Оптимална висина и ширина облачења

За свлачионицу морате узети што више простора за постављање намјештаја: ормари, полице, ормари имају много предности у односу на ормаре. Многи људи их купују, а не кабинети. Ормари заузимају много простора, изгледају огромно. Ормар је мањих димензија, али може примити многе ствари. Сада мало људи купује ормаре. Обично се купују комоде и рубници за спаваћу собу. Ормар је идеалан за ходник или ходник. У њему стављате све што вам је потребно. Онда ће све ствари бити похрањене на њиховим мјестима, и мање ћете времена проводити у тражењу.

Оптималне димензије свлачионице

Да бисте одабрали гардеробу, морате узети у обзир све нијансе просторије у коју ће стајати. Ако не нађете гардеробу одговарајуће величине, требате је наручити или властитим рукама. То захтева скице и цртеже на којима ће се извршити.

Приликом избора и израде гардеробе, водите рачуна о следећем:

 • Генерални дизајн просторије;
 • висина плафона;
 • Димензије просторија;
 • Величина гардеробе.

Сваки одјел гардеробе треба да буде дизајниран за специфичне ствари, на основу којих параметара треба да се израчуна величина собе

Након свих мерења направљена је скица и цртежи свлачионице жељене висине, дужине и ширине.

На његову величину утичу многи фактори: димензије полица, њихова локација. Зависи од тогаколико имате, и шта ћете похранити у овој соби.

Да бисте то урадили, морате правилно израчунати величину гардеробе тако да се савршено уклапа у стан.

Која би требала бити минимална величина гардеробе

Одлучили сте да уредите стан у новој соби за чување ствари. Али живи на малом тргу. Шта учинити у овом случају? Све је врло једноставно. Потребно је све исправно израчунати. За почетак израчунамо дубину. То ће зависити од унутрашње структуре: положаја полица, броја секција за шарке, ормарића и одељака за извлачење.

Ако имате малу површину стана, требали бисте имати клупу за облачење уз зид.

У овом случају, дубина не би требала бити мања од 0,65 метара. Али, ако имате много одеће, онда је вредно радити више у дубини. Завршне вјешалице могу бити окомите на зид и могу се увлачити. Ова опција није лоша за мали стан и за оне који не воле велике ормаре.

При израчунавању минималне величине гардеробе, потребно је кренути од броја људи који живе у кући и, сходно томе, броја њихових ствари

Није потребно направити дубину мању од 0,35-0,4 метара. То је количина простора која је потребна за постављање ципела на доњу полицу.

На крају штапа може се смјестити осам вјешалица, с обзиром на такву величину дубине. Након што сте извршили израчун потребне дубине. Затим наставите са израчунавањем ширине гардеробе, која ће бити постављена дуж зида.

Онаизрачунава се на следећи начин:

 • У дубину кабинета додамо ширину врата;
 • Након додавања другог пролаза (0.8-1 м);

Ако ваш будући ормар НЕ има врата, у овом случају правимо фиоку. Затим се дубина кабинета израчунава другачије: помножите двије дубине кабинета и додајте исту удаљеност од пролаза. Неопходно је да се кутије постављају потпуно и без проблема.

Дизајн такве просторије може укључивати клизна врата. Они су врло удобни и практични, али ипак не узимају додатни простор приликом отварања. Унутрашње пуњење може имати полице, уместо кутија за извлачење. У овом случају, укупна дубина је - кабинет + пролаз.

Какву врсту свлачионице изабрати за велику собу

Живите у пространом апартманском простору и имате прилику направити пространу гардеробу и мост. Да бисте у њега смјестили сав потребан намјештај, можете и преко супротних зидова.

Ако је површина стана већа за гардеробу, могуће је издвојити количину простора која би била довољна за лоцирање високих ормара по ободу.

У ту сврху, складиште треба да има оптималну ширину. Ако одаберете дизајн без врата, али постоје и ладице. У овом случају, дубина мора бити четири дубине кабинета.

Након наставка израчунавања дужине. Израчунавање дужине неће направити велике потешкоће. Сумирајте дужину свих ормарића ако је распоред тоалета смјештен уз зид.

Ако су ормари, полице и кутије са обе стране, у овом случају укупна дужинамерено на већој страни (и где ће више намештаја бити у дужини)

Тада израчунавамо висину исправно. То ће бити раздаљина од пода до протока. У различитим типовима зграда висина плафона варира, али се обично креће од 2,4 м до 3,2 м. Постоје чак и више, али не често, такви случајеви (обично у елитним кућама).

Израчунавамо оптималну величину свлачионице

Поседујете мали стамбени простор у кући и одлучите да поставите свлачионицу. За ову просторију можете користити минималну површину од два до три квадратна метра.

Није потребно куповати превише намештаја за гардеробу: потребно је оставити простор за угодно кретање у затвореном простору

Вреди запамтити да су мали кутни ормари већи од оних који су пројектовани дуж зида.

У овом случају, могуће је поставити вјешалице и полице под било којим прикладним кутом. Погодна угаона опција за стан са стандардном висином стропа (без косина и кровова и зидова).

Има много ствари које треба држати у таквој свлачионици:

 • Ствари и обућа;
 • Различити прибор и украси;
 • Мала опрема за спорт и рекреацију;
 • Даска за пеглање.

Поставите полице и фиоке на такав начин да вам одговара. Ово ће омогућити да ствари остану. Пуњење и дизајн просторије зависи од ваше маште и простора који се користи.

Стандардна величина гардеробе: удобна и пространа

Стандард за гардеробуВеличина је осам квадратних метара, што је 2-3 пута више од минималне величине. У тако великој просторији можете похранити апсолутно све: одјећу, мале апарате, алате и опрему.

Ако је ормар мали, препоручује се да га украсите у светлим бојама

Такове собе служе као:

 • поспремање;
 • барн,
 • Мјеста како би се њен изглед уредио.

Овај тип планирања облачења није прикладан за Хрушчова, али се савршено уклапа у стан или већи студио.

Димензије утичу на капацитет. Али, уклањањем огромних ормарића из собе, можете наћи собу за гардеробу. Све што не користите може се ставити у њега. Онда изглед собе неће покварити чудне ствари. То ће ослободити простор у стану и учинити га још бољим.

Одређивање висине облачења (видео)

Свлачионица може промијенити не само изглед стана, већ и људски живот. Потрага за стварима и стварима више неће захтијевати много времена. Све је састављено на једном месту, лежи на полицама. Одјећа се не ломи, већ виси на вјешалицама. Ципеле не вреде пролаз ходника, који тренутно не носите. Шта бисте жељели видјети ормар овиси о вашој машти, кориштеним материјалима и подручју.