Плафони са ЛЕД позадинским осветљењем: удобни и економични

ЛЕД висеће лампе су економичне, сигурне, високе издржљивости, једноставне за руковање, светла канцеларија, стан или кућа - није последња тачка у дизајну. И то није чак ни у једном квалитативном свијету, иако је то, наравно, главни показатељ, али и атрактиван изглед и бројне могућности које могу утјецати на рачуне за струју.

Иако су се ЛЕД лампе појавиле релативно недавно, већ су успеле да освоје своју нишу и избаце многе друге опције осветљења - исте лустере. Плафони са ЛЕД позадинским осветљењем се одликују лакоћом уградње и свестраношћу, што вам омогућава да их инсталирате у стропове било ког типа. Поред тога, уз њихову помоћ, можете поново створити било који цртеж који ће само нагласити индивидуалност дизајна вашег дома.

Предности ЛЕД стропних свјетала

Таква опрема има прилично широк спектар примена.

предности:

 • квалитетно осветљење;
 • компактност;
 • Економски трошкови електричне енергије;
 • дуг радни век;
 • Одсуство било какве буке приликом гријања лампе и рада.

Стропна свјетла су идеална за мале просторије с ниским строповима, не само да пружају додатно освјетљење, већ и визуално повећавају простор

Стела ове врсте је од великог интереса за потрошача чак иу свјетлу њиховог равног дизајна, који је сада у моди. Међутим, то није само мода. У малим становима,где су плафони прилично ниски, то је посебно тачно.

ЛЕД позадинско осветљење може да "поправи" позицију - визуелно ће плафон постати већи.

Важан детаљ је да су расвјетна тијела практично примјењива на било коју просторију. Лампе могу радити бар око сат без страха од прегревања или превише струје.

Типови ЛЕД стропних свјетала

Расвјетни уређаји ове врсте су различитих типова.

види:

 1. Уграђени;
 2. Сврсисходно. Примијењен у случају када је потребно истакнути одређену област, било да се ради о улици или унутар просторије. Ова лампа служи као рефлектор. Погодан за следеће осветљавање територија, парцела сеоских кућа, сеоских кућа, излога, итд.
 3. режијски трошкови.

Имена првог и трећег параграфа говоре сама за себе.

Нагласите предности и лако уклоните недостатке уз помоћ ЛЕД рефлектора који стварају јединствену атмосферу у затвореном простору

.

Велики избор моћи ће вам помоћи да направите потребну светлост. Што се тиче уштеде на електричној енергији, можете заборавити на њу, ипак, веома актуелну тачку, заувијек.

Расвјетна тијела могу се одабрати за било коју структуралну карактеристику стропа - она ​​је већ дуго предвиђена.

Дакле, врста стропа у вашем дому, у овом случају, нема смисла.

Врсте прибора према врсти стропа

разликујете:

 • ЗаАрмстронг стропови.Као што је познато, овај плафон није ништа сличан решетки која се причвршћује за плафон, али у квадратним ћелијама су уметнуте плоче или склопови, у овом случају ЛЕД. По врсти монтаже могу бити уграђени, надглавни, висећи и универзални.
 • За ограде.Такав плафон се састоји од алуминијумских шина. Овде се светиљке примењују модуларно и тачкасто. Модуларне лампе се прихватају за веома дугачке канцеларијске коридоре.
 • За затезне стропове.Ови плафони не издржавају температуре изнад 70 ° Ц, тако да су исте ЛЕД диоде најбоље рјешење за ову врсту стропа, за разлику од, рецимо, истог халогена. Одсуство ултраљубичастог и инфрацрвеног зрачења за такве плафоне је фатално решење. Осим тога, ове лампе не садрже живу.
 • За спуштене плафоне.ЛЕД светла за ову врсту плафона су веома успешно решење. Може се направити расвјета различитих типова. Е јер зависи од избора ЛЕД и контролера (ако су диоде обојене). Осветљење може да сија, буде шарено, итд. Поред тога, лампе могу бити ротирајуће и неповратне.
 • За гризли.Овај плафон је дизајн који је регрутован из решеткастих плоча, на које се лако причвршћују светлосни елементи. ЛЕД светла се могу користити модуларно, што је веома слично Армстронговом стропном осветљењу.

Не препоручује се повећање оптерећења на спуштеним строповима због гломазних делова, тако да је најбољеваријанта дизајна - ЛЕД лампа

Расвјетна тијела за стропове - најрационалнија опција освјетљења, а највише примјењива на данашње вријеме. Барем у реновираним просторијама.

ЛЕД стропна свјетла: јефтина и љута

ЛЕД стропне свјетиљке данас се широко користе у становима и кућама. Мито је и чињеница да се то може урадити својим рукама.

Типови ЛЕД осветљења:

 1. Опште.Строп поставља уграђене лампе или монтиране спуштене плафоне.
 2. Циљна (локална). Ово је усмерено на осветљење за одређену област.
 3. Дизајнер. Такво осветљење обезбеђује удобност, удобност у осветљеној соби. Најпопуларнији уређај таквог осветљења је веома популарно позадинско осветљење дуж контуре (периметар). Ова опција се врши помоћу ЛЕД траке.

ЛЕД трака је јефтина, њене жаруље троше врло мало струје. Трака је једноставна како у вези тако иу самој инсталацији.

Готови сетови за такво осветљење могу се купити у специјализованим продавницама.

Комплет ће бити јефтин, шема је приложена.

Избор стропне светлеће диоде (видео)

ЛЕД плафонски профил

Различите врсте ЛЕД трака вам омогућавају да направите позадинско осветљење на скривеном плафону, што је најбоље урадити заједно са додатном опремом, која се зове ЛЕД профил.

За квалитетпозадинско осветљење користи посебан алуминијумски профил.

Овај профил вам омогућава да светла било где, било плафон ниша у зиду, степенице, итд Профил обавља неколико функција.

доделе профили

 • Маке инсталацију квалитета осветљења, јер је површина чиста и глатка. У профилу лако монтирати траку.
 • раде у хладњаку, спречавајући прегревања траку. Овај фактор продужује живот ЛЕД траке.
 • Давање више естетски осветљење, присуство екрана-заштитника.
 • поједностављује стварање разних украсних дизајна, као резултат тога, унутрашњост је јединствена.

Имајући у виду предности изграђених алуминијумски профили се користе у инсталацији ЛЕД лампи може да обезбеди сигурну осветљавају таваница или степеништа ноћу

Фиктуре профили могу бити различити.

профили су различити типови:

 1. угао. Обично опремљен са измењивим објективима.
 2. Буилт. Користи када треба да повеже иверице и панелски зидови. Трака се поставља уместо једињења.
 3. Клином. Имајући регион присутност, која покрива неравну површину на месту жлеба.
 4. Нетачно. Они могу да се монтирају на било којој површини. Профил се може причврстити завртњима или лепком.

Осим тога, ЛЕД профил може бити у облику кутије или трака са отворима. Овај уређај омогућава једноставну инсталацијусветла.

Исправно моунт ЛЕД Стрип: једноставна правила

ЛЕД трака је залепљен на суву, одмашћену површину глатком и без избочина у контакту са којима ЛЕД трака се може поломљена или оштећене.

морају се уклонити пре инсталирања заштитни слој на задњој страни траке. Филм би требало да слоја лепка на контактној површини, а затим стиснути уз мало труда, закључани у том положају неколико секунди.

Искусни мастер лако врши уградњу ЛЕД траке, због своје специфичности и следећа одређена правила

фрактуром радијуса ЛЕД траке не сме бити мањи од 2 цм да би се избегла ломљење.

Када је потребно инсталација узети у обзир следеће:

 • Држите траку од оштећења;
 • при повезивању складу са електричним сигурност;
 • Важно је посматрати поларитет приликом повезивања;
 • за избор извора напајања мора сматрати 25 процената снаге маргин;
 • Ако контакт површина ЛЕД траке метала онда је потребно изолација под печатом.

Не заборавите да треба да монтирате ЛЕД стрип намерно, јер је правац сјај зависи не само од квалитета светлости, али ефикасном дизајну собе. Из правца просветљења зависи веома много, и избегавајте несрећним измене, мора узети у обзир све одједном.

На пример, савијање око закривљене површине, боље лепљивом тракомокомито на плафон. Лакше је издржати радијусе и не ломити ЛЕД траке.

Поред тога, погрешан избор правца светлости ће открити све недостатке стропа, до прашине и чак отисака прстију. Ако је трака преблизу стропу, дио свјетлосног тока ће "појести" строп. Највјероватније, прије лијепљења потребно је мало експериментирати, како би се избјегле досадне грешке.

Инсталација ЛЕД лампи (видео)

У притвору. Желео бих да сумирам све што је речено. Лампе су дизајниране за било коју конструкцију плафона. Ви, ако желите, имате могућност да сами направите инсталацију, то није превише компликовано за добробит. Инсталирање светла значи уштеду много новца за плаћање ангажованих стручњака за рад. Веза такође неће изазвати велике потешкоће. А да би коначно видели величанствени дизајн ове врсте расвете, довољно је видети фото и видео материјале. Што се тиче техничких карактеристика, ту су генерално солидне предности! У принципу, не губећи зло, морате добро размишљати, купити све што вам је потребно и доћи на посао!

Дизајн плафона са ЛЕД осветљењем (фото у ентеријеру)

)