Озелењавање мреже за стакленике: 5 савета за избор

схадовед месх Греенхоусе - средства по којима да створе повољне услове за раст културЗатениаиусцхаиа мрежица за пластенике се користе како у домаћу економију, тако да у великим индустријским комплексима. Ефикасност премаза доказују израелских научника који су утврдили да је употреба затениаиусцхеи мрежа може повећати принос за 10%. Које карактеристике могу извести заштитну мрежицу ​​на месту где се може користити као пик - прочитајте чланак.

Зашто мрежа Греенхоусе

Нето стаклене баште - посебан премаз који вам омогућава да организујете стаклене мекши, разбијено светло. Пресвлака је направљена од синтетичких влакана и има различите ћелије величине. Он одређује величину и густину своје провидних пропратном способности.

Нето Греенхоусе истовремено обавља неколико функција

Тренутно, главне карактеристике разликују мреже за стакленике

 1. схадовед. Главни задатак гомила Греенхоусе - створити сенчење. Данас постоји много различитих врста резолуције мрежа светопропускнои (од 35 до 90%) како би заштитила младе саднице од топлоте и грмља у врелим сунчаних дана.
 2. Протецтиве. Мрежа штити не само од сунца, али од штеточина и инсеката. Постоји таква мрежа много боље него што је то уобичајено комарца, јер његове ћелије су много мањи.
 3. декоративни. Таква мрежа може успешно да сакрије оквир за монтирање, а не врло атрактиван или необичан оквир (нпр оквир направљен од ПВЦ цеви).

У исто време, специјална мрежа у боји за стакленике може помоћи да се повећа принос. Тако ће решетка са влакнима црвене боје убрзати процес цветања и плодности, допринијеће расту саме биљке и развоју њених плодова. Употреба обојене мреже ће помоћи да се повећа принос у стакленику за 25%.

Мрежа за шиндре за стакленике и шупе: напомене о избору

Коришћење мрежа је могуће у пластеницима са било којим премазом (филм, стакло, поликарбонат). Поред тога, филм се може ставити у стакленик: ова опција ће повећати ефекат стаклене баште и уштедети до 15-20% топлоте зими. У исто време, биљке "се не гуше", јер мрежа добро пролази ваздухом.

Решетка се може користити у пластеницима са било којим премазом

Приликом одабира нијансе мреже за стакленике и шупе, треба поштовати следеће препоруке:

 1. Обратите пажњу на проценат сјенчања мреже. Треба имати у виду да за различите културе треба користити решетке са различитим нивоима сенчења. Ако желите вишенаменски модел, можете одабрати решетку са процентом сјенчања од 60%.
 2. Размотрите боју мреже. Разноврсна опција ће бити сива мрежа. Зелени ће се добро уклопити у дизајн пејзажа, а црвени ће промовисати раст биљака.
 3. Изаберите густу решетку која може да издржи падавине и ударе ветра. Зид са следећим вредностима густине се сматра оптималним: 4 кг /цм2 за истезање и 5-7 кг /цм2 за празнину.
 4. Обратите пажњу на тканину. ДаМесх-рабики су погодни за ограде, капије и капије. Тканине су погодне за употребу у стакленицима, али се брзо истроше. Најпоузданија је мрежа синтетичких филамената.
 5. Изаберите провереног произвођача. Решетке добрих произвођача ће трајати око 8 година. Поред тога, познате фирме дају гаранцију за своје производе. Производи марке нису скупи. На примјер, мрежица хладовине Алуминет Исраел кошта 1.200 рубаља. по метру метра.

Међутим, пре него што купите решетку, треба да израчунате колико ћете материјала требати да покријете стакленик. Решетке се обично производе у ролама ширине 200-600 цм и дужине 50-100 м

Кутије за стакленике и пластенике

Поклопци за стакленике и стакленике су направљени од истог материјала као и мрежа и обављају исте функције. Али, за разлику од мреже, такав поклопац се лако и брзо ставља на дизајн: платно се баца са врха на оквир стаклене баште и причвршћује на своје лукове уз помоћ посебних веза. У овом случају, и са крајева стакленика у поклопцу обезбеђени су улази у муње или чичак: то чини рад кућишта удобним и омогућава вам да проветрите стакленик, ако је потребно.

Кутија се може носити на оквиру од било ког материјала, доступна је у стандардним величинама 3х4, 3х6, 3х8 метара и више.

Покривач је врло лако поставити на дизајн стакленика

Овај костим је јефтин и са својим задацима се ефикасно носи. Поклопац штити биљке од прегревања и опекотина од сунца на врући дан, исмањује губитак топлоте ноћу. За растављање поклопца потребно је само десет минута. Осим тога, огртач се шије тако да се његови фрагменти могу замијенити ступњем хабања. Такво покриће ће постати приступачна алтернатива сезонском стакленику у јужним регионима.

Зидни папири

Мреже за таписерије се користе како за хоризонтално тако и за вертикално узгој, које подржавају ротациона постројења. Таква решетка се може користити неколико сезона, не труну и не хрђа, апсолутно је сигурна. Његова вриједност је доступна свима, а корист је непорецива.

Мрежа са шиндром је апсолутно сигурна и може се користити неколико сезона

Употреба на мрежата за растениа в пластенки има следните предности:

 1. Омогућава повећање приноса. Захваљујући решетки, плодови ће моћи да примају више светла, топлоте и ваздуха. Коришћењем мреже може се повећати принос за 30-40%.
 2. Побољшава квалитет воћа. Тапестри нет диже воће. Према томе, они неће дирати земљу, односно, трулеж. Осим тога, плодови неће бити прљави.
 3. Брига за биљку и жетва је згоднија. Захваљујући воћној решетки, биљке ће бити извучене, што ће омогућити брже и практичније обављање процедура на пласману и кремастости. Међутим, пут између кревета ће бити пуштен, а поврће ће бити добро видљиво: доћи до њих неће морати проћи кроз зелену масу. Ово ће спасити узгајивачу драгоцено време.

Инсталирање решетке не представља никакву посебну потешкоћу и не захтева многовреме: тканина треба само повући носач, у зависности од правца раста биљака (вертикално, хоризонтално). Дрвени или алуминијумски водичи могу послужити као носачи.

Које су мреже за затварање стакленика (видео)

Мрежа за шивање је приступачно средство за стварање сјенила потребног нивоа, заштиту биљака од инсеката и одржавање топлоте ноћу. Монтажа решетке не захтева много времена, са ефектом наношења премаза од стране научника и тестираних од стране искусних вртлара. Таква мрежа може замијенити стакленику у јужним регијама. Поред тога, мрежа за спавање се може користити за узгајање уврнутих биљака. Изаберите најпогоднију мрежу за своје циљеве и уживајте у практичној и ефикасној култивацији биљака у стакленику!