Практични клизни прозори на балкону: 3 прегледа

Клизни прозори на балкону су неопходни за ефикасно коришћење простора. Сличне погодности укључују клизне прозоре.

За и против клизних оквира на балкону

Клизни прозорски оквири на простору балкона имају бројне предности - не само да не заузимају велику количину простора, већ се и не испуштају и не пљују од удара вјетра. Овај тип прозора је најпогоднији ако се прозорске клупчице повежу са прозором, правећи велики радни сто, једноставна прозорска крила не могу се нормално растопити, а клизни оквири савршено се носе у сличној ситуацији.

Постоје клизни прозорски оквири направљени од:

  • алуминијум;
  • металлопластика;
  • Дрвеће.

Алуминијум - најчешће се користе у хладним плочама, што не захтева додатну изолацију. Простор балкона, направљен у овом облику, користи се само у летњој сезони, одличан је бранилац расположења времена - кише и ветра, али не помаже при снижавању температуре.

Клизни оквири на балкону могу бити израђени од различитих материјала

Сечење алуминијума је нешто лошије од квалитета од пластике, јер временски услови имају већи утицај на њега.

Од металне пластике - овај материјал је чврсто ушао у живот савремених људи, има довољно чврстоћу, довољноиздржљив, а најпогоднији је за балконе направљене употребом гријача. Од дрвета - они су еколошки прихватљиви, али захтевају пажљиво руковање, пажљиво руковање и евентуално деформација. Трошкови таквих система су прилично високи, а животни век - мањи него код метал-пластике, тако да велики број купаца преферира савремени материјал.

Предности клизних система су могућност добро проветравања просторије, једноставна правила његе, одлична заштита не само од временских промјена, већ и од буке улица. Вјероватно је једина мана то што ће инсталирање клизног система властитим рукама бити прилично тешко, па је најпогоднија опција позив стручњака, он ће не само радити у најкраћем могућем року, већ ће вам рећи и како се боље бринути за такав систем.

Типови клизних пластичних прозора на балкону

Произвођачи долазе код купаца и производе неколико врста клизних прозора.

Наиме:

  • Паралелно-клизно;
  • Клизна и ротирајућа;
  • Вертикално клизање.

Паралелно-клизно - они су дизајн сличан вратима ормара, који се такође помиче у страну уз помоћ система ваљака, потпуно ослобађајући простор прозора. Клизно-окретни прозорски системи су слични принципу рада с аутобусом Икарус, прво се враћају особи, а затим глатко крећу по профилу.

Клизни пластични прозори на балкону могу бити више врста

Овај тип клизних прозора је највишеу односу на друге, тако да има нешто вишу цену због топлотне изолације и сложености дизајна.

Вертикалне клизне конструкције прозорских оквира су мање уобичајене у нашој земљи, али су прилично популарне у Европи и Америци. Они представљају систем који се састоји од преклапајућих прозора један на другом, чије се дно диже према горе и чврсто је фиксирано. Балкони или лође, у којима су уграђени клизни метално-пластични системи, могу се користити на прозорима, са вриједним вазонима, без утјецаја на њих. Ово је веома омиљено код љубитеља зеленила, тако да се ова врста дизајна најчешће поставља на топле балконе.

Поставили смо топле клизне прозоре за балкон

Пластични балкони, са висококвалитетним остакљењем, ће трајати много година. Стручњаци препоручују употребу ПВЦ система тако да можете радити и склопиви и клизни механизам по вашем избору. Ово вам омогућава да користите прозоре, у зависности од различитих ситуација.

У зависности од идеје дизајнера, могуће је уградити различите типове клизних система за топлу ложу. Француско стакло је најспектакуларније, не само балкони, већ и отворене веранде - овде прозори са двоструким стаклом треба да буду величине од пода до плафона, отварајући прекрасан поглед на улицу.

Најпогоднија опција ће бити употреба клизних система по принципу купеа, они неће изазвати неугодности и дуго ће служити.

Једини недостатак је тешкоћа у њези - потребно је темељито обрисати огромну чашу,зато што ће леви отисци прстију покварити цео изглед и осећај. Клизна двострука стакла мањих димензија такођер ће дуго служити, само требате унапријед одредити који сустав купити - купе, Икарус или се диже.

Системи клизних прозора имају бројне предности

.

Набавка метал-пластичних прозорских система вам омогућава да добијете низ предности:

  1. Најважнија је добра топлотна изолација, која вам омогућава да заштитите просторију од хладних налета ветра, снега или кише, као и да осигурате очување топлоте изнутра.
  2. У просторију улази довољна количина сунчеве светлости, што је чини светлијом.
  3. Трајност и квалитет - пластика није брижљива и дуго задржава одличан изглед.

Стаклене јединице имају и неколико камера, чија количина зависи од цјеновне категорије и могућности уштеде енергије топлоте, а висококвалитетно стакло омогућава уживање у неометаном погледу са прозора. За чистоћу, довољно је трљати чашу влажном или сувом спужвом са степеном загађења.

Правила за успјешну куповину балканских система

Да не би направили грешке при одабиру клизне структуре, боље је слиједити препоруке стручњака о избору. Неопходно је дати предност компанији са добром репутацијом, која се позитивно доказала на грађевинском тржишту. Квалитетна роба кошта мало више, али ће у будућности уштедети значајну количину готовине, јер у јефтинијим варијантама, по правилу, штеде на арматурама, а ради се брзо.долази до квара.

При избору система балкона обратите пажњу на његов квалитет

Такође је потребно одредити која врста остакљења ће бити направљена - топла или хладна, од чега зависи и даљи избор куповине. Неопходно је додатно купити ролетне и мреже против комараца, заштитити их од инсеката и сунчевих зрака. Да би се самостално покварио купљени систем, боље је позвати на уградњу специјалиста, онда ће у кући бити гарантирана удобност и удобност, а лођа ће задовољити само власнике куће.

Најпопуларнији су њемачки произвођачи, они се разликују по високој цјеновној категорији, али у исто вријеме њихови производи су дуго времена произведени у складу с еуропским стандардима. Пре него што купите, морате се побринути да продавац има сертификат о квалитетним производима, јер у модерном свету постоји много фалсификата, који нису само направљени од неквалитетних материјала, већ могу да оштете здравље свих који ће живети у кући, а посебно пажљиво проверите произвођача , ако има мале деце. Њихово тело је склоније дејству различитих токсичних супстанци, што може довести до озбиљне алергијске реакције.

Функционални клизни прозори на балкону (видео)

Поправку и инсталацију прозора треба да обави квалификовани стручњак, а онда ће се искључити вероватноћа грешке и преурањени ломови делова.