Планирање прије полагања плоча

Употреба висококвалитетних природних материјала омогућава да се обезбеди најнеобичнији и атрактивнији резултат, што ће учинити кућу јединственом у односу на монотоне грађевине. Због тога скупи камен за фасаду вековима не губи на значају. Данас је искоришћавање тога постало још лакше. Довољно је изабрати пасмину, али и пронаћи стручњаке који могу ефикасно да управљају његовом амбалажом.

Стручни савети

Да би резултат рада био у потпуности у складу са жељама купца, мора се обратити пажња на симетрично раздвајање површине на којој ће бити постављене плоче. Да би ивица облоге изгледала атрактивно, потребно је да поставите линију у средини зида. Спољни углови су обично опремљени цијелим плочама, док се производи за рубове полажу на унутрашње површине. Ако се камен користи за поплочавање пролаза опремљених вратима, онда фуга треба да иде строго у једну линију.

Мајстори знају колико је важнокомпетентно направити скупи камен за фасаду . Дакле, они ће дефинитивно одредити висину облоге, као и почетак рада на цијелој плочици у доњем реду. Највиши ред треба да се састоји од целе плочице. Ако висина није слободна, али строго постављена, онда треба да почнете са целом плочицом и идите од врха до дна, а већ на крају реда да користите одрезане плочице.

Ако је планирано да се камен положи на под, онда прво морате да користите кабл,која означава равну линију у центру пода. Требало би да иде паралелно са дужом површином зида. Ово место ће се користити за полагање плоча. Поступак мора бити изведен тако да средина цијеле плочице пролази уздуж линије кабла. Скраћене ставке су на ивицама. Они би требали бити шири од пола цијелог производа.

Неретко се камен користи за везивање разних ниша и жљебова у кући. У овом случају потребно је користити плоче исте ширине, те их смјестити у средину или одржавати симетрију дуж рубова нише. Само у неким случајевима се користе интегралне плоче за покривање цијеле површине. У већини случајева, на угловима и другим сложеним површинама, потребно је резати плоче тако да добију одговарајућу величину. Ако особа има потребно искуство, онда уз помоћ камеобрабативаиусцхеи алат за то неће бити тешко. За сечење у равној линији обично се користе специјалне машине прилагођене за рад са таквим материјалом.