Орматек душеци (52 фотографије): анатомски, пролећни и бесконтактни, 160к200, танки и дебели, мишљења купаца

Одлично здравље и добро расположење зависе од многих фактора, укључујући и потпуни сан, који је, пак, немогућ без квалитетног мадраца са ортопедским ефектом. Такви мадраци пружају правилну подршку за кичму и омогућавају вам да се опустите. Није изненађујуће, они су толико популарни и тражени. До сада су многе компаније укључене у производњу душека, али не може свако понудити тако широку палету производа купцима као Орматек.

предности

Орматек има неколико предности пред осталими компанијами, ки се баве производњом таквих мадраца. Они су бројни и очигледни.

Основана прије више од 10 година, компанија је успјела освојити и задржати купце у свом правилном приступу производњи. Модерна високопрецизна европска опрема и сопствена лабораторија са тестним центром обезбеђују производњу висококвалитетних производа широког опсега.

Захваљујући компетентним стручњацима у сопственој лабораторији, сви материјали се стално истражују, ау центру тестирања готови производи се подвргавају различитим тестним акцијама. Након одабира материјала, који одговара планираном моделу, врши се прелиминарна монтажа душека, уз различите провјере квалитета. Затим се врши верификација добијених параметара тестираног производа са датим стандардима. И тек након добијања позитивних резултата производ се продаје.
Не само пажљив избор, контрола иВисококвалитетна опрема је предност компаније, али и велики број модела мадраца.

Асортиман асортимана обухвата око 150 модела душека, као и велики број пратећих производа за спавање. Захваљујући широкој палети производа, сваки купац ће пронаћи праву опцију за себе. Јефтини модели се продају по приступачној цени (5 хиљада рубаља), али постоје елитни модели по много вишој цени (60-90 хиљада рубаља). Цена зависи од пунила и броја опруга. У скупим моделима по квадратном метру налази се 1.000 опруга, као у анатомском моделу С-2000, које тачно понављају контуре тијела.

Осим тога, душеци и остали сродни производи могу се купити на било који прикладан начин. Неко ће бити комфорније да наручи преко онлине продавнице, а неко ће радије купити куповину у салону компаније која се налази у његовом граду, јер је њихова географија веома широка. Материјали који се користе у производњи мадраца нису само квалитативни и поуздани, већ су и неки једноставно јединствени, као што је меморикс. Додаје се како у моделу средње цјеновне категорије тако иу елитним копијама. Душеци са ефектом памћења гарантују потпуно опуштање и здраво спавање, јер се овај материјал понавља и памти контуре тела што је могуће тачније. Важна предност компаније је производња модела не само за одрасле већ и за дјецу.

врсте

Сви мадраци које производи Орматек класификују се према врсти базе и пунила, облику, величини и неким другим показатељимадетаљније описати сваку групу.

Основа мадраца које је произвела компанија подељена је на производе који имају опруге и моделе без њих. Душеци са опружном кутијом су подељени у две групе према врсти причвршћивања елемената:

 • Боннелл опружна јединица је конструкција у којој су елементи (опруге) спојени металном жицом и формирају монолитни блок.

 • Блокови независних опруга су основа за велики број модела које производи компанија. У овом блоку, опруга, као посебан елемент, налази се у кућишту и када се компримира не утиче на сусједне елементе. Душеци, на основу којих се налази блок са независним елементима, савршено се носе са ослонцем кичме у правилном положају. Душеци са независном јединицом опруга подељени су бројем опруга по 1 км2. м и степен ригидности. Број опруга у различитим моделима креће се од 420 до 1020 комада по квадратном метру. м. Што је више опруга у блоку, мањи је пречник сваког елемента. Производи који имају већи број опруга на основу тога имају изражен ортопедски ефекат.

Број опруга је основа развијених и издатих серија. Серија З-1000 има 500 опруга по квадратном метру. м, ау серији С-2000 већ 1020 комада. Последња серија је подељена у три линије. Дреам је класичан мадрац са симетричном површином. Сезонска линија има различиту тврдоћу површине. Линија Елите Премиум одликује се високим комфором, има неколико слојева пунила.Основа мадраца без елемената је полиуретанска пена и латекс,друга пунила регулишу степен крутости и удобности. Асортиман мадраца без елемената је представљен са две линије, које су, заузврат, подељене у серије, које се разликују по врсти пунила и броју слојева у одређеном моделу. Флек Роллинг Лине је робустан душек са добром подлогом за кичму. Модели мадраца ове линије имају хипоалергенску замену за латекс. Захваљујући специјалној технологији, производи ове линије се могу склопити у ролу ради лакшег складиштења и транспорта.

Сви модели линије Татами или Орма Лине су базирани на кокосовом кокосу и природном латексу. Степен крутости ових модела је веома висок. Душеци које производи Орматек, поред наведених индикатора, разликују се по облику. Највећи број модела има традиционални правоугаони облик, али у компанији постоје и ексклузивни душеци округлог облика. Ови модели се не разликују по квалитету од правокутних производа. Постоје модели са независном опружном јединицом и варијантама без елемената. Ови мадраци су намењени за округле кревете.пунила

Да би душек удобно и удобно спавао, фирма Орматтек користи различите пунила. Дебљина, количина и комбинација зависе од степена крутости и удобности коју желе да обезбеде. Компанија Орматтек користи веома велики број пунила у производњи:

 • За производе са опружним блоком, користити Ормафоам или пену од полиуретана. Ово је вештачкоМатеријал са густом структуром се користи као ограда по ободу блока.


 • Кокосово кокосово влакно је природно влакно које је за побољшање својстава импрегнирано латексом. Поред главне имовине (ригидности), материјал има и мноштво других врлина. Овај хипоалергени материјал са добром изменом топлоте и одличном вентилацијом има веома дуг животни век. Не упија влагу, не мирише и није склон трулежи, тако да никада неће постати расадник крпеља и других микроорганизама. Због своје природне еластичности и крутости, има изражене ортопедске особине.

 • Природни латекс се користи у многим моделима. Еластични и еластични латекс материјал је природног порекла. Добија се из сока од дрвеног гуме. Овај материјал отпоран на хабање издржава значајна оптерећења, задржавајући оригинални облик. Поред тога, он подстиче удобну терморегулацију.

 • Меморик - овај јединствени материјал, који се састоји од полиуретанске пене са специјалним адитивима, одличан је додатак за душеке. Овај материјал савршено пропушта ваздух и не акумулира влагу, због чега различити микроорганизми немају способност развоја. Захваљујући специјалним адитивима има ефекат памћења, савршено се уклапа у облик људског тела.

 • Холлцон пунило се користи као додатни слој. Његова основа је израђена од полиестерских влакана. Формира се опружна структура овог материјалапреплитањем влакана једни са другима. Овај еластични материјал има способност брзог опоравка свог облика уз знатну компресију.

 • Материјал који се састоји од влакана кокоса и полиестера назива се Би-цоцос. Користи се као додатни слој.

 • Спунбонд је потребан као заптивка између опружног блока и других пунила. Овај танак, лаган али истовремено јак материјал има способност да расподели притисак између опруга. Осим тога, штити горња пунила од дјеловања тврдих опруга.

 • Полиуретанска пена или модерна пена се користе у многим врстама душека. Овај еластични, еластични и практични материјал је апсолутно сигуран за здравље људи. Да би се побољшала ортопедска својства, направите вишеслојни слој.

 • ТхермоБоард је дизајниран да смањи трошење и сузење других пунила. Састоји се од мешаних влакана добијених пресовањем уз употребу високих температура.

Димензије

Мадраци компаније Орматтек имају велики димензионални опсег, тако да сваки купац има могућност да изабере праву опцију за њега. Најпопуларније величине су подељене у три типа. Произвођачи намјештаја по правилу производе кревете одређених величина. С обзиром на ову чињеницу, компанија Орматтек је развила и произвела душеке који су погодни за све врсте кревета. За стандардне једнокреветне кревете најбоље опције су артикли димензија 80к160 цм, 80к190 цм, 80к200 цм, 90к190 цм, 90к200 цм.

Најпогодније величине за пола кревета: 120к190 цм, 120к200 цм, 140к190 цм, 140к200 цм. × 200 цм се може приписати производима који садрже пола кревета и двоструке стијенке.

Душеци димензија 160к190 цм, 160к200 цм, 180к200 цм, односе се на двоструке варијанте. Најоптималнија и најтраженија опција је величина 160 к 200 цм, а њихова дужина је погодна за практично сваки раст. Производ величине 180к200 цм је идеалан за породицу са малим дететом које понекад воли да се пење на родитеље у кревету.

Дебљина или висина душека зависи од густине пунила и броја слојева. Ортопедски душеци које производи компанија имају различите висине. Њихове величине се крећу од 6 цм до 47 цм, а најелегантнији душек висине 6 цм је Софти Плус серија дизајнирана за софе, фотеље и постељину. Душек висине 47 цм припада елитним моделима. Душек ове висине је у основи двослојни систем подршке.

Серија и рејтинг популарних модела

Постоји оцјена која описује најпопуларније и најтраженије моделе. Међу бесконтактним варијантама додељена је серија Флек-а из материјала Ормафоам:

 • Модел Орма Флек се истиче међу осталим петосонским површинама, које узимају у обзир контуре тела и равномерно распоређују терет. Степен ригидности је просечан. Максимално оптерећење за један лежај је 130 кг. Висина је унутраОвај модел има висину од 16 цм, док је у истом моделу Орма Флек велика висина стране 23 цм.

  Из серије Оцеан, нови Оцеан Софт модел са присуством материјала као што је Меморик дебљине 40 мм, са ефектом памћења, је представљен. Овај модел има бочну висину од 23 цм, са оптерећењем до 120 кг. Такође, модел ове серије има посебан поклопац који се може скинути, чији је доњи део направљен од мреже, што обезбеђује одличну вентилацију за све слојеве производа.

 • Међу опцијама са независним опружним блоком су серија: Дреам, Оптима, Сеасом. Дреам серија је изузетно популарна због својих пунила и необичног аранжмана пролећа.
 • У моделу Дреам Мемо 4 Д Матрик, опруге имају повећану чврстоћу повећањем дебљине жице, свака опруга се налази што ближе сусједној, сви елементи су међусобно повезани само у средишњем дијелу. Поред тога, ту је Меморик пунило у овом моделу. Овај мадрац висине 26 цм држи оптерећење до 160 кг, има просечну крутост и обезбеђује тачкасту потпору кичми захваљујући комбинацији пунила.

 • Модел Дреам Мемо СС разликује се од претходног Спринг Спринг блока који омогућава прецизно зонирање, што се постиже промјеном висине опруге у компримираном стању. Поред тога, блок има прелазне зоне крутости. Присуство овог блока значајно побољшава подршку кичменог стуба. Модел одржава оптерећење од 150 кг. Дреам Мак СС се разликује од Дреам Мемо ССпунило Уместо меморикса овде је природни латекс.

 • Серија Сеасом је популарна код природних производа од латекса и различитих степена крутости на свакој страни. Сеасон Мак ССХ модел карактерише побољшана Спринг Спринг опруга. Једна површина је ригиднија због густог слоја од 3 цм, а други има просјечну крутост, јер је слој латекса најближи површини, а слој кокосовог влакна је само 1 цм.

  \ т
 • У моделу Сеасон Мик 4 Д Матрик, опружна јединица је ојачана и разликује се са максималним помаком један према другом на принципу пчелињих ћелија. Осим тога, у овом моделу, кокос од латекса је само на једној страни, тако да је страна без кокоса мекша од просјека. Душек има оптерећење од 160 кг.

  \ т
 • Оптима серија је доступна са различитим степеном крутости. Постоје модели са меком површином Оптима Лук ЕВС, Оптима Лигхт ЕВС и модел са просечном површином тврдоће Оптима Цлассиц ЕВС. Оптима Цлассиц ЕВС је тражена за најбољу вриједност за новац. Поклопац од латекса са обе стране и 416 опруга у спаваћем делу са повећаном дебљином завојнице од 1,9 цм пружају овај душек просечном крутошћу. Овај модел одржава оптерећење од 130 кг и има радни вијек од 10 година.

 • Међу серијама са независном опругом опруга, могуће је игнорисати Цомфорт серију са различитим степенима крутости, чији модели могу издржати оптерећење од 150 кг, не захтевају превртање и имају неколико слојева у својој структури.разна пунила.

Модели за децу

Модели за малу децу су направљени узимајући у обзир њихове анатомске карактеристике. Природни материјали који су део производа су хипоалергени. Душеци различитих величина и степени крутости нису склони деформацији и савршено подржавају кичму. Широка палета мадраца за бебе покрива све старосне категорије: од новорођенчади до тинејџера:

 • За децу млађу од 3 године, одговараће дечији мадрац висине 9 цм и просечна чврстоћа која може издржати оптерећење до 50 кг. Садржи хипоалергенски пуњач Холлцон, неупијајућу влагу и мирисе, који ће обезбедити чистоћу и свежину простора за спавање.
 • Дечији паметни модел са независном опружном јединицом 4 Д Смарт има исту чврстоћу са обе стране, са љуском кокоса од 2 цм, погодан за децу од 3 до 16 година. Овај модел одржава оптерећење од 100 кг и има висину од 17 цм
 • .


  \ т Модел Кидс Цлассиц је идеалан за новорођенчад, јер доприноси правилном формирању кичме. Кокос кокос са антибактеријским дејством дебљине 6 цм и импрегниран латексом, савршено пропушта ваздух.
 • Двострани мадраци за децу до 3 године имају Дечији кревет. Са једне стране је кокосов кокос дебљине 3 цм, ас друге природни латекс. Док је дете сасвим мало, боље је користити страну са кокосом, а за младог детета ће се појавити површина од латекса.


 • За децу од 1 годинеМодел Кидс Софт, који садржи пуњач Ормафоам, ће стати. Овај модел савршено подржава кичму детета, истовремено уклањајући напетост мишића. Поред правоугаоног модела, на располагању су и Овал Кидс Софт овални мадрац, па чак и Роунд Кидс Софт.
 • За децу од 3 до 12 година, компанија је развила модел Кидс Цомфорт са ЕВС опружним блоком и различитим степенима крутости страница. Површина љуске кокоса је погоднија за децу млађу од шест година, а за старију децу је боље користити страну са филом Ормафоам.


прекривачи за душеке

Да би стечени душек служио што је дуже могуће, компанија Орматтек производи душеке и кућишта различитих својстава.

Навлаке за душеке и торбице фирме ће помоћи не само у очувању изгледа душека, већ и ради заштите од влаге и прашине са посебним импрегнацијама. Премаз отпоран на влагу Мембрана се наноси на обрнуту страну мреже, а врх поклопца има базу од памука. У сувом великом моделу, врх се састоји од фротир тканине и даске од сатена. Причврстите поклопац на душек еластичном траком која иде дуж дна плоче. Овај модел је погодан за душеке са висином даске од 30-42 цм, ау моделу Дри Лигхт, горњи део се састоји од тканине од тенцел, а стране су од памучног платна.

У моделу Оцеан Дри Мак тканина отпорна на влагу налази се не само на главној површини, већ и на странама поклопца. Модели Верда Веил Лигхт и Верда Веил су специјално дизајнирани за високе мадраце. Подножје поклопца је плетено отпорно на хабањеплатно које има лагани ефекат масаже.

За танке душеке и Топпер компанија је развила многе душеке са различитим ефектима. За поуздану монтажу, опремљени су са четири еластика. Лук тврди мадрац повећава крутост простора за спавање, а мадрац Мак вам омогућава да ублажите крутост душека због природног латекса. У Перини, као омекшивач, као омекшивач користи се Сенсо Тоуцх материјал, који не само да омекшава простор за спавање, већ има и меморијски ефекат.

Велики број покривача и душека које производи компанија, омогућит ће сваком од њих да одабере најпогоднију опцију за ваш душек.


Који душек одабрати?

Компанија производи велики број модела, а како би изабрали најбољу опцију, потребно је да се придржавате неких правила:

 • Ако више волите пролећне душеке, требало би да радите са независном јединицом. Такви модели су добро ослоњени на кичму, немају ефекат висеће мреже и погодни су за брачне парове са значајном разликом у тежини. Више опруга за 1 квадрат. метар, израженији ортопедски ефекат.
 • При избору да се узме у обзир тежина тела. За људе, густи комплекси ће одговарати производима са крутом површином. А за људе меке структуре, душеци са меком површином ће се уклопити. За парове са значајном разликом у тежини, вреди купити два душека са најудобнијим површинама за сваки и комбиновати их у једном поклопцу или наручити душек, гдје ће свака половина битиимају своју крутост.
 • За младе људе испод 25 година и дјецу, прикладнији су душеци са крутом површином. То је због продуженог формирања вертебралне колоне.
 • За старије људе, прикладнији су мање крути модели.
 • Оптимална опција за већину људи је двосмјерна опција са различитим ступњевима крутости страна. Такав душек је погодан не само за здраве људе, већ и за особе са болестима кичмене мождине. Степен ригидности душека у проблемима кичме одређује лекар, а стручњаци компаније Орматтек ће вам помоћи да пронађете најпогоднију опцију.


Рецензије купаца

Већина купаца који су купили ортопедске душеке из компаније Орматтек били су задовољни својом куповином. Готово сви купци уочавају одсуство бола у леђима и добро здравствено стање ујутро. Многи примећују да су мадраци компаније Орматтек идеални за кревете било које величине. Већина се слаже са идејом да је куповином додатног покривача душек чуван од свих врста неспоразума: проливени чај, пирсинг и други проблеми. Скоро сви купци примећују да душек из ове компаније након дуже експлоатације не само да има изглед, већ и не губи своју функционалност.Како одабрати Орматек душек, погледајте сљедећи видео.