Плафон од сухозида у ходнику

Широко распрострањена употреба сухозида је резултат довољног броја позитивних карактеристика које га разликују од осталих грађевинских материјала. Због незнатне тежине ГКЛ идеално су погодни за израду не само једног нивоа већ и вишеслојних стропних конструкција у стану. Посебно је импресиван изглед стропа сухозида у ходнику, али је у сваком случају потребно узети у обзир величину просторије. Прелепо дизајниран суви зид у малом ходнику омогућиће вам да визуелно проширите простор, ау великом - да створите пријатну атмосферу. Да бисте одредили дизајн стропа, потребно је детаљније сагледати постојеће опције за такав третман.

Конструктивне опције за гипсане плафоне за улазни хол

Главно правило за обраду малих просторија је изузетно лака неутрална боја, и најбоља употреба било које боје. Исправно одабрано рјешење боја успјешно ће превладати незгодно планирање. На пример, бела ће бити савршено решење за веома мали ходник.

У уским просторима боље је користити вишеслојни плафон са јасним графичким линијама. Да бисте визуелно проширили уску собу, у средишњем дијелу стропа можете направити удубљене правокутнике или квадрате сухозидних плоча.

Посебну пажњу треба посветити инсталацији осветљења. Добро изабрано осветљење ће моћи да пружи лакоћу и недостатак простора.

У собама са великим простором иВисоки плафони могу се експериментисати и са тоновима и са декоративним елементима. Постоји могућност уградње вишеслојних висећих конструкција и спуштених плафона у једном нивоу. Сасвим добро и оригинално овде ће изгледати следеће методе обраде:

 • Степенаста верзија ће омогућити лакоћу у просторији без изазивања непотребног оптерећења на плафону. Комбинујући правилно одабране и постављене рефлекторе са различитим степеном осветљености, можете створити пријатну атмосферу у апартману
 • Фигурални дизајн, дизајн са глатким кривинама. Користећи ове линије у обради плафона, дизајнери чине просторију пространијом и светлијом
 • Наношење било које нијансе боје. У великим дворанама нема ограничења при избору одређене боје, при чему ће свака одлука о боји бити прикладна. Плафонски слојеви у складу са бојом пода изгледају мудрије. Ако користите контрастне боје, онда је њихов оптимални број три.
  Прочитајте такође: Комбинација боја подова, зидова и плафона
 • Комбиновано решење од гипсаних плоча и затезног плафона. Интересантно решење у ходнику је сјајни затезни премаз, мат обруб
 • .
 • Слика, цртежи, тапете на спуштеном плафону појављују се као засебни декоративни елементи
 • Површина зрцала у сухом зиду ствара невероватан утисак бесконачности простора. Овај начин обраде може се користити иу малим собама

Строп од сухозида уКоридор, који је израђен властитим рукама, не само да ће бити једна од буџетских опција за поправку, већ ће омогућити и да апартман има неку оригиналност.

Опције за гипсане плафоне у хали:

осветљење

С обзиром на специфичности ходника, гдје постоји потреба и за свијетлим и за пригушеним свјетлом, најбоље је користити комбинирано освјетљење.

Најједноставнији, традиционални начин украшавања стропа у ходнику је лустер са јарким свјетлом. Ако је лустер допуњен зидним свијећама са рефлекторима, тада ће прва соба у стану постати право ремек-дјело умјетности и нагласити изузетан укус власника апартмана.

Да би се створила мека, равномерна светлост, боље је користити мрље - модерне елементе са малим пречником лампе и покретном базом. Једнако су добро постављени на једнослојним плафонима и на вишеслојним конструкцијама. Посебна предност ових прибора - велики распон у смислу декорације боја. Препоручује се да се освјетљавање одабере узимајући у обзир дизајн просторије, у складу са бојом зидова или подова.

Инсталациони радови за уградњу рефлектора сасвим је могуће са сопственим рукама.

Одлично решење за дизајн вестибула је ЛЕД трака. Његова популарност је добила ову врсту осветљења захваљујући својој економичности, дугом животном веку и лакоћи инсталације. Најчешће је ЛЕД тракакористе се за пројектовање специјалних ниша, доњег нивоа спуштених плафона и других декоративних елемената на плафону и зидовима. Ова метода осветљења је веома битна не само за простране собе, већ и за просторије са малом површином.

За информациа!Да би визуелно додали волумен у просторију и равномјерно распоредили свјетло, потребно је у унутрашњости предвидјети присутност уграђеног ормара са огледалом, унутрашња стаклена врата.

Строп од сухозида у уском ходнику, украшен ЛЕД позадинским освјетљењем, изгледат ће и функционално и привлачно.

Плафон са сувим зидом са рукама у ходнику

За квалитативну конструкцију плафон мора бити у складу са сљедећим препорукама:

 1. Уклоните стари премаз, ако је потребно, поправите проблематичне површине са малтером;
 2. Направите маркуп одабиром најниже тачке - нуле. Од ове ознаке на супротним зидовима означите и означите линију хоризонта. Ова линија ће бити водилица за монтажне водеће профиле;
 3. Поставите стропни профил у корацима од 60 цм, што је најбоља опција за монтажу гипсаних картона;
 4. Фиксирање стропних профила треба извести равним клиновима;
 5. Након постављања оквира у облику коцке од метала, можете почети да причвршћујете плоче сухозида, али је потребно да све електричне радове обавите унапријед. Успоставити боље каблове помоћу кабловских канала;
 6. Започните први ред почевши од угла, наслањајући листове на профил. Какоелементи користе вијке, причврстите их на удаљености од 20 цм један од другог. Између ГКЛ нужно мора остати мали јаз, који ће у будућности бити испуњен китом;
 7. После уградње, радити са композицијом прајмера и напунити их раствором мешавине. Време сушења - око 12 сати;
 8. Чим се шавови исуше, обрусите га ситнозрнатим брусним папиром и поново га уситните;
 9. Стисните канале ојачавајућом траком, закопчајте их и нанесите. На исти начин затворите све тачке закључавања ГКЛ тако што ћете маскирати шарке саморезних вијака.

Фигурирани плафон у ходнику сухозидних плоча ће бити врхунац постојећег ентеријера. Главна ствар је да се придржавамо технологије њене производње.