О томе како се придржавати серпианка до сухозида

Серпианка је трака за сакривање шавова, пукотина и огреботина на гипсаним плочама или малтерима. О томе како залијепити серпентин у сухозид, мало људи зна. У ствари, веома је једноставан - лако можете савладати овај материјал проучавањем детаљних упутстава.

Шта је потребно за сирене

Данас свако ко планира поправку треба да зна како да користи серпентин и да га залијепи на сухозид. Без српа не радите никакав посао са ГКЛ, било да се ради о додатној прегради или конструкцији стропа. Ова трака служи као арматура, што чини спојеве између сувог зида трајнијим и спречава појаву пукотина у будућности.

Незамењив је за изравнавање угаоних спојева или спојева између стропова и зидова - употреба траке знатно олакшава процес. У случају када се завршни радови изводе уз незнатно одступање од класичне технологије, сва могућа оптерећења преузимају серпентине. То ће спријечити могуће оштећење површине. Зато је важно знати како се змија може залепити на сухозид или гит.

Прије почетка рада потребно је одредити избор врпце и купити љепило. Квалитет поправки и трајност обраде у многоме зависе од тога.

избор змија

Важно је да чаробњаци не само да знају како да правилно примене серпентине на суву зиду, већ и да изаберу одговарајућу мрежу.

За унутрашњи рад ће бити идеална густина мреже 100-150 г /м2. Стандардна ширина серпентина заСуви зид - 5 цм Главни параметар на који желите да обратите пажњу приликом куповине је квалитет траке. Добре траке се могу купити од произвођача Актон и Семин.

 • Актон - универзална трака 4,5 к 4,5. На послу се користе не само са сухозидом, већ и са другим материјалима: дрво, бетон, итд. Цена траке је ниска, што омогућава да се користи чак и при скромном буџету
 • Траке од полупроизвода израђене су од валовитог папира, отпорног на рђу и практично не подеране. Идеалан за руковање угловима при монтажи гипсаних плоча. Трошак такве траке је скупљи, али је његов квалитет много већи

избор лепка

Приликом рада са траком, потребно је користити додатне материјале за лепљење - упркос чињеници да је трака самољепљива, у пракси често пада. Ово може погоршати квалитет поправке, па је вриједно избјегавати ово. Како поправити серпианку на сухозиду како би се сигурно фиксирала заједничка позиција? Учините то уз употребу љепила ПВА или босилата.

ПВА је универзални лепак на бази воде са конзистенцијом киселог врхња - користи се у раду са стаклом, дрветом, папиром и плочицама. Због ниске цијене, љепило је доступно свима, а проналажење ПВА у трговинама није проблем.

Важно!Није могуће користити ПВА љепило преко металних ГКЛ причвршћивача. Вода у лепку, реагујући са металом, изазива појаву рђе, која ће продријети кроз кит у облику тамних мрља.

Бастиља имаквалитетнији лепак и користи се чак и за причвршћивање влакана, иверице, керамике и других материјала. Савршено фиксира траку на зидове и плафон. Цијена бостилата је нешто виша од ПВА љепила, али је у принципу веома приступачна.

Неки мајстори не размишљају о томе како змију залепити у сухозид, те је притиснути у слој кита. Овај метод је ефикасан, али прилично компликован.

Како правилно применити серпентине на суве зидове: упутство

За време операции бице потребно:

 • серпианка
 • лепак
 • Маказе
 • путти
 • спатула

Пре стављања серпентина на суву градњу, професионалци саветују да се спојеви и крајеви плоча од гипсаних плоча учврсте. То ће побољшати приањање материјала, а шавови ће бити јачи.

 1. За почетак, комад жељене дужине је одсечен од тракастог појаса. Да не би ометали процес рада дугих нити које одступају од траке, могу се запалити упаљачем. Серпианка се може залијепити директно на лист сухозида уз помоћ љепила или га ставити на слој китова.
 2. Ставите кит у складу са упутством и нанесите га на средину фуге. На дугом дијелу лакше је залијепити траку малим комадима, стављајући сваку сљедећу траку преклапања.
 3. Када је шав потпуно скривен слојем кита, врх се наноси на срп и притисне унутра. Важно је да се серпентина стави тачно у средину шава и да се спречи надимање између траке и кита.
 4. По врху се наноси још један слој кита и уредноје поравнато Након сушења површина се полира писаћом машином или брусним папиром за даљу обраду.