Оно што треба изабрати је топли под под плочицом електрична

Под плочицом бирамо електричне топле подове

Ако сте монтирани да бисте инсталирали топлу подну електричну под плочицу и која је боље не можете одредити, онда је наш чланак за вас. Покушаћемо да демонтирамо све расположиве моделе електричних топлих подова и изаберемо опцију која је савршено прилагођена вашим захтевима и захтевима.

Типови електричних топлих подова испод плочица

У првој фази одабира спола, потребно је одредити што нам је потребно? То ће бити потпуно топао под који може замијенити сустав гријања или је потребно додатно гријање за угодан боравак у соби. Уосталом, то зависи од врсте топлих подова које одаберемо.

Топли под као главни тип грејања

Пошто тражимо топлу подну електричну под плочицом, одмах ћемо морати одбити идеју инсталирања грејних каблова. На крају крајева, њихова монтажа је могућа само у слоју естриха. Постоје опције за загревање тепиха, инфрацрвених штапова и филмских топлих подова.

Размотримо сваку од опција одвојено:

 • Почнимо са грејним простиркама . Као грејни елемент у њима сви исти грејни каблови служе само смањеном пречнику. Због тога се дебљина подлоге креће од 2,5 до 5 мм. То вам омогућава да га поставите директно у слој лепка за плочице.
 1. Кабл у таквој простирци се поставља у посебну решетку која обезбеђује прихватљиве услове савијања кабла и спречава његово ломљење. Због сечења ове мреже може се извршитиподне простирке на површини било које сложености.
 2. Гријаће простирке могу бити од два типа - од једножилних и двоводних каблова. Друга опција оставља више простора за маневрисање приликом постављања пода.


Акумулаторски инфрацрвени топло подови

\ т
 • Инфрацрвени гријачи подаизрађени су од посебног премаза угљика. Облик оваквог топлог пода врло је сличан лествичастим лествичама, због чега се често назива и топлим степеништем. Корак грејних елемената је обично око 10 цм
 1. Инсталација таквог топлог пода је сасвим могуће извршити сопственим рукама. Уосталом, довољно је размотати дизајн и ставити га. У исто време, ако желите да савијате тако топли под да додате собу у форму, учините то прилично тешко.

Обратите пажњу! За инфра-црвени штапни материјал важан критеријум је могућност оптерећења након монтаже. Посебно је важно то предвидети танким слојем премаза и накнадном употребом мозаика. Зато што ноге тешког намјештаја или опреме могу лако разбити гријаће елементе.

 • Посљедња могућа опција је филм инфрацрвено подно гријање . Може бити два типа - угљенични и биметални. Само биметални топли електрични под испод плочице ће нам одговарати. А онда само уз поштовање одређених правила слагања.
 1. Чињеница да филмска облога има лошу адхезију, чак и са посебним љепилом за плочице за топли под. Инвеза са овим полагањем плочица директно на филм је немогућа - плочица ће се једноставно одмрзнути.
 2. Упутства за постављање филма топлог пода обезбеђују употребу специјалне арматурне мреже. Штавише, мрежа мора бити сигурна да је прикована за под. Друга опција укључује кориштење листова сухозида, који леже на поду топлог пода и већ полаже на њих плочицу.


Монтажа филмова за подно гријање са плочицама

Обратите пажњу! Топлинска проводљивост сухозида, дрвета, линолеума и тепиха је прилично ниска. У том смислу, ефикасност употребе топлих подова у комбинацији са овим материјалима је значајно смањена.

Топли под као додатна врста грејања

Електрични гријани подови под плочицом могу се користити и као додатно гријање. Све ове врсте топлих подова, као и аморфне металне траке и топли подови капљица, добро ће се уклопити у ову улогу.

 • Најчешће коришћене аморфне металне траке. Принцип њиховог дјеловања заснива се на употреби смрзнутих метала. Такви метали имају посебна својства, која су нашла примену у системима грејања. Дебљина ове траке је само 20 - 25 μм.
 • Инсталација таквог топлог пода је врло једноставна, потрошња енергије је мања него код других типова топлих подова, а структура омогућава готово све врсте премаза. Једини разлог због кога се он позива на нас као додатну врсту грејања је максимална температура, што је реткоТо прелази 40 ° Ц. То је због структуре материјала.
 • За подно грејање 40? То је сасвим довољно и ове врсте подова се могу користити као главно гријање. Али само у случају квалитативне изолације куће. У супротном, ова температура ће бити мала.


Аморфна метална трака испод плочице

 • Посљедња врста је капиларно топли под. Њихов принцип рада заснива се на загријавању воде која се пумпа кроз контуру посебних цијеви малог промјера. Због тога укупна запремина воде у овој контури не прелази 10 - 20 литара. Одакле долази капиларни топли под?
 • Јединица за гријање и пумпа за пумпање воде су инсталирани на зиду. Структурно је изведен у једном случају са термостатом. И њему се спајају цијеви топлих подова. Топлинска снага таквих уређаја је довољно мала и сигурно неће бити довољна за потпуно гријање. Али, створити угодан амбијент је сасвим довољно.

Избор електричних топлих подова

Али хајде да размотримо друге аспекте које треба узети у обзир да бисмо изабрали електрични под топлине испод плочице. А има их много.

Скрећемо пажњу на барем главне:

 • Ако ћете сами инсталирати топли под, онда без одговарајућег искуства боље ћете остати на грејној подлози, штапу инфрацрвеној или аморфној металној траци. А ако се планира савијање топлих подова да би се поновиле контуре просторије, онда су инфрацрвени топлој подови нису најбољи избор.

На слици су приказане карактеристике инсталације за понављање топлог пода просторије.

 • У погледу трајности, скоро све врсте топлих подова имају гарантни период од 20 до 50 година. Али, нажалост, ово је далеко од случаја. Постоји много фалсификата на тржишту које Бог опрости ако ће служити 5 година. А висока цена не може увек да буде гаранција за куповину висококвалитетних топлих подова. Стога вам саветујемо да верујете само провереним продавницама.
 • Постоји неколико нијанси у погледу поправке. Прво, изведба топлог пода са оштећењем његових појединачних елемената. За биметални филм на топлом поду, када је један предмет оштећен, други задржавају свој радни капацитет. Исто важи и за основне инфрацрвене подове. Истовремено, оштећење кабла за напајање је фатално за све елементе.
 • Друго, могућност обављања поправки. Наравно, за ово, морате уклонити плочицу, што је само по себи врло напорно. Али, у случају аморфне металне траке, поправак уопште није могућ. Уосталом, добијање из слоја љепила је једноставно немогуће. За све остале типове топлих подова то је тешко, али је могуће.

закључак

Генерално, електрични подови су прилично модеран и удобан начин гријања зграде. Његова инсталација, иако захтјевна за технологију, је прилично једноставна. Енергетска ефикасност и широка регулаторна способност омогућавају вам да смањите трошкове грејања. Угодан осјећај угоде задовољит ће ваше вољене. Главна ствар је направити прави избор, и нашВидео снимак ће вам помоћи у томе.