Подручје прегледа и примјене акустичног сухозидног кнауфа

Гипсани картон - један од најпопуларнијих материјала који се данас користи за унутрашњу обраду стамбених и нестамбених простора. Данас постоји много различитих верзија овог материјала које су намијењене одређеним просторијама и намјенама.Истакнуто место међу свим могућим опцијама је перфорирани сухозид или акустика.
Главна предност листова је да стварају одличну звучну изолацију.

Шта је карактеристика акустичног сувог зида

За многе од нас, посебно оне који живе у вишестамбеним зградама, звучна изолација је од велике важности. Може се постићи далеко од сваког декоративног материјала. Најбоље решење је да инсталирате акустични суви зид.
Овај материјал је идеалан за уградњу у просторијама у којима постоји повећана потражња за буком. Полазећи од тога, плоча, да би задовољила захтјеве звучне изолације, има перфорирану структуру. Истовремено, перфорирани гипсани картон има различите ивице. Плоча, са своје стражње стране, има причвршћену неткану тканину. Због тога и могуће звучне изолације. Акустични суви зид може имати неткани материјал у црној или белој боји. Избор боје платна зависи од дизајна који би требало да буде.

Стога, да би се постигао звучно изолован ефекат, уградња таквих листова треба да буде посебно опрезна. Перфорирана страна плоче је фасетирана. Само таква инсталација ће вам омогућити да направите исправну акустику.
Најбољи произвођач ове врстеСуви зид се сматра немачком фирмом Кнауф. Данас се кнауф-акустика користи широм света.

специјална својства

Акустична производња сухозида Кнауф је одличан материјал за звучну изолацију. Његова главна особина је да елиминише такозвани "ецхо" ефекат смањењем фреквенције откривених звучних сигнала. Компензација звука се одвија унутар плоче када звучни валови пролазе кроз перфориране рупе.

Због тога су звучно-апсорпционе особине Кнауф-акустике веома велике и користе се у свим просторијама гдје постоји потреба за висококвалитетном звучном изолацијом.
Обрати пажњу! Стандардни листови сухозида такође имају одређени степен звучне изолације. Али акустични суви зид се боље и ефикасније носи са задатком. Главна ствар је направити исправну инсталацију.

Основни параметри

Гипсане плоче са перфорираним рупама имају специфичне спецификације. На пример, тип перфорације таквих слова може бити следећи:

 • округли континуирани;
 • округли блок;
 • квадратна чврста материја;
 • квадратни блок;

Обратите пажњу! Тип перфорације директно зависи од апсорпционих особина листова.

Плоче, након завршетка производног процеса, подвргавају се тестовима за доказивање својстава апсорпције звука. Звучни листови имају коефицијент од 0,2, а поред тога постоји и димензионална линија за листове. Они супроизведене су у следећим величинама:

 • 2448 к 1 224 к 12,5 мм;
 • 1200 к 2400 к 12,5 мм;
 • Хиљаду девет стотина деведесет осам к 1188 к 12,5 мм.

Дебљина плоча, искључујући платно, залијепљено на задњу страну, износи 12,5 мм. У овом случају ширина у стандарду је 1200 мм, а дужина је 2000-2500 мм. Тежина једне плоче за звучну изолацију је од 8,5 до 9,6 кг /м2.
Плахте се монтирају у просторијама које имају нормалну или суху микроклиму.

предности материјала

Кнауф-акустика је материјал тзв. "Сухе градње". Након што сте инсталирали у вашој кући инсталацију таквих плоча, добит ћете сљедеће погодности:

 • можете ефикасно подесити акустичну позадину у просторији за ниске фреквенције;
 • једноставна и брза инсталација, коју може извршити чак и једна особа;
 • плоча се лако боји;
 • одсуство нежељених "мокрих" процеса;
 • безбедност и квалитет животне средине материјала.Материјал не емитује опасне или отровне супстанце као што је формалдехид у ваздух.

Поред тога, коришћење таквих листова може се третирати као зидови и стропови. У овом случају, спољни шавови не остају. Приликом монтаже плоча долази до формирања континуиране површине. То је могуће постићи провођењем лаког кита уз присуство листова равне стандардне ивице.

Обратите пажњу! Обавезна је употреба арматуре за заштиту спојева.

Овај систем звучника је веома погодан за монтажу, као и за даљи рад. Систем је лакУводи се инспекцијска врата, кроз која је могућ приступ различитим инжењерским системима.
Захваљујући овим предностима, акустични суви зид је постао раширен у свијету. Данас се користи у различитим ситуацијама:

 • облагање зидова и плафона ради стварања одличне звучне изолације;
 • реализација разних архитектонских пројеката;
 • обрада стамбених и нестамбених просторија: приватне куће, државне институције (школе, универзитети, вртићи), концертне или позоришне сале итд.

Као што можете видети, Кнауф-акустика је одлично решење за стварање звучне изолације у готово свакој просторији.