Отпоран на вјетар под споредним колосијеком, како одабрати и исправити исправно?

Врло често у соби можете осетити оштру хладноћу. Најчешће се то дешава у тренутку када иза прозора долази јак, вјетровит вјетар. Ово посебно важи за јесенски период. Да би се избегли непријатни осећаји, вредно је правилно изабрати изолациони материјал.

Оштар ветар може изазвати хладноћу унутар просторије. Не могу сви грађевински материјали задржати снажан ток хладног зрака. Често се такве неугодне ситуације дешавају у јесен или прољеће. За борбу против ове неугодне ситуације постоји филм отпоран на вјетар. Врло често ова врста изолације је занемарена, али није увијек вриједно тога.

Сидинг, који се користи као завршни материјал унутар или изван зграде, безусловно захтијева додатну изолацију.Међутим, ако постоји потреба за посебном заштитом од ветра за такав материјал, вреди прецизно истражити, јер је његова инсталација повезана са додатним трошковима.

Као што пракса показује, често се плоче споредних страница често користе као вањски завршни материјал приликом реконструкције старих зграда. Често се на овај начин асфалтирају старе грађевине од дрвета, дрвета и цигле. Овај начин реконструкције омогућава ревитализацију структуре, дајући јој модеран стилски изглед.

На почетку треба напоменути да панели за споредне колосеке немају својства топлотне изолације, што значи да се може са сигурношћу рећи да ће морати да се уради значајан рад састварање квалитативне изолације.

Ветробран под облогама

Током рестаураторских радова, може се рећи да је намотавање потребно за споредни колосијек. Његово присуство ће помоћи у заштити квалитативних својстава изолационог слоја.

Ако изолациони слој у потпуности испуњава своје функције, онда се следећи индикатори могу одмах видети на особи:

  • задржавајући квалитативне карактеристике грејача, нема потребе да се стално сигнализирају просторије у згради;
  • атмосфера у просторији се хлади спорије, што олакшава одржавање одређене температуре у просторији;
  • у присуству квалитативног слоја за загревање, заштитите зидове од могућег смрзавања на ниским температурама;
  • између осталог, пронађени су одлични звучни изолатори.

Као грејач за спољне зидове најчешће се користи минерална вуна. Овај гријач има одлична својства, али захтијева висококвалитетну хидроизолацију. Пошто отворено трошење влаге утиче на својства сваког грејача.

Веома често хидроизолациони филм садржи слој отпоран на вјетар који вам омогућава да одбијете куповину додатног материјала. Међутим, та својства се не разликују од сваког материјала за хидроизолацију.

Код изолације од ветра, веома је важно да се појединачни комади материјала везују, а спојеви се лијепе на површину специјалном траком.

Отпоран на ветарфилм има лошу историју примене. Може се рећи да се ради о новом материјалу који је посебно дизајниран за нове фасаде са високим степеном вентилације. Одмах се исплати рећи да у овом случају, без посебне заштите од вјетра не можете, иначе, са јаким налетима хладног вјетра у просторији брзо ће се смањити температура.

Врсте филмова отпорних на ветар

Тренутно постоји велика количина изолационих материјала. Није преузела ову нијансу са стране и заштита од ветра, која је на савременом тржишту заступљена у неколико типова извршења, и то:

  • Дифузне мембране.Са овим материјалом, не само хидроизолација, већ и поуздана изолација оптерећења ветра. У овом случају, материјал се састоји од неколико слојева. За боље резултате препоручује се употреба три или четири слоја филма. Такође треба напоменути да се уз помоћ овог материјала врши и парна брана испод споредног колосека. Дифузне мембране се тренутно сматрају најпопуларнијим материјалом за изолацију.
  • филм отпоран на ветар.Издавање таквих производа рјешавају многе компаније. Овај материјал је намењен одржавању јаких струја ветра, што је поуздана баријера на путу хладног ваздуха. За такав филм карактеристична је отпорност на велика оптерећења, због чега се у заштити од ветра користе фолије високе густине.

ветробран

При извођењу облагања спољних зидова заПомоћу плоча са страницама важно је обратити пажњу на вјетробранска стакла.Овај елемент вам омогућава да издржите напрезања услед оштрих удара ветра.Када се користе ови елементи, облога фасаде се знатно смањује. Овај материјал омогућава значајно прерасподјелу терета.

Употреба ветробранског стакла не само да ће значајно продужити животни век облоге, већ ће додати и готов облик предње стране зграде. Важно је напоменути да се, као иу многим другим случајевима, монтажа таквих елемената врши у присуству прецизних прорачуна, у строгом редоследу. У супротном, коришћење ветробрана неће дати адекватан резултат.

Отпоран на ветар и његова својства за оплата

Као што пракса показује, ова врста изолације зграде, као што је заштита од ветра, је неопходна за стварање удобних и удобних услова унутар зграде. Врло често је то немогуће због оштрих импулса јаког вјетра у стамбеним просторијама без топлих ствари.

Што се тиче плоча за споредне колосијеке, многе су погрешно секси, јер струје зрака не продиру кроз њега.Ово мишљење је погрешно. Као што пракса показује, ваздушни токови су свуда. Због тога, једноставни споредни колосијек неће бити довољан, и потребно је монтирати висококвалитетну заштиту од вјетра.

Виндпрооф - врста мембране која дјелује као баријера на путу оштрих хладних токова. Ова мембрана је, међутим, дизајнирана да контролише спољни проток ваздухаваздух у њој недостаје. У случају инсталације, најважније је да не направите грешку и да не инсталирате филм напротив. У супротном, немогуће је постићи удобне услове у стамбеним просторијама.

Квалитативен мониторинг на изолациата на ветра треба да има следните ластности:

  • Заштита конструкције од могућег продора влаге.
  • Вјетробран потпуно покрива целу површину зидова, док затвара могуће пукотине у гријачу.
  • Површина таквог материјала треба да промовише уклањање влаге, док истовремено спречава влагу унутра.

Монтажа слоја отпорног на ветар

Приликом уградње фолије отпорне на вјетар, као у случају водоотпорног слоја, филм је прошивен. Сви обликовани спојеви морају бити залијепљени посебном водоотпорном траком. У овом случају, потребно је користити управо такву траку, која ће штитити дизајн од продора хладног зрака.

Приликом избора траке, не заборавите да овај материјал треба да има добре индикаторе пропустљивости паре.При куповини таквих производа, не би требало бити тешкоћа, као сличан елемент зграде, који обично производи исти произвођач као и анти-влажни филм.

Што се тиче флатера, да би се постигао најбољи учинак, препоручује се да се уради најмање 15 центиметара.

Филмски материјал је зашивен на готовом раму, што чини одступање од грејача од 2 до 3 центиметра. Ово чишћење је потребно за вентилацију.

Како постаје јасно, без квалитетне заштите од ветра, готово је немогуће постићи удобне животне услове. Његова употреба мора бити практично за сваки покров вањских зидова. Овај материјал се користи за изолацију само приватних кућа, јер је тешко користити у вишестамбеним зградама. Што се тиче облагања грађевинског споредног колосека - панела, онда без употребе непробојног филма не може се без.