Плоча на зиду: како брзо и оригинално украсити просторије у кући

Понекад реновирање или реновирање унутрашњости једноставно немају средства, или не дозвољавају вријеме, и зато желе ажурирати унутрашњост куће, освјежити боју и додати нове елементе у декор. У овом случају, прави штап-копиле ће бити плоча на зиду, израђена властитим рукама од једноставних материјала и без много напора.

Лекција # 1: Нокти и конци

Можда би се некоме чинило чудним да се такви груби материјали могу користити за декор, али уз правилну употребу и да у њиховим рукама можете направити право ремек-дјело.

Слична умјетност се обично назива стринг са артефактима и користи се за украшавање сваке просторије. Као радне алате и материјале потребно је припремити:

 • Густе нити потребне за слику у боји (најпогодније је уже);
 • Украсни нокти;
 • чекић;
 • Дрвена подлога (ДПС или пена);
 • база за цртање;
 • морнари;
 • Пример /боја.

Прије свега, потребно је припремити основу за рад: пјена /иверица је прекривена слојем боје жељене боје како би се добила одговарајућа позадина. Након потпуног сушења базе можете одмах почети радити.

Немогуће је обухватити све постојеће идеје за израду панела нити и ноктију, тако да можете размотрити неколико основних шема које ће постати смерница у вашем раду:

 • Пуњење цртежа са навојем унутра. За почетак, требате сами направити трагове за будуће цртеже. Затим напуните контуру ноктима. Ако је вашуметничке способности неће бити довољно, направите пред-шаблон и убијте каранфиле дуж контуре готовог цртежа. Обратите пажњу на крај конца око једног од ноктију и почните каотично омотати конац око других ноктију, постепено пунивши слику. У сличном раду користи се конац исте боје. Да би се постигла тамна подручја или, напротив, освијетлила подручја на одређеним мјестима, користити боју као распршивач жељене нијансе или прецизно одговарати распону нијанси конца.

 • Абстракција. Размотрите најједноставнију опцију - троугао. Нацртајте оловку на дрвену основу и направите ознаке на врховима троугла на правим местима. Након тога, можете узети чекић да бисте убили нокте. Након што узмете нити од неколико боја и омотајте их око ноктију, формирајући троугао. Затим се крећите у кругу, постепено попуњавајући простор унутар настале фигуре.

 • Пуњење извана. У овом случају, рад се обавља на начин који се враћа на први - простор се испуњава споља. Прво, припремите основу, на пример, плочу од влакана. Покријте је 1-2 слоја боје одређене нијансе да бисте створили жељену позадину. Убијте нокте по ободу и почните их оматати концима дуж обода припремљеног цртежа, а цртеж оставити нетакнут.

Лекција # 2: Панели зрна кафе

Ако сте велики познавалац укуса и ароме каве, а истовремено желите да користите зрна кафеЗа креативне трендове покушајте да направите панел. За то ће вам требати минимум материјала и кап маште.

Плоча за кафу - концепт је прилично широк и обично укључује неколико области:

 • Разгледнице;
 • Оквири за фотографије;
 • Декоративни елементи (за чаше, вазе, сате, итд.);
 • Слике.

Размислите о једноставном примјеру како можете користити зрна кафе за стварање оригиналне и, истовремено, једноставне слике. Користимо минималан скуп алата и материјала:

 • костријет;
 • картон;
 • лепак;
 • Зрно каве;
 • конопац;
 • Безбојни лак.

Рад, у принципу, је једноставан, али захтијева знатан напор и инспирацију.

Први корак. Вежите картонску врећу и осигурајте је од позади.

Други корак. Одаберите пјесму коју желите ставити у акцију.

Трећи корак. Пренесите га на радну платформу у облику шаблона (ако сте сигурни у своју снагу, можете радити без ње).

Четврти корак. Залијевајте зрна кафе, затим декор комада канапа, евентуално додатну опрему.

Корак пет и финале. Када се лепак осуши, покријте готов производ слојем чистог лака.

Лекција # 3: Панел поклопаца боца

Мало људи може пробати уобичајене боце винских боца. Истина, за израду таквог панела потребно је много времена за прикупљање материјала, али ако сте љубитељ великог вина или међу својим пријатељима, онда то неће бити велики проблем.

Главна тајна успешне комбинације у једном панелу саобраћајних гужви - разноликост њихове величине и облика. Као радну површину можете користити лист шпера, а за монтажу капице - течне нокте или вруће љепило.

По први пут покушајте направити једноставне, али оригиналне плоче од плута властитим рукама. На пример, правоугаони панел са неправилним ивицама. Прво, нанесите на течне нокте на бази ДСП-а са танким пругама са малим растојањем између њих и почните да излажете чепове, пожељно у хаотичном редоследу, тако да слика излази на контрастан и живописан начин. Када стављате све чепове на своје место, додајте још неколико делова дуж ивице панела да бисте добили погрешан облик. Обавезно покријте готов производ слојем кита.

Лекција # 4: Панел за љубитеље макрамеа

Израда панела у макраме техници није тако једноставна као у претходним случајевима. Да бисте створили такав декоративни елемент, биће вам потребна вештина, значајна количина вештина и времена. У техници макраме тка покрива за кућне предмете, одећу, додатну опрему и, наравно, панеле.

Главна ствар је да се исправно покупи материјал за рад. Искусни мајстори често користе лан, али такође можете покупити мулине, свилу, па чак и обичну пређу.

Савет. Ако желите максимизирати снагу производа направљених у макраме техници, прво их држите у кипућој води 15 минута.

Ако сте новопридошли у овом случају, запамтите једно једноставно правило: да бисте се ускладили са техником ткања, главна нит мора бити фиксирана на стационарнипозицију и не користите је у раду, само је причврстите на све друге нити.

За вежбање користите светле и дебеле нити, које су контрастне за основу. Чврсто затегните базу и осигурајте је клиновима. До данас, постоји много различитих шема за креирање прелепих макраме панела. То могу бити слике птица, рибе, прелепи волуметријски обрасци, итд. Панел, изведен у техници макрамеа, постаће прави украс ентеријера.

Дакле, наш мајсторски разред је пришао крају. Сада знате како можете брзо и лако украсити кућу са панелом направљеним својим рукама. Сретно и лијеп креативни лет!

Видео: