Планирано за грејање цеви - како сакрити цеви за грејање у кутији

Савремене цеви које се користе за пробијање система грејања, разликују се од расипања топлоте прошлог века, квалитета изведбе и једноставности свакодневне бриге. Али истовремено остају елементи опреме, у фабричким перформансама су концизни и не носе никакав естетски терет. Стога је разумљива жеља житеља да уклони или некако уметнички направи унутрашњи цевовод за грејање. По правилу, хоризонтални делови грејног цевовода у стану су више него вертикални, а налазе се дуж обима просторије у доњем делу - зоне традиционалног постављања лајсни. Стога је најприроднији дизајн оваквог хладњака обрада, која користи кутију-постоље за цијеви за гријање.

Функционалне карактеристике лајсни за цеви система за грејање

Постоји много опција за монтажу цевовода, постоље за цеви за грејање такође није монотоно у дизајну, али у овом материјалу, у зависности од локације, постоје структурне карактеристике. Ако цевовод за грејање пролази кроз незагријан простор, онда цеви морају бити опремљене топлотном изолацијом како би се смањили губици топлоте, а кућиште декоративног кућишта мора бити чврсто - без отвора и отвора. Степен његове естетике зависи од статуса собе и жеље становника.

Ако је ожичење изведено у дневној соби и потребно је грејање, онда га не треба испирати ради загревања - пренос топлоте кроз површину цевиће се појавити у ваздуху ове просторије, а то није губитак топлоте. Према томе, декоративне љуске базне плоче за грејање просторија могу имати пролазне перфорације или уметничке перформансе, које су чак пожељне за равномерније загревање ваздушног простора и нижи термички утицај на материјал лајсне. Међутим, треба имати на уму да је одржавање површине површине теже него глатко.

Важно! Говоримо о дизајнирању система за гријање цјевовода испод подне плоче, а не гријача постоља.

Захтеви за прераду грејног цевовода испод основне плоче

Завршни материјали који се користе за пројектовање грејних елемената морају имати следеће карактеристике:

 • ниска запаљивост;
 • Довољна топлинска отпорност - способност одржавања геометрије и естетике под утицајем топлоте;
 • низак коефицијент топлотног ширења;
 • хидрофобност - отпорност на влагу (током дневне неге и хитног цурења);
 • отпорност на хемикалије (кућне хемикалије);
 • сигурност - одсуство штетних емисија и мириса под утицајем температуре;
 • једноставност инсталације и свакодневне бриге;
 • отпорност на механичке утицаје - приликом преуређивања намештаја, итд;
 • естетика.

Све ово се односи на базну плочу да би се сакриле цеви за грејање.

Типови облога извођења постоља за грејне цевоводе

Главна карактеристика класификације лајсни испод цевигрејање - материјал производње, који се може поделити у 3 главне групе:

 • метал;
 • дрво;
 • пластика.

Свака група укључује мноштво опција за извршење, које се разликују по величини, профилу, боји, текстури површине итд.

Поред тога, овим артиклима се може додати група кутија које се самостално израђују, а које се изводе на основу оквира израђеног од цд-профила, који се монтира на зид, након чега слиједи жбукање од гипсаних плоча и прерада пластике, керамичке плочице или мозаик.

Важно! Овај начин обраде цеви је згодан по томе што вам омогућава да нацртате цевовод у складу са било којим ентеријером просторије, ако у продаји није пронађен одговарајући готов покривач.


Постоје различите варијанте дизајна и монтаже у индустријским основним плочама:

 • поклопци без конзола за цеви (решетке) - причвршћени на зид преко монтираног и фиксног цевовода;
 • Комплетна оплата са држачима за цевовод - монтирана на носаче држача са цевима.

Избор декоративног постоља треба да буде изведен са причвршћивањем на специфичне радне услове, што укључује много фактора (место уградње, пречник и број цеви у бичевима, присуство топлотне изолације, итд.) И унутрашњост просторије.

Размотрити опције за сакривање цеви за грејање и неколико типова декоративних постоља које се користе за обраду цеви система за грејање.

Метални екрани за постављање постоља

Производи суовална или правоугаона кућишта од алуминијума или нехрђајућег челика, која су спојена на зид вијцима преко монтираног цјевовода. Површина такве лајсне је перфорирана, што смањује тежину производа, чини просторију топлијом и омогућава визуелну инспекцију херметичности цјевовода. Шкољка је јака, механичка оштећења се враћају исправљањем, лако се монтира и омогућава лакирање.

Такво постоље се може исећи на фрагменте било које дужине, укључујући и погодне за распоређивање преко дугмади запорних вентила у случају потребе њихове замене или поправке.

Кућишта се уграђују на било којој висини бртве, могућег постављања и директно дуж зидова пода.

Кошаре за пластику

Постоља од пластике за гријаће цијеви - прорачунска опција за рјешавање проблема. Карактеристике пластике коришћене у ове сврхе су у основи ниске. Производи имају огреботине од механичких оштећења, неке сорте након годину дана рада имају одступање од оригиналне геометрије. Међутим, широк распон цијена материјала омогућава промјену постоља сваке или двије у исто вријеме, а истовремено уводи нове потезе у унутрашњост просторије - постоје многе варијанте умјетничког извођења ових додатака (под вриједним врстама дрва, за природни камен, итд.).

Типично, уградња таквих лајсни почиње са уградњом њихове базе - стражњег дијела који је причвршћензидни вијци на унапријед направљеној ознаци. Монтажни носачи-држачи цеви, у које је уметнут расхладни елемент, монтирају се на инсталирану основу. На поду круга грејања, примењује се предњи део лајсне и мекани клик на клик се инсталира у уторе за монтажу.

Дрвене подлоге

Производи од дрвета нису изведени у облику универзалних модела, јер је цијена природног дрвета погодна за топлински отпорну шкољку висока. Због тога се таква обрада наручује у столарским или намештајним радњама према индивидуалним величинама и скицама.

Дрвени сандуци са добром завршном обрадом и правилном негом су лепи и издржљиви. Боја дрвета да се покрије заштитним слојем лака може се променити применом морилке - састава капљице, који је направљен од различитих боја и засићења.

Важно! На крају механичке обраде дрва, али пре премазивања лосивом и лаком (бојом), лајсне се третирају инсектицидом против бубањ-млинца, на пример, "Антисхоцк".


Дрвене летвице се монтирају на носаче, претходно причвршћене на зид. Унутрашња површина производа пролази све потребне типове завршне обраде прије уградње ("Антисхоот", два слоја нитро-лака), а вањска се врши након завршне монтаже цијеле контуре лајсне.

Средњи положај између дрвених и пластичних материјала заузима плоче за МДФ цеви за грејање. Декоративне мембране од МДФ-а су доступне по цијени, издржљиве, обрађене ватросталним материјалима, добро обрађене иЕкстерно симулира природно дрво. У исто вријеме, МДФ има ниску отпорност на влагу, тако да се материјал мора обрадити са два или три слоја нитролака у случају хитног цурења у систему грејања.

закључак

Питање како да се сакрију цеви за грејање је боље да се одлучи о инсталацији система за грејање, будући да монтирани круг намеће ограничења за коришћење декоративних постоља - тешко је и опасно причврстити зид на носач за задњи део третмана под постојећим цевоводом, може да разбије заптивање заптивки у навоју Цоннецтионс Али чак и пуштање у рад система гријања може учинковито сакрити декоративне екране лајсне, понекад - властите производње, ако је дизајн обраде користио услуге дизајнера.

Основна тачка чланка

 1. Пројектовање цеви за грејање - повећава естетику просторије. Извршење технички није тешко, а можда и властитим снагама.
 2. Избор круга грејања треба извршити у односу на радне услове.
 3. Када купујете постоље, морате имати идеју о томе које врсте се производи.
 4. Ако у просторији постоји завршна обрада високе класе, препоручује се да се консултујете са дизајнером пре дизајнирања цевовода.