Округле лампе: уграђени, уграђени и надглавни модели у облику круга стакла, модерног доњег рубља

Врло често приликом одабира расвјете просторије добијају се округла свјетла. Они привлаче пажњу на свестраност, као и на разне модификације. Можете одабрати најбољу опцију у зависности од унутрашњости просторије. Као извор светлости, можете користити различите лампе - у зависности од ваших личних преференција.

Карактеристике

Округле лампе су другачијег облика. Ова варијанта укључује не само округле варијанте, већ и моделе који садрже такав облик. У ову групу спадају подне лампе, сцонцес, сферни, овални или цилиндрични лустери.

Модерни произвођачи округлих свјетала нуде опције за отворени и затворени тип. Свака верзија има посебан отвор - за обезбеђивање вентилације.


Светиљке округлог облика могу бити направљене од различитих материјала. Често се користи пластика, бронза, тканина или кристал. Свака верзија материјала има своје плусеве и минусе, тако да избор треба да буде индивидуалан. За дечију собу добар избор је пластична лампа, дневни боравак може бити украшен стакленим моделом.

кристал
тканина
бронза

Поклопац од предива изгледа спектакуларно и елегантно. То је еколошки и сигурно.

Ова опција је идеалан избор за уређење собе у јапанском стилу. Додаје једноставност дизајна илако


предности

Округле лампе данас су веома популарне, јер се могу користити у дизајнирању различитих просторија.

Такав уређај има многе предности:

  • Таква лампа привлачи пажњу њене форме. Одсуство оштрих углова и истурених делова позитивно утиче на нервни систем, умирује га.
  • Плафонски модели обезбеђују равномерну расподелу светлости у целој просторији - у поређењу са тачкама.
  • Облик круга је идеалан за уштеду електричне енергије, јер је цела просторија осветљена једном диодном лампом.
  • Плафондови и округли лустери могу се користити за дизајнирање пространих и малих соба. Монтажа конструкције лампе не зависи од висине плафона.  • Недостатак изузетних облика пружа лакоћу његе. Да бисте обрисали прашину, ходајте неколико пута кроз лампу влажном спужвом.
  • Округли модели су представљени у широком асортиману: можете украсити ентеријер, дати му јединственост, необично.
  • Неки модели раде са даљинским управљачем, што вам омогућава даљинско управљање осветљењем у просторији.


разноликост

Модерни произвођачи нуде велики избор модификација округлих свјетала. Сви модели су подељени у две групе - у зависности од броја сијалица.

Модели са једном сијалицом - најбоља опција за мале просторије или заосветљавање специфичних функционалних зона пространих просторија. Лампе са више сијалица обично имају велики пречник, тако да се користе рјеђе. Таква лампа је често украшена са неколико нијанси које се разликују по облику.

Произвођачи обично надопуњују уређаје контролном таблом.

једна сијалица
неколико сијалица

Сви модели се могу поделити у три групе - у зависности од типа носача.

вешалице

Сви модели из ове групе су приказани на суспензији. Представљен је у облику ланца, кабла или шипке од метала. Уз помоћ спуштених плафона, лампе се причвршћују на лим (на краткој удаљености). Ова опција је оптимална за собе са високим плафонима. Такав уређај делује као главни извор светлости.

Елегантни и спектакуларни модели са декоративним елементима, али можете да нагласите лампу са бојом. Врло атрактиван изглед црне висеће лампе.Доступне су различите варијације модификација. Округле лампе су погодне само за просторије са високим елементима. Ове опције изгледају елегантно, необично и импресивно.

фактуре

Приликом причвршћивања теретног листа, размак између округле базе и стропа је потпуно одсутан. Да бисте сигурно причврстили плафонску лампу, примените специјалне летве или носаче. Предност ове групе уређаја је чињеницада су сви делови монтаже скривени.

Модели прекривања обично имају хемисферичне плафондове. Овај облик је најбоља опција за мале просторије у којима су плафони ниски.

Вриједи обратити пажњу на равне моделе. Светла на глави се често користе у купатилима и кухињама.


Ембеддед

Ова група лампе је тражена међу купцима који преферирају тензије. Веома популарне опције. Уграђена лампа се налази у истој равни са шаркама, иако су неки уређаји украшени истакнутим декоративним елементима.


Декоративна лампа је обично усмерена на одређено место, тако да је вредно користити неколико производа на први поглед како би се обезбедило квалитетно осветљење. Неки модерни модели могу да промене правац светлости.

За стропове "Грилито"

Ако соба користи растезљиви строп "Грилијато", који се састоји од ћелија, онда морате одабрати одговарајуће лампе. Модели за "Гриллато" се једноставно и лако монтирају у ћелију стропа. Они су еколошки прихватљиви, раде тихо. Оне функционишу на такав начин да су зраке светлости равномерно распоређене по просторији. Погодне су за куповину пространих соба.


Видети такође на видео снимку како инсталирати округле лампе на плафону "Грилио":

Како изабрати?

Треба изабрати округле свјетиљке, узимајући у обзир карактеристике просторије, гдје ће битисе налазе. За ходник или предсобље добар је избор уграђени или надглавни модел. Затворени плафон може заштитити светиљку од прашине која улази унутра.


У кухињи можете купити строп од акрила, стакла или метала. Вриједно је обратити пажњу на затворене моделе, јер ће у кухињи на лампи поступно накупљати масноће. Ако је трпезарија одвојена од места кувања, онда може бити украшена лустером отвореног типа - са луксузном нијансом.


За дневну собу вреди купити моделе са неколико сијалица. Ако су стропови високи, привјесци са стаклом изгледају лијепо, украшени разним украсним елементима. Лепа и спектакуларна изгледа као бела лампа.


За украшавање спаваћих соба треба користити топле нијансе: ружичасту, брескву, млијечну. Врло потребне опције су доступне са сензором покрета. Укључују се и искључују аутоматски. Опције са даљинским управљачем омогућавају вам да искључите светло на било којој удаљености, промените боју, температуру.


сензор покрета

За купатило, главни услов за избор лампе је његова непропусност. Добар избор је теретница са једном сијалицом. За јавну употребу можете купити опцију са решетком која штити лампу од лома и крађе.