Подна плочица у стилу "Пецхора": модели подних облога у унутрашњости Шпаније и Русије

Пецхора - техника шивања текстила. Керамичка подна позиција позајмила је главну идеју јединственог дизајна. Ова подна плочица је јединствена и има бројне карактеристике.


Шта је ово?

Керамичке плочице за облагање свих врста подова се користе већ дуже вријеме, али разноврсност свих облика, као и цртежа, никада није била посебно уочљива. Такве подне облоге су раније биле намењене искључиво за практичност и дуговечност пода. Данас треба да привуче посебну пажњу гостима куће, украшавајући дизајн. Због тога многи купци раније нису изабрали подну плочицу за третман свог дома.

Пецхоркуе - јединствена техника са необичним обрасцима, повезана у једно платно. Отишла је од шиваћих комада различитих облика, различитих боја и слика.


врсте

При украшавању простора разликују се неколико техника у овом правцу. Ако одлучите да примените један од ових, онда морате да дефинишете приказ.

Дивизија Печора је подељена у следеће категорије:

 • Цхиц - професионални третман који изгледа као природна текстура дрвета.
 • Цолеа - техника која се користи за купатило.
 • Вивес - техника која изгледа боље у унутрашњости стандардне кухиње, може се користити за било коју просторију у вашем дому.
 • Водевил - техника која је позната по свом замршеном украсу.
Ово је само субјективни слом у категорији, јер је техника патцхворк-а много већа, ограничења уова технологија није. Ова техника се користи и за плочице плочника. Данас се ова плочица користи у многим областима градње.

Ако сте морали да направите подну облогу од пода у више боја са плочицама исте величине, ширећи различите композиције поплочаних фрагмената, онда сте већ упознати са техником виљушке. То је осебујни мозаик идентичних плочица, кроз који се поставља одређени орнамент.


лепе опције

Третирање пода овом техником је широко распрострањена употреба плочица. Материјал се може разликовати по величини, површинској текстури. Најчешће је сјајна, иако је у последње време на полицама продавница постојала мат сорта.

Обе сорте се истичу чињеницом да дуго времена нијансе слика и позадине не изгарају, што је згодно и омогућава употребу овог материјала у просторијама са различитим интензитетом осветљења.


Ако се узму у обзир варијације у декорацији подне плочице, могу се разликовати следеће врсте керамичких производа:

 • имитација других материјала (нпр. Дрва или камена);
 • апстрактни обрасци на плочици;
 • монолитна плочица са посебном текстуром.
 • светли засићени тонови.Данас, у тренд плочици са свим врстама узорака. Може се купити од руских произвођача или страних брендова.

На пример, можете изабрати компанију Цицогрес (Шпанија), чији су производи веома популарни. Шпански произвођач ради већ неколико годинаознака заузима часна места на грађевинском тржишту керамике за под. Произвођач производи разне дизајнерске производе који комбинују јарке боје, јединствени стилски украси. У овом случају, тонови остају прилично једноставни и наглашени контрастом.


Нијансе се могу изабрати према унутрашњости просторије. Ако изаберете плочицу за под у жутој боји, можете експериментисати и купити зелене тапете. То ће бити необично, али прилично модерно и свеже. Повећајте своје дизајнерске способности и креативност. Ако желите да подржите боју у ентеријеру, вреди изабрати материјал тако да се једна или две нијансе подударају.

Вриједи оставити зидове доминантну улогу: боље је да се боја понови на слици саме плочице.


Како комбиновати?

Неће бити грешака у цртању слике, свака керамичка плочица има јединствен украс. У радњи није потребно купити готове комплете. Могу се сами састављати на основу властитог укуса. Као резултат тога, добићете јединствен дизајн подне облоге.

Што је најважније, за хармонију изгледа потребно је од једног произвођача купити керамичке плочице за под. Морају имати другачији образац, док је понављање елемената дозвољено.


Ако сами одлучите да направите патцхворк са плочицама, морате размотрити главне аспекте овог питања. Плочица увек мора да примени само један формат,потребна калибрација. Он мора нужно имати идентичне ивице, дебљину и врсту површине. Ово је једно од главних правила успешне куповине и квалитетне облоге.

Поред геометријске сличности са плочицама, мора постојати још једна заједничка особина - исте боје. Треба да се обрију међусобно сличне нијансе. Тако стварате све врсте комбинација боја које изгледају једноставно и елегантно. Важно је запамтити да превелики колоритет брзо окуси и узнемирава касније.

Изабери мирније тонове који ће те задовољити дуги низ година.


Како уредити унутрашњост?

Ову технику користе многи дизајнери за савремене и етничке трендове. Углавном је то Провенце, Цоунтри и сличне стилистике. За њу су главне боје бијели или сиви тонови.

У унутрашњости сваке просторије куће, остаци керамике ће бити главни извор изражавања и расположења. Тако можете освежити свој ентеријер, додати му сјај. Ваша соба ће постати посебна и јединствена.


Ако је смјештај направљен у једнобојним бојама, можете користити плочицу која има двије боје. Такође, дизајнери често користе технику разлике, када се плочица разликује по украсу, а не само у боји. Земља више у другим правцима је близу овој теми. Он такође има много узорака комадића у елементима унутрашњости.

Да би се показала озбиљност облоге, морат ће се уклонити велики број малих дијелова и текстила.


Патцхворк у плавој и бијелој боји изгледа прилично њежно и лако. Зидна конструкција плочице даје вашем ентеријеру посебну ноту. Суочавање у овом стилу добро ће изгледати у класичним интеријерима. Узмите то у обзир приликом куповине. Употреба комбинације узорака ће бити корисна у старинским интеријерима.

Многима се може чинити да се таква техника може користити у било којем стилу, али морају се слиједити неки основни закони.

За мале просторије се морају поштовати основна правила:

 • унутрашњост мора имати минималну декорацију;
 • намјештај у соби не би требао бити пресвијетли, нежељени отисак пресвлака;
 • Величина слике мора бити изабрана узимајући у обзир расположиво подручје.


Да бисте користили малу величину, користите подну облогу у стилу ћебета. Данас је веома популаран. За општу композицију можете користити малу количину светлих боја, чак и ако је немате. То ће помоћи да се дода живописни нагласак на досадну унутрашњост.


Обратите пажњу на стилистику: далеко од сваког правца таква плочица је прикладна. Ако је површина просторије мала, може се превазићи недостатак простора за зонирање. Таква плочица се може комбиновати са монотоним, или излагати мало платно фрагментираних фрагмената, уоквирујући његову ивицу оригиналном завесом.

Боље је да омекшавање шарених цветова буде цријепбоја пастелног распона. Складније је ако је пратилац изабран топао тон.


Немојте претјерати са тамним и хладним тоновима, бирајући разнобојни материјал. Можете визуелно украсти степен осветљења просторије. Не употребљавајте у обради огромну количину нијанси: што ће хармоничније изгледати, ако неће бити више од 4 - 5. Пожељно је да слика има једнобојне уметке: тако ће изгледати занимљивије.


Погледајте следећи видео о томе како одабрати плочицу.