Плафони од пластике: тајне инсталације

Стропови од пластичних плоча су отпорни на влагу, сигурни за здравље и издржљивост. Инсталација се може обавити самостално и можете затражити помоћ од професионалаца. Приликом уградње плафона, важно је да се строго придржавате упутстава, онда ће проћи брзо, а дизајн ће испасти квалитетан и трајаће много година. Пластични панели имају добре карактеристике: отпорни су на влагу, сигурни за здравље, издржљиви. Велики избор боја и текстура помоћи ће вам да пронађете савршену опцију која ће се складно уклопити у дизајн просторије. При избору обратите пажњу на квалитет материјала.

Пластични плафонски панели: уређаји и карактеристике

Пластични панели су направљени од материјала који се назива поливинил хлорид. Овај материјал има неколико предности у односу на друге материјале. Богат асортиман панела олакшат ће одабир одговарајућег плафонског покривача.

Стропне плоче су лагане и флексибилне, тако да када их инсталирате, морају имати изванредну прецизност

Пластичне плоче су подељене на зид и плафон. Важно је не мешати их при избору и инсталирању. Зидни панели се разликују од стропа својом крутошћу, тежи су и затегнути. Плафонске плоче су лакше и флексибилније. Када их инсталирате, морате показати изузетну прецизност, јер сваки погрешан покрет може довести до лома.

Пластика има разлике у боји, текстуру која имитира различите структуре. Панели могу бити дрвени,мермер и други популарни типови имитације. Велики број врста представљен је на чувеном грађевинском тржишту Лерои Мерлин.

Текстура пластичних плоча

 • Матова.Бијели мат премази изгледају елегантно и лијепо. То кошта јефтиније од сјајног. Може се користити у било којој соби: ходник, дневни боравак, кухиња, купатило.
 • Сјајни.Одражавајућа својства која им омогућавају да буду покривена у просторији са ниским строповима како би се визуелно проширио простор.

Сјајна површина стропа ће вам омогућити да визуелно проширите простор

У раду, пластичне плоче су веома удобне и имају велики број позитивних својстава.

Посебне карактеристике материјала

 • Не плаши се ефеката различитих хемијских елемената, под условом да је на собној температури.
 • Не боји се влаге и паре. Материјал није страшно цурење и поплаве.
 • Не плаши се високих температура. Материјал почиње да се топи на температури од 80 степени.

Пластичне плоче се не боје влаге и испарења

Пластичне панеле можете инсталирати у просторијама са било којим режимом влажности и температуре. Плафон се може опрати топлом водом са сапуном или другим неагресивним супстанцама.

Како израчунати величину пластичних плафонских плоча

При избору панела важно је обратити пажњу на величине. Веома је важно правилно израчунати и покупити исправну ширину и количину материјала.

Обсаа плосадка:

 • Попречнодужина - 5 - 10 цм;
 • Ширина - 25 - 50 цм;
 • Дужина - 2.7-3 м

Плоче треба одабрати након што се израчуна површина просторије у којој ће се израчунати поправак.

Да би се израчунао број потребних панела, површина стропа мора бити подијељена на подручје плоче, која је написана на паковању. Да бисте одсекли потребно је додати 15%.

Панои треба да бъде избран по обсността на просторот, във където се изчислава за поправка

.

Затим морате израчунати број металних профила.

Правила обрацуна:

 • Нацртајте тлоцрт стропа. Нацртајте профиле на основу чињенице да би требали бити удаљени 60 цм један од другог.
 • Припремите круте профиле који су погодни за обод плафона.
 • Одредите број вијака и типлова у зависности од броја панела.
 • Израчунајте величину плафонског постоља. Периметар треба поделити на три. Добија се неопходна количина детаља.

По завршетку свитања купује се потребна количина материјала, можете почети са припремом алата и монтажних панела.

Како инсталирати пластичну плочу властитим рукама

Инсталирање самог плафона уопште неће бити тешко. Једино правило је стриктно придржавање инструкција и калкулација. Такође, морате имати све потребне алате, захваљујући којима ће се инсталација извршити брзо и квалитетно.

За правилну уградњу пластичних плоча, важно је да се придржавате упутстава

Слагање панела

 • Укажите на ниво монтажних профила који ће бити постављени што је више могуће хоризонтално. Профил треба да буде чврсто причвршћен за плафон, тако да нема пукотина, и да нема слободног простора.
 • Монтирајте попречне пресеке помоћу вијака. Они ће подржати панеле.
 • Покрените инсталацију Л-профила.
 • Ножем одрежите панеле на жељену дужину стропа.
 • Први панел причврстите завртњима на попречни профил. Остатак панела треба да буде фиксиран у жљебовима претходних. Затим причврстите на оквир.
 • Извршите инсталацију последњег панела.
 • Нанесите течне нокте на плочу, чврсто притисните тканину на плафон. Уклоните вишак лепка.

Инсталација ће бити обављена брзо и једноставно, под условом да су на располагању неопходни алати

Инсталацији последњег панела треба посветити више пажње.

Оквир стропа може бити израђен од метала или дрвених профила. Када користите дрво, морате узети у обзир да од влаге буја и постаје неупотребљив. Због тога се ова врста материјала не може користити за просторије са високом влажношћу.

Инсталација ће се изводити брзо и једноставно, под условом да постоје неопходни алати, квалитативни материјали и одговоран приступ кућишту.

Како квалитативно уметнути последњу пластичну плочу на плафон

Када се користи зидни профил, потребно је уметнути задњи део задње пластичне плоче у одговарајући жлеб. На тоТакође постоји потреба за уметањем у жлеб водеће ивице панела. Борба са зглобовима је велики проблем који се јавља приликом завршетка радова.

Трикови за инсталирање задњег панела:

 • Изрежите плафонску плочу. Овдје је потребно показати максималну јасноћу и прорачун. То зависи од успјеха цијеле инсталације.
 • Извести прецизна мерења на неколико тачака на површини.
 • Користите равнало или рулет да измерите растојање са сваке стране пластичне плоче од ивице зида до ивице претпоследњег панела.
 • Имајте на уму да задњи панел треба да буде мањи од растојања од зида до ивице претходног панела за центиметар. Ово се ради како би се омогућило померање панела током инсталације.
 • Пажљиво измерите дужину панела. Будући да, под условом да је размак мањи за неколико милиметара, плоча можда неће стати, што ће захтијевати његову подлогу.
 • Последњи панел треба да буде неколико милиметара удаљенији од једног профила до другог. Ово ће померити панел када убаците задњу страну.

Да би се одсекао комад жељене величине и облика, потребно је извршити радње у тачном редослиједу, јер ће растављање бити веома тешко.

Пратећи савјете за инсталирање задњег панела, можете направити инсталацију брзим, једноставним и висококвалитетним

Секвенци на дејствие:

 • Благо закривљен панел, потребно је уметнути његове бочне стране. Ово треба урадити што је точније могуће како се не би оштетилапанел Уметните прву, а затим другу страну до краја.
 • Уметните задњу страну шипке док се не заустави под углом закретања. Морате се уверити да предња ивица панела улази чврсто, не остављајући слободног простора.
 • Повежите избочену предњу ивицу са претходном. Померите панел напред. То се може урадити помоћу лепљиве траке, коју траке треба залијепити на панел и повући преко њих. Након поступка траку треба уклонити.

Ово није једина погодна опција за инсталирање панела.

Када користите декоративни постоље, исеците део панела на жељену величину, а затим га причврстите завртњима. И могу се затворити помоћу декоративног багета.

Постоји још један начин да се утврди да ли се из неких разлога претходне методе нису појавиле.

Фазе на дејствие:

  \ т
 • Ако је угао фиксиран дуж периметра, не можете монтирати најдужи, који ће фиксирати задњу страну завршног елемента.
 • Последњи панел ће бити инсталиран са угловним сегментом. Последњу шипку треба одрезати на жељену величину, тако да се уклопи у бочне профиле и уђе у слободни простор.
 • Обуците угао на полеђини резаног панела. Треба да се инсталира истовремено са сегментом платна. Направите крајеве ивица у профилу зида.
 • Уметните плочу у жлеб претходне плоче. Угао за кретање према зидовима. Учврстите га лепком или силиконом, подмазујући задњу страну панела.

Следите савете наИнсталирањем задњег панела, инсталацију можете направити брзо, једноставно и квалитетно. Са таквом инсталацијом између панела неће остати непотребан слободан простор, пукотине и празнине.

Плафон направљен од пластичних плоча својим рукама (видео)

Суочавање са употребом пластичних панела - одлична верзија третмана. Због чињенице да је материјал јефтин, можете направити економичан дизајн стропа, који неће изгубити у квалитету. Пластичне плоче имају низ позитивних својстава која утичу на њихов избор потрошача, остављајући добре повратне информације о употреби панела за покривање стропова. На савременом тржишту, пластични панели су представљени у широком распону, што омогућава експериментисање са бојом и текстурама материјала. Монтажа панела не одузима много времена, дизајн се може саставити својим рукама.

Завршна обрада плафона од пластичних плоча (фото)

)