи. Они не дозвољавају душеку да у потпуности открије анатомске способности.

Други недостатак таквих структура је слаба вентилација. Из тог разлога, они служе кратке и брзе грешке.

Тврда, нераскидива основа данас више није веома популарна. Ово је штит од темеља. Намјештај с таквом компонентом је јефтин и погодан је за разне душеке.

Често, кревете са крутим непрекидним базама бирају људи који имају одређене проблеме са кичмом, у којима морају спавати и одморити се само на равномерној и не тако мекој површини.


  ортопедска

  Има каркасу израђену од дрвета (природне или вештачке) или анатомске основе зачепљене гвожђем. Такве варијанте могу бити опремљене популарним механизмом за подизање. То може бити кауч на развлачење са склопивим простором за спавање.

  Такви предмети по правилу се налазе на ногама и имају ламеле са дрвета, које су причвршћене за базу уз помоћ посебних држача летве.

  Ортопедске конструкције су међу најпопуларнијим и најпопуларнијим. Одликују их одлична циркулација ваздуха, што чини места за спавање удобнијим и хигијенскијим.

  Ламеле у таквим моделима су равне и закривљене - у зависности од облика намештаја.


  Ортопедски душеци са таквим базама су много дужи и не губе своје позитивне особине.

  Ортопедске опције су по правилу флексибилне. Ламели у њима су уски и широки.

  Модели са широким шинама су идеални за постављање мадраца са зависном опругом под називом "Боннел" или за меке варијанте без опруга.

  Плоче велике ширине су јефтине. Међутим, након дужег коришћења таквих подлога може доћи до шкрипања, нарочито ако се у процесу инсталације користи експресивни метод.


  Уже ламеле су намењене за употребу душека са великом густином опруга и квалитетних меких производа. Често су базе са танким шинама у скупљем намештају.

  Ортопедске базе се такође трансформишу. Сличне варијанте често се допуњују електричним жицама. Овим системима можете управљати помоћу уграђених гумба за намјештај или даљинског управљача. Кревет одабире власник. Можете, на пример, да подигнете заглавље.

  подесиво

  Подесиве основе кревета данас су веома тражене. Имају подесиве ламеле, чија се крутост може мењати помоћу посебних регулатора (или показивача).

  Такви елементи могу да утичу на степен еластичности подручја за спавање и да га прилагоде себи.

  У подручјима базе гдје је потребна додатна контрола крутости, постављени су двослојни тријемови с додатним курсором,везан за сваки пар.

  склопиви

  Удобна и лака за руковање су склопиви темељи.

  Главна предност спаваћег намештаја са овом компонентом је његова покретљивост. Склопива подлога се лако може премјестити на ново мјесто и чак превести знатну удаљеност у аутомобилу. Често такве варијанте користе власници ладањских кућа и сеоских кућа. Такви модели су такође опремљени ламелама и имају лепи ортопедски ефекат.


   нон-сепарабле

   Тренутно многе фирме нуде купцима висококвалитетне лежајеве са шаркама. Такав занимљив намјештај ствара диван ефект, чини се да лети изнад површине пода. Такви производи по правилу имају недеструктивне статичне темеље. Овај намештај често се надопуњује прелепим осветљењем у доњем делу.

    фрамелесс

    То није веома скупо за безкаркасно основу. Такви производи су по правилу флексибилни и често у мањим креветима. На други начин, називају се линери. Такве конструкције су постављене дуж уздужних шипки, које се налазе у унутрашњем делу спаваћег простора и фиксиране помоћу конвенционалних вијака.

    Темељи кревета варирају не само у крутости, већ иу облику. Цлассиц су правоугаони дизајн. Постоје намјештај који има заобљену, овалну или савијену основу. Модели са фиокама у доњем делу су широко распрострањени, као и лаконске варијанте без главе.

    материали

    Данас их има многоПотрошачи преферирају намештај опремљен дрвеном подлогом. Избор таквих елемената је због дуговјечности и еколошке прихватљивости.

    • Квалитативни и поуздани делови направљени од природног дрвета. Најчешће се у производњи таквих производа користе бреза, бор, храст, буква или јоха. Намјештај за спаваће собе од природног дрва је скуп, али његова изведба у потпуности оправдава цијену.
    • Јефтиније су шперплоче, МДФ или ХДПЕ. Оне су мање издржљиве, издржљиве и поуздане од природних варијанти. ХДПЕ је уопште опасан за здравље. Овај материјал је направљен од дрвне сјечке и других дрвних остатака.

    Све компоненте се међусобно вежу уз употребу штетних формалдехидних смола, које под одређеним увјетима могу емитирати опасне твари.

    • Еластични ефекат је различита пластична конструкција. Такви системи се често допуњавају подесивим местима за спавање, управљање се врши уз помоћ контролног панела. Живот оваквог дизајна у просеку је 10-15 година. Ови производи су издржљиви и једноставни за употребу.
    • Најјаче су металне шине или чврсте. Радни век таквих система може бити дужи од 25 година. Ови дизајни су јефтини и имају добра ортопедска својства. Варијације које се највише верују нису поуздане. Слични терени су опремљени и креветима и софама.

    Мрежа металнаконструкције не подносе велика оптерећења и евентуално слијегање. То доводи до губитка атрактивног изгледа намештаја и његове удобности.


    Димензије

    Основе кревета могу имати различите величине:

    • за појединачне моделе: 80? 200, 90? 190, 90? 200, 90? 210, 80? 190 цм;
    • за пола спаваће собе: 120? 200, 120? 190, 120? 160 цм;
    • за двокреветне собе: 140? 200, 140? 190, 140? 200, 150? 200, 158? 205, 160? 190, 160? 200, 160? 220, 180? 200, 200? 200, 220? 200 цм

    За нестандардне кревете се производе исте нестандардне основе. На пример, може бити модел у коме је ширина спаваћег дела 159 цм

    Коју базу је боље изабрати испод душека?

    Ниво кревета зависи од нивоа удобности места за спавање. До данас, најквалитетније и удобније су жељезничке конструкције с дрвеним летвицама, које се налазе на одређеној удаљености једна од друге.

    Таква база је ортопедска, тако да одмор и спавање на њој пружају велико задовољство.

    Снажније и поузданије су основе у којима се трачнице налазе близу једне од других. Такве конструкције су ојачане и могу издржати велика оптерећења. Идеалне су за пуне људе чија тежина досеже 100 кг или више.


    Доступнији по вриједности су тешки директни разлози. На таквој површини душек неће имати квалитетну и природну вентилацију (као у случају пластичних конструкција), што негативно утиче на његове хигијенске карактеристике и смањујењеговој служби.

    Душек се временом може деформисати и ваљати на основу металне мреже. Није дизајниран за дуге операције и брзо губи еластичност.

    Конструкције металних шина су поузданије и издржљивије. Имају одличан ортопедски ефекат.

    Како убацити ламеле?

    Ламеле су причвршћене на дно кревета уз помоћ посебног врха власника. Такви елементи су израђени од полипропилена, пластике или гуме.

    Ови држачи су причвршћени за намештај помоћу малог носача који се претходно спаја са оквиром.

    Ламеле се могу инсталирати помоћу специјалних металних носача. Шине су једноставно уметнуте у ове делове.

    У модерним моделима кревета можете пронаћи оквире с унапријед припремљеним рупама, намијењеним за уградњу власника.

    Избор додатка за летвице зависи од тела намештаја.


    Како направити своје руке?

    База намјештаја може се самостално монтирати. Да бисте то урадили, морате да резервишете следеће гаџете:

    • шипке;
    • ламинирани и полирани профили од иверице;
    • МДФ профили;
    • схантиками;
    • Потврда;


     \ т
    • ексцентрични вијак;
    • вијци;
    • стубс;
    • са специјалним ивицама за намештај;
    • са ПВА лепком.

    За израду подлоге за душек савршен је за приступ бару од боровине са секцијом од 50? 50 мм Не чини превишебез ламелиране иверице. Декоративни дијелови требају бити израђени од МДФ-а.

    Греда ће морати да ојача базу. Она треба да испуни функцију подршке и основе целокупног дизајна. Најбоље је купити пар шипки у дужини од 4,5 м. За даљњу обраду стабло није у недоумици, јер се основа кревета неће налазити на истакнутом мјесту.

    Приликом куповине греде потребно је обратити пажњу на услове у којима је претходно складиштена.

    Не препоручује се куповина материјала који је чуван без додатних шупа или облога. Обично се такве шипке одликују високом влажношћу, неугодном бојом и често имају различите дефекте или деформације на својој површини.

    Глава треба бити израђена од МДФ и ХДПЕ. Текстура детаља треба да буде усмерена одозго на доле. Доња ивица глава треба да се меље како би изгледала прецизније. Ова ставка је причвршћена на главно свјетло уз помоћ власника и причвршћена је сталцима на бочним дијеловима.

    Главни детаљи базе су краљ и натраг.

    Краљеви су уздужни дијелови смјештени на дну спаваће собе. Израђују се почетном припремом рупа за монтажу. Након ових радњи потребно је причврстити подлоге вијцима и љепилом.

    Након припреме свих потребних делова можете ићи до постељине. Препоручује се да то урадите на месту где ћете да инсталирате производ.

    Након тога морате поставити средишњу шипку заједно с потпорњимаи подесити отпор потребан за душек.


    Неопходно је спојити куле на греду. За то можете користити конвенционалне вијке. Прије тога, барови би требали бити причвршћени за власнике, који на самом почетку требају бити причвршћени за леђа.

    Након свих горе наведених радњи, можете ићи у завршну фазу израде постоља: постављање подлоге за мадрац. Овај део може бити од иверице. Требало би да се састоји од две половине, јер су сличне конструкције много лакше монтиране.

    Много је лакше и брже направити базу од обичних палета. Слични елементи намештаја изгледају веома оригинално у многим ентеријерима и представљају добру алтернативу конвенционалним креветима.

    За производњу таквих производа препоручује се употреба јачих и трајнијих еуро палета.

    За почетак, морате купити 6-12 палета и темељито их полирати, јер слични материјали често имају пилинг и ушушкану површину. Препоручује се и палете са специјалним антисептичким средствима.

    Након тога, палете морају бити постављене на под и причвршћене једна с другом помоћу вијака.

    Мадраци у таквом намештају се слажу на једноставан и крут начин. Неки корисници додају префабриковане базе са ламелама у такав префабриковани намештај.    Рецензије

    Савремени купци покушавају да изаберу не само леп, спектакуларан већ и најудобнији намештајспаваћа соба.

    Многи људи примећују краткотрајну металну мрежу. У почетку они спавају на њима веома повољно, али с временом се гурају и умјесто тога морају купити друге производе.

    Многи купци преферирају поуздане конструкције са дрвеним ламелама. Људи славе предивне карактеристике таквих ортопедских основа.

    Многи људи са болестима кичме и даље су задовољни куповином кревета са чврстим, чврстим базама. Међутим, не журите да купујете такав намештај. Прво, препоручљиво је да се консултујете са лекаром, јер кревети са сличним базама могу бити штетни по здравље.


    Ако желите купити модеран кревет, требали бисте погледати регулиране електричне моделе. Купци који су се одлучили за такву аквизицију били су задовољни, јер се основа у сличним производима може фиксирати на било који погодан положај. Овај плус привлачи многе.

    Приликом избора кревета, прочитајте мишљења потрошача, сазнајте мишљење стручњака. Тако можете упоредити неке од најбољих опција и одабрати модел који ће одговарати чак и тривијалностима. Висококвалитетан производ ће Вас задовољити што је дуже могуће.

    Како направити кревет за кревет, погледајте сљедећи видео.