Подесива висина столице: школска дечија гардероба за ученике и гарнитуре са столицама

За одрасле и децу која проводе доста времена на радном столу или столу, веома је важно да се води евиденција о раду. Удобна и удобна позиција пружа подесиве столице.


Које врсте постоје?

Столице са лифтовима могу користити и деца и одрасли. Површине за седење и леђа могу бити конвенционалне или ортопедске, што одговара облику тела.

Ортопедски модели могу имати следеће конфигурације:

 • Ваљци за лумбално и бедро;
 • наслони за руке;
 • Наслони за главу (са променом угла нагиба);
 • Ножни ослонци (предњи или кружни), који вам омогућавају да побољшате циркулацију ногу. Они такође могу бити комплексни или стационарни);
 • Са штаповима за ноге и колена (визуелно такви модели изгледају не баш удобно, али вам омогућују да редистрибуирате оптерећење од леђа до стопала);
 • Вертикално подељена леђа (олакшава оптерећење кичме).

У зависности од механизма за подизање или спуштање, разликују се следећи типови.

 • Са режимом ручног управљања:
  • Вијак - најлакша опција. Висину можете променити само окретањем седишта: у смеру супротном од смера кретања казаљке на сату за подизање и у смеру казаљке на сату за спуштање. Практично се не користи, јер постоје модерније и практичне опције.
  • Разметање - када се авион за седење и назад креће дуж базе и осигурава посебним ормарићима. Такви механизми су обичноопремљени су дечјим столовима, где регулација иде уз раст детета.


 • Полуаутоматски (са гасним лифтом) - системима у којима се променом висине управља полугом. Морате кликнути на њега и механизам ће радити.
 • Аутоматски. Они имају клип притиснут на улошку цилиндра у лежишту са гасом. Плин компримира опруге и омогућава да се седиште помера. Глаткоћа кретања зависи од амортизера. Боље ако је металик, а не пластичан.
 • Трансформатори. Таква столица може бити ротациона, са подесивим нагибом и променом растојања од предње ивице седишта до задњег дела. Погодни су за све људе који проводе рачунар више од три сата дневно.

материали

Најприроднији, еколошки прихватљив и стога погодан за дјечје моделе је дрво. Боље је ако се користе теже врсте дрвећа, тако да ће производ бити јачи. Поред тога, они имају бољи поглед на текстуру. Да бисте спречили да се дрво распадне и пукне, држите овај производ даље од уређаја и извора влаге. Поред тога, дрво захтева посебну негу и третман.

Модерне столице се ретко израђују од једног материјала у потпуности, јер ће такви модели бити мање издржљиви. Поред тога, сваки материјал има своје особине обраде. Обично је оквир израђен од метала или пластике са металним профилом изнутра, рјеђе - од иверице. Боље је ако су носачи делимично или потпуно метални. Метал и пластика се лако чисте, отпорни су на влагу. Главна ствар -обратите пажњу на дебљину оквира. Он не мора ни на који начин да се савија.

У зависности од количине пунила, разликују се следеће врсте столица:

 • меко;
 • полу-благ;
 • Хард.Као пунило се може користити као јефтинија пена или филц, и скупља полиуретанска пена (више је еластична, мање пробушена и деформисана).

За тапацирање се користе различити материјали:

 • Текстил (микрофибер, платно-мрежа, акрил, полиестер). Тканине отпорне на трошење и прозрачне. Најчешће се користе за дечје моделе.
 • Кожа. Висок је трошак, отпоран је на деформације, хабање и прљавштину.
 • Вештачка кожа (винил). Нижи од природног, мање издржљив, не пролази ваздух.Димензије

Просечна висина седишта за одраслу особу - од 45 до 50 цм, стражња страна столице - не мања од 32 цм, ширина - не мања од 38 цм

Попречне димензије равнине седишта могу бити следеће:

 • Уска - до 50 цм;
 • Просечно - од 50 до 60 цм;
 • Широка - од 60 цм


Лонгитудинални параметри су следећи:

 • Мала - од 50 до 60 цм;
 • Просечно - од 60 до 70 цм;
 • Дееп - од 70 цм

Постављањем висине седишта за децу, можете пратити следећу табелу:

\ т
\ т

Висина

Висина

70-79

16

80-89

20

90-99

24

\ т

100-109

28

110-119

32

\ т

120-129

35

\ т

130-139

38

Висина леђа детета треба да буде до средине лопатица. Адолесценти могу користити поставке одраслих. Наравно, мора се узети у обзир да су сви људи индивидуални, а пропорције тела су различите: неко има дуже тело, нечије ноге. Због тога је неопходно изабрати намјештај за дуготрајну и сталну употребу у складу са његовим изгледом. Боље је да пре куповине измери све параметре особе у седећем положају.

цолор

Прије свега, сваки намјештај би се требао уклопити у унутрашњост просторије, уреда, уреда, установе. Ако је столица већ купљена као поклон или послата од стране послодавца, њена боја се може мијењати само облачењем кућишта, промјеном пресвлака или бојањем материјала прикладног за материјал. Ако процес селекције још није завршен, онда треба да размислите како ће изгледати.

Модел и распон боја су заиста огромни. То могу бити и црно-беле и боје. Али не могу се све идеје остварити у животу, јер много зависи од материјала. Дрвене површине могу бити природне боје, обојене или патиниране. Њихова палета је донекле ограничена. Метал може бити обојен или хромиран, са сјајном или мат површином, а боја у овом случају је ограничена на избор боје.

Пластика - погоднији материјал за обраду и бојење. Производи из њега могу бити различитих облика, боја и текстура. Највише се тражи за моделе који комбинују две или три боје.


декор

Украси могу да служе као главне столице за саставне делове, а додатне, на пример, за јастучић, ако је модел на точковима или поклопац. Леђа могу бити различитог облика - овалног, трапезног, правоугаоног или другог произвољног. Оригинални облик, као и контрастна боја, није погодан за ергономске моделе, већ ће постати живописан елемент унутрашњости. За школску децу наслони за руке нису потребни, али ако радите на рачунару, онда су они само потребни. Наслони за руке могу бити различитих облика и причвршћени на леђа и на седиште.


У столици може бити једна нога или две (у зависности од методе подешавања висине). Могу бити у контрасту са другим деловима или се поклапају у боји. Ако има много сјајних површина у декорацији собе, онда подршка може бити бриљантна. Крст (инокулисан са пет греда) такође може имати контрастну боју. Дрвени модели могу бити украшени резбареним детаљима, декоративним слојевима са химерно закривљеним ослонцима.


Још један украс може бити тапацирање. То може бити једнобојно, са шаблоном (на пример, са сликом вашег омиљеног лика из цртаног филма или филма). Леђа могу бити потпуно прекривена текстиломгломазни детаљи у облику животиње.


Дизајн

Што се тиче столица подесивих по висини, због њихових структурних карактеристика тешко је доћи до неких оригиналних рјешења. Међутим, новина не престаје да задивљује. Ако модел изгледа необично, то не значи да је незгодно сједити на њему. Напротив, столице са седиштима до колена ефикасно уклањају терет са кичме, а неки оригинални модели могу се користити од рођења до адолесценције. Столица са значајним комплексним механизмом ће одлично изгледати у ентеријеру, који користи најновије техничке новитете. Светла, софистицирана, компактна столица заузимаће централно место у модерном ентеријеру. Одважне опције су погодне не само за дом, већ и за опуштену атмосферу у канцеларији.


За просторије изведене у класичном стилу погодан је велики број декоративних елемената, природних материјала и дискретних боја, у комбинацији са модерним системима за спуштање.

Како изабрати децу

Дјечји модели се значајно разликују од одраслих.

Ако одаберете, морате узети у обзир неколико нијанси:

  \ т
 • Први услов за сав дечији намештај - трајност, поузданост причвршћивања и безбедност материјала.
 • За децу ће се уклопити стол са једноставном столицом, док је за студента неопходно имати најудобнију и вишефункционалну столицу и стол.
 • Слетање би требало да буде тачно: између кукова и потколенице - прави угао, ноге притиснуте на под, а леђа - на леђа. ИнМлађи школарац не би требао имати наслоне за руке (лактови би требали лежати на столу) и наслон за главу (тако да дијете не сједи, распада се).

 • Не морате да опремите првокласну столицу са компликованим механизмима и ваљцима (љуљање или вртложење, дете ће бити ометено), то је опција за старије људе.
 • Пресвлаке би требале бити прозрачне. Да бисте олакшали чишћење, можете шивати или наручити поклопце који се могу скинути.
 • Наравно, практичност у овом случају је важна, али, видећи пријатне боје или цртање, дете ће почети да завршава лекције са великим задовољством.
 • Упркос свом узрасту, дете такође мора да учествује у процесу селекције. Тако ће дијете не само цијенити и штитити намјештај, већ ће осјетити његов значај.


Предности и недостаци

Такве столице су постале популарне због својих предности:

 • Главна предност у односу на редовне столице је у томе што они могу промијенити своје поставке и, стога, бити удобнији;
 • Узгојни модели штеде новац и вријеме да бирају друге моделе ако је дијете расло;
 • Због промјене висине, таква столица може примити особу било које висине;
 • Столица, фиксирана у различитим положајима, омогућиће вам да седите за столом различитих висина;
 • Омогућава вам одржавање и одржавање здравља.


Они нису лишени недостатака:

 • Ако је столица дизајнирана за одређено оптерећење, она се не може смјестити с људимаизнад максималне дозвољене тежине;
 • Модели с плинским подизањем не могу се користити на ниским температурама. Одредите параметре које треба да издржите и тек онда седите и проверите да ли су удобни;
 • Модели са степенастим системом вам омогућују да повећате висину за одређени корак, мање је погодан од континуираног повећања.

Познати произвођачи и рецензије

Приликом одабира столице - "растисхка" или само удобне канцеларијске столице, можете се обратити рецензијама пријатеља или их прочитати на посебним локацијама. Размотрите неколико најпопуларнијих произвођача. Генерално, робна марка "Бирократ" добила је добре критике. Купци су задовољни вредношћу за новац, широким асортиманом дечијих и одраслих столица и гарнитура, добрим радом механизама, светлим бојама. Мале жалбе изазвале су пресвлаке. Негде у току једне и по до две године, употреба замене за кожу је изгубила свој изглед.

Произвођач Деми такође има много позитивних рецензија. Корисници примећују практичност и ергономију модела узгоја, висок квалитет, велики асортиман и лакоћу склапања свих производа уопште. Међу жељама произвођача нагласити потребу за укључивањем у комплетан сет случајева.


Не горе од горе наведених, мисли о заштитном знаку Икеа. Од минуса су крута леђа и присуство специјалних кочница на точковима. Међутим, за некога ће то бити плус.


ТЦТ Нанотец не изазива ништаса друге стране, забележени су додатни детаљи као што је посебна ручка на полеђини за лакше кретање и присуство блокатора. Међутим, као и Кеттлерове столице, једини недостатак који је тежак.


Серија "ученица" из фабрике намештаја "Абсолуте" допала је својој природности (у основи сви производи од природног дрвета). Међутим, цијена таквог намјештаја је виша од просјечне.

Компанија "Смартстоол" има само позитивне повратне информације, посебно модел са прерасподелом оптерећења на ноге и колена.


Добри примери и опције
  \ т
 • У серији економских класа постоје и модели са могућношћу промене висине. Могу се користити као школски намјештај или у другим дјечјим установама.
 • Модели са живописнијим дизајном коштају мало скупље, али ће изгледати исто.
 • Столица "Ростисхка" за предшколце ће се уклопити у било који редовни сто или столни стол.
 • Најчешћи регулациони модели у висини су још увек седишта са гасним лифтом.
 • Опције са леђима у облику животиње неће оставити равнодушним дјецу и одрасле.
 • Поред тога, можете одабрати тепих са сликама ваших омиљених ликова или једноставно одговарајући апстрактни узорак.
 • Све врсте ортопедских модела ће помоћи у одржавању и побољшању здравља у било ком узрасту.


Како одабрати праву столицу, сазнат ћете из видеа испод.