Паул у купаоници у дрвеној кући: како направити и које материјале одабрати?

Под, који ће бити у купатилу, мора се обавезно извршити квалитативно. Прерада и хидроизолација морају бити посебно квалитетни. Контакт воде са дрветом има негативне посљедице. Данас су сеоска села богата дрвеним кућама.

У дрвеној кући, под је постављен на гредама, а проласком одређеног временског периода долази до деформације пода због тежине особе. Због тога облога пода има своје нијансе. Хајде да откријемо како да правилно поставимо под у купатилу и квалитетну хидроизолацију.Главни фактор у овој ситуацији је избор материјала:

 • керамичке плочице;
 • дрво;
 • ламинат;
 • линолеум.

Размотрите сваки материјал одвојено.

Керамичке плочице

Најчешћи материјал за подове у купатилу је керамички гранит. Карактеристична карактеристика керамичких плочица је минимални ниво апсорпције влаге. У случају појаве прљавштине на керамичким плочицама, врло је лако уклонити је.

Међутим, керамичке плочице нису погодне за под у дрвеној кући. Зашто? Зато што је основа у таквој соби прилично покретна. Керамичке плочице треба поставити на фиксну базу. За полагање керамичких плочица потребан је цементно-песковити естрих. Цементни пијесак ће повећати притисак на греде.

дрво

Најбоље је одабрати дрвени под. Али ова опција се ретко налази. Јер постоји страхда ће се овај материјал почети колапсирати под утицајем воде. Али то није баш тако. Ако се одабрани квалитативни материјал преузме и изведе компетентан рад на хидроизолацији, повећава се радни период изградње.

Вапнени материјал је одличан, јер има висок ниво отпорности на влагу. Добар материјал је и плуто. Поред високог степена отпорности ових дрвених материјала на влагу, имају одличну издржљивост и имају леп изглед.

Један од најбољих дрвених материјала је дрвена тиковина. Тоецк се обично користи за изградњу бродова. У композицији су уља, захваљујући којима тиковина није влажна.

Ако је дрво одабрано за употребу, онда је потребно затворити шавове са заптивачем. Твој туш ће бити као палуба на броду.

Значајан недостатак дрвеног материјала је висока цијена на грађевинском тржишту.

ламинат

Следећи материјал је ламинат са водоотпорним својствима. Такав материјал је одлична замена за скупо дрво. Водоотпорни ламинат се разликује од уобичајеног, који се успоставља као подна облога у дневној соби. Зато будите опрезни пре куповине.

линолеум

Линолеум - ово је најпрофитабилнија опција од свих презентираних. Генерално, овај материјал готово не допушта воду. Лакше је лакше ручно ставити линолеум. Али, као ламинат, линолеум мора бити отпоран на хабање. Линолеум, који се поставља за купатило у купатилу, разликује се одобичан

Избор материјала за третман подова

Када кућа још није изграђена и која је у изградњи, умјесто дрвених греда за под је боље користити дводијелне греде од метала. Онда је ту бетонски залив. Ако дрвени под у купатилу има такав дизајн, онда можете ставити било који материјал као подну облогу. Овај дизајн је погодан само за купатило, које ће се налазити у приземљу.

Ако је планирано да се купатило у дрвеној кући налази на другом спрату дрвене куће, стварање такве конструкције је забрањено. У таквој ситуацији, подлога мора бити равномерна и трајна. Напетост би требала заузети цијелу собу. Потребно је извршити коректан обрачун оптерећења на гредама, јер кошуљица има велику масу. Због неправилне дистрибуције, под може пропасти.

Али ипак, ако одлучите да користите керамичке плочице као подну облогу у купатилу на другом спрату, онда морате направити малу удаљеност између греда, као и повећати њихово раскрсницу. Ниво стропа треба спустити за десет центиметара.

Планирано је да се ова процедура спроведе ако је зграда у фази пројектовања. Али ако је кућа изграђена, онда те промјене морају бити обавезне. Међутим, најбоље је да останете на дрвету у овом случају. Дрво изгледа естетски, то је еколошки материјал. Можете користити линолеум иламината, јер ови материјали нису велике вредности. Једноставно је потребно извршити висококвалитетну хидроизолацију.

Хидроизолација бетонског пода

Провођење хидроизолације бетонских подова је једноставан поступак. Прво, треба да направите јастук који се састоји од различитих материјала који имају различите густине. Затим се врши слагање дробљеног камена. Слој дробљеног камена је десет центиметара. Поред шљунка се додаје пијесак. Припремљени јастук ће стајати на путу продора влаге у естрих.

Ако је главни проблем висок ниво подземних вода, тада је у овом тренутку могуће заштитити полиетиленски филм. Уместо полиетиленске фолије могу се користити и други специјално дизајнирани хидроизолациони материјали. Затим се полагање полиетиленске водоотпорне мембране врши на припремљеном јастуку. Горњи дио је испуњен вијком.

Горњи део кошуљице поставља слојеве хидроизолације, топлотне изолације, као и звучне изолације (опционо).

Хидроизолација дрвеног пода

Прије радова хидроизолације мора се извршити темељита припрема површине. Изолација од влаге ће бити бескорисна, јер грађевинско смеће може да је разбије. Соба мора бити потпуно очишћена. Сви означени дефекти, наиме пукотине и пукотине, требају бити затворени мастиксом за дрво. Затим се врши импрегнација дрвета антисептицима.

Сљедећа фаза је прајмер пода. Прајмер се изводи како би се осигураоОдлична адхезија хидроизолационих материјала на површину.

Удео раствора прајмера са водом - један према другом. Након што се прајмер изведе, површина се суши. Шипке и углови треба да буду лепљени водоотпорном траком. Предност такве изолационе траке је што ће у потпуности заштитити рањива подручја.

Тада је потребно направити избор врсте хидроизолације:

 • Хидроизолација отпорна на влагу. Нанесите битумен или специјално дизајнирано рјешење помоћу конвенционалног ваљка. Ово је најбржи начин за обављање хидроизолационих радова. Нанесите два слоја. Након наношења првог слоја потребно је направити паузу, која ће трајати око седам сати.
 • Хидроизолација боја. Ставити на површину мастикса, који се састоји од битумена и полимера. Постоји значајан минус - мали радни вијек, који траје највише четири године. Обично три године.
 • Хидроизолација везивања. Постоји крпљење пода помоћу материјала који се такође састоје од битумена и полимера. Лепљење се врши на високој температури. Ова процедура захтева употребу специјално дизајнираних алата. Особа мора имати обавезно искуство.

Свако бира приступачну врсту хидроизолације. Такође, избор хидроизолационог материјала зависи од подне облоге која ће се у будућности применити на под. Сви инсталациони радови се могу обавити независно. Али боље је вероватирад за праве професионалце.

Креирање топлог пода

Потпуно је могуће направити топли под у дрвеној кући. У почетку је заљев направљен од кравате, за коју се користи битумен. Најприступачнија опција је подна вода.Залив се одвија:

 • са дна се израђује полагање термоизолационог материјала;
 • из горњег дијела је монтиран оквир од арматуре.

Даље, водоводне цеви су причвршћене за оквир. На крају се налази цео објекат уз помоћ цементно-песковитог раствора.

Одговарајући хидроизолациони слој је погодан за продирање бетонских темеља.

Провођење примарне хидроизолације

Како направити купатило у дрвеној кући? Како ће ваше купатило изгледати у дрвеној кући властитим рукама? Радови на извођењу хидроизолационих радова су сложени. Изводи се хидроизолација стропова и зидова. Јединица за купатило у потпуности постаје парно непропусна просторија.Алгоритам активности:

 • Најбоља опција је да се шипке намијењене за подне облоге од полне траке испуне посебним материјалом, посебно рафинирањем нафте.
 • Између шипки је потребно напунити експандирану глину. То је неопходно да би се одвојио пораст влаге са површине земље и да би се загрејао од влажења. За ову процедуру, пена је најпогоднија јер овај материјал има ниску цену. Минерална вуна може бити од користи.
 • На палуби на гредамапреклапање, на које се поставља гријач (груби под), потребно је уметнути ролу за хидроизолацију. Као ролна хидроизолационог материјала може бити дебела полиетиленска мембрана. Полагање полиетиленске мембране врши се континуалним слојем са десет центиметарским преклопом. Затим се прави лепљива трака која је канал. Тада се исплаћује петнаест центиметара. Материјал за причвршћивање се прави помоћу специјалне кламерице у шипки. Сврха података хидроизолационих слојева: створити заштиту изолације од влажења два дијела (горњи и доњи). Тако се купатило обрађује у дрвеној кући.

Декорација дрвених подова

Дрвени под може се извести у више врста премаза.Павле у купатилу у дрвеној кући, обрађујући га:

 • Третман са импрегнацијом. Овај тип побољшава пропусност дрвета, а повећава снагу и отпорност на вањске факторе.
 • Употреба Морилло. Ова врста обраде може да промени боју дрвеног материјала. Због ове врсте структуре постаје светла.
 • Наношење лака за јахте. Ова врста обраде је најбоља. Најбољи лак за јахте има Тиццурил забринутост.

резиме

Да резимирамо. Ако се као подна облога користи керамичка плочица, није потребно проводити хидроизолационе радове. Ламинат и линолеум су најјефтиније опције, али оне захтевају обавезнухидроизолација Могуће је самостално изводити хидроизолационе радове. Професионална помоћ је потребна ако желите направити топли под. Пол у купатилу у дрвеној кући - олакшај.