Модни криж за вез: сова са узорцима

За везење сове са крстом није много труда, више ће лијепо украсити ваш стан Овлс анд соувес, племените птице, које се посљедњих година могу похвалити невиђеном модом на њима. Штампа са совама, накитом, торбицама и другим прибором управо је преплавила тржиште. Цртежи и скице које се налазе на дрвету сове могу се видети ту и тамо, а извезене суве на платну нису присилиле да чекају.

Вез за сова: шта вам је потребно

Да бисте извезли слатки каубојски крст, потребан вам је мали сет материјала и алата. То је стандардно, све што је обично потребно за вез. И, ипак, вреди то разјаснити.

Тако вам је потребно:

  • Бело платно, пожељно Аида бренд. Платно треба резати стриктно на величину везења, одлазећи од ивица будућег оквира.
  • Отисци варијанти шеме - обојени и црно-бели.
  • Нити мулине, тачније боје, које дају узорак за везење.
  • Маслачак.
  • Нити за шивење.

Да би се добила сова извезена на крст, треба само неколико алата

.

Процес везивања треба да буде припремљен од стране платна, мора бити уклоњен са Замјатина и рубова са шрапнелом. Платно се једноставно пегла, а руб се може опрати припремљеним нитима за шивање. Ако је готов вез садржан у оквиру, потребно је направити поља. Најмање 4 цм од ивице ће морати да се повуче.

Нијансе шеме за укрштање сова

Да би се олакшао рад, потребно је направити маркуп. Да то урадимо на платнусе наноси решетка квадрата - 10 до 10 ћелија. Да се ​​вез не би покварио, означавање се наноси посебним маркерима или оловком са меким оловом. Након прања производа, лако ће се уклонити.

Са посебним ознакама за вез, лакше је везати занимљив узорак без грешака

Када завршите са радом на платну, потребно је да затегнете вез на свитку, као и процес везења. Узорак је извезен строго према шеми, што значи да морате везати број укрштања прописаних схемом, мијењајући навој у право вријеме. За слатки пар сова или сова на грани изгледао је тачно, симетрично, нагиб крста треба да буде у једном правцу.

Дизајн везова и не само

Понекад желим да украсим нешто смешно, одећу или нешто декоративно. Дакле, на дечијој хаљини биле су смешне соуве са крстом. Неко их воли цртати посебним маркерима, али ако не нацртате своју птицу, можете је везати.

На пример, извезите слатку сову кључем мудрости. Или извезите две сове у ноћној капи на пиџами бебе - што није опција. Будите сигурни да пратите ову шему веома строго, не будите превише лењи да сами проверите - онда добијте слику са исправном преласком боје. Да се ​​не би ријешили пријелаза на фрагменте, могуће је уочити транзициона подручја директно на схеми.

Вриједно је мало труда при везивању крижа и ваш цртеж ће постати још свјетлији и љепши

На узорцима везењаВрло често су смеле контуре, које такође треба да обележите. Како то учинити? Али све је једноставно, направите обичну нит мулине у четири слоја, па чак и шест, и прођите кроз шав "назад иглу" на местима где постоје контуре. Тако ће слика бити јаснија и јача.

Када је посао завршен, потребно је да предате ивицу готовог производа, а то можете урадити и оверлоцк. Након тога, вез треба опрати и пеглати тамо где је то потребно. Не сви воле гамут боја који схема подразумева - добро, са неким искуством можете сами да промените боје нити. Главна ствар која је припадала једној схеми боја, изгледала је складно. На пример, заједно са соувес у смеђим тоновима, можете везити соувес у љубичастим тоновима.

Вез за сова (видео)

Купите готове сетове или преузмите графиконе и уживајте у предивним сликама сова које изгледају слатко и необично у било ком углу куће. Не заборавите да ставите Сове или Совиес у оквир који добро осјенчава.

Добар посао!

Везујемо крстом сова (фото)

)