Плафонски грилло - инсталација и цена

Декорација плафона је важна фаза у завршетку поправки. Можете једноставно закрпити тапете, направити висећи или затегнути плафон. У сваком случају, све зависи од ваших преференција и финансијских могућности.
Али ако одлучите да направите оригиналне поправке и користите нова дизајнерска решења, онда потражите гриллотто.

Шта је то

Решеткасти плафон или као што се обично назива гриллотто је врста спуштеног плафона. Има бројне карактеристике које га разликују од касете или шине. То је серија ћелија са шупљинама, затвореним са задње стране.

Облик ћелија може бити различит: квадрат, округли, овални. Модул је обично У-облика, 5к5 или 20к20 цм и састављен је у металну конструкцију. Не тако давно, овај тип стропа монтиран је само у уредима, аеродромима, кафићима, трговинама, ресторанима. А сада се то може видјети у становима и приватним кућама.

типови

Данас гриллотто може бити четири типа:

 • Блинди. Ово је одлично решење ако желите да сакријете жице и, ако је потребно, лако дођете до њих. Овај ефекат се постиже инсталирањем профила профила различитих висина.
 • Стандард. Правилан једнаки систем који је постављен паралелно са подом. Најповољнија опција, од које је најпопуларнија.
 • Пирамида. За ову врсту ћелија користе се посебни И-облици. Уз њихову помоћ можете визуелно повећати висину стропа.
 • Плафони различитих нивоа. Направите занимљивуефекат, али их инсталирати углавном у канцеларијски простор.

Завршетак

Слични плафони су доступни у многим модификацијама, али главна карактеристика је стропни профил. У већини случајева, профил је израђен од алуминијума, штанцањем. Облик у облику слова У није изабран случајно, јер захваљујући њему, плафон има добре механичке карактеристике. Ширина решетке је 10 милиметара (стандардна), а висина је до 50. Величина је различита, од 30 до 200 мм.

Важно!Транспарентност плафона директно зависи од величине ћелија. Тако је инсталација на поравнан и поткријепити строп, након што сте претходно затворили све недостатке. У супротном, они ће бити видљиви.
Боја решетки је различита: бела, сива, плава, бакрена, златна и хромирана.

За и против

Спуштени плафонски штитник, међутим, као и сваки други, има бројне предности и недостатке које морате знати прије уградње.
плусес:

 • Визуално повећава собу и "подиже" плафон.
 • Богат избор комплекса ће вам омогућити да експериментишете.
 • Поуздан.
 • Чини дизајн просторија лакшим и профињенијим.
 • Можете комбиновати са другим врстама плафона.
 • Издржите оптерећење и служите дуго времена.

минуси :

 • Висока цена, како за алуминијум тако и за дрвене моделе.
 • Постављање је компликовано, тако да га неће бити могуће самостално обављати без одговарајућег искуства.

инсталација

Будући да се инсталација плафонског грилијата ријетко проводи сами, онда не бисте требали рискирати и покушати то учинитисами.

Ако и даље одлучујете, онда прво пажљиво испитајте шему и не напуштајте инструкцију.

Така, :

 1. Прво, потребно је израчунати број водича. Да би се то постигло, ширина и дужина просторије подељени су на 2,4 метра.
 2. Монтажа вођица врши се паралелно са зидом. Његова дужина је такође дељива са 2.4. Узмите у обзир најмањи баланс - то ће смањити број сегмената на минимум.
 3. Након постављања на зид ознаке дуж цијеле дужине, поставите почетни угао. За причвршћивање користите типле са пластичним рукавцем, пречника 6 милиметара. Након постављања угла, обавезно га причврстите завртњима.
 4. Затим можете отићи до инсталације трачница. Да бисте то урадили, потребне су вам игле са ужета, које се причвршћују на плафон помоћу типли у корацима од једног метра (максимално). Важно је да се сви водичи фиксирају на истом нивоу.
 5. Шине су причвршћене сљедећим редослиједом: прво, оне чија је дужина 2,4 м, а затим 1,2, иза њих - 0,6 метара. Први и последњи су паралелни.
 6. Све је сувишно, потребно је одрезати маказама на металу.

Као резултат тога, морате да оставите решетку окачену на плафон. И већ ће бити сложени модули.
Упркос сложености описаног процеса, могуће је разумети инсталацију. И када је савладате, сигурно нећете заборавити.
Што се тиче цене грилловет стропа, све зависи од величине и фирме у којој ћете га наручити. У просеку, цена почиње од 150-200 рубаља.Ово је цена плафонског гриллета за 1 м2.
Али ако тражите, можете пронаћи и за 100 рубаља. У Украјини, трошкови таквог плафона такође варирају. У просјеку, можете пронаћи од 77 УАХ по квадратном метру.

Светиљке за гриллетто стропове

Питање расвјете за ову врсту стропа је у право вријеме. На овај или онај начин, и нећете назвати уобичајени решеткасти плафон и осветљење би требало да буде прикладно. У принципу, нормална лампа за спуштени строп ће стати, али можете купити посебну лампу. Нажалост, у овом случају неће се разликовати по посебном дизајну, али то није потребно. Што се тиче лепих лустера, и они могу бити, али његову инсталацију треба размотрити унапред.
Како инсталирати плафон, погледајте овај видео.

Видео: