Наранчасто-зелена кухиња: 20 фотографија савршених комбинација у ентеријеру кухиње, савјети дизајнера

Укусна и весела наранџаста боја - није неуобичајена у унутрашњости кухиње. Поред тога што наранџа, бресква или бундеве побољшавају расположење, у таквом окружењу је увек топло и сунчано - без обзира на време иза прозора.

Комбинација наранџе са зеленом је природна комбинација која се може остварити на различите начине.

Позадина за зелено-наранџасту унутрашњост

Очигледно је да је у једном дизајну немогуће пронаћи једнобојна или чак двобојна рјешења. Композиција је увек укључена у неутралну нијансу - позадину. Обавезна је боја акцента. Да би се нагласила природа кухиње у зелено-наранџастим тоновима може се постићи следећим неутралним нијансама:

 • Бијели ће учинити дизајн ове просторије енергетским и динамичним, што се може видјети на сљедећој фотографији.
 • Крема - елегантна позадина за племените варијанте ситуације.
 • Беж, мока, кафа са млеком - решење за топлу и удобну унутрашњост.
 • Пастелно ружичаста, бледо жута - опције за простране собе, где је неопходна разноврсност нијанси за зонирање.
 • Пастел Греен ће постати складна позадина за светлији наранџасти дуо са биљним или смарагдно зеленим.

Хонеимоон варијанте наранчасто-зелене кухиње

Природа ентеријера у великој мери зависи од засићености коришћене палете. И наранџаста и зелена имају много различитих нијанси. Њихова комбинација и формира посебан утисак на одређени дизајн. Најчешће изборскала боја зависи од стила дизајна.

 • Јарко наранџаста са не мање засићеном травом - приоритет модерних стилова дизајна. То је функционализам, висока технологија, поткровље, индустријализам. Такав енергетски дуо се углавном користи у бојама за слушалице. Овде се често користе окови за сјај и хром као на слици испод. У унутрашњости, такве боје могу бити присутне само у детаљима и акцентима како би се комплетирао састав.
 • При избору у корист једне светле и једне пригушене нијансе, друга може бити основна за стварање позадине. У овој улози могу бити бресква, пастелно зелена, маслина, пистација. Онда дизајн добија другачији карактер: соло остаје једна нијанса, што одређује расположење у ентеријеру. У модерној кухињи је прикладно одабрати паметне слушалице.
 • Двије пригушене дискретне нијансе се користе у класичном и ретро стилу. Овде наранџа добија боје брескве или теракоте. Могуће је користити довољно засићен смарагд или малахит, као на слици. Комбинација било које наранџасте боје са тако племенитом бојом учинит ће интеријер елегантним и луксузним.
 • Изузетно пастелна гама је приоритет таквог стила као Провенце. У декору ће се појавити одговарајућа светло-зелена нота за салату, а наранџаста - у обради радног простора. Топла теракота се често користи за подове, кухињску прегачу и зеленило - у природном декорју, у бројним бојама, на сликама, фрескама и узорцима натекстилни елементи. Поред ове комбинације, изаберите лавандин нијансу.

Кухиња у сунчаним и зеленим тоновима: детаљи и решења

Традиционално су за простране собе одабране свијетле слушалице, али се у тако веселим бојама може уредити и мала кухиња. У присуству малог простора важно је изабрати неутралну светлу позадину која визуелно раздваја зидове. Тада засићена наранча са зеленим слушалицама неће изгледати гломазно. У овом ентеријеру, главне боје се користе за акценте, али таквих детаља не би требало бити пуно.

За комплетирање композиције у малој кухињи користите свијетле предмете за кућанство, стоји под врућим у благоваоници, пар слика или сатова на зиду. Не би требало злоупотријебити с таквом гамом при одабиру завјесе, прегаче, украсних материјала за зидове.

У пространијој просторији опције за реализацију такве комбинације могу бити пуно:

 • Приликом одабира сјајних слушалица од бундеве, прикладно је обојити зидове у боји пистаћа или маслина, као на слици испод. Типично, такав дизајн се користи у модерном окружењу. Биће занимљиво изгледати мршаво са природним субјектима. То могу бити макро слике наранџа, поља, зеленог воћа, орашастих плодова, итд. Можете користити фотографију прекрасних пејзажа у зеленим тоновима. Затим изаберите завесе или ролетне у наранџастој нијанси или у боји која је позадина.
 • Са светлом салатомОбрада главних зидова брескве изгледа органски. Ова комбинација се може реализовати у различитим стиловима. Ако користите сјај, онда ће се у кухињи примијенити пухање високе технологије. Матиране излизане површине чак иу таквој комбинацији нијанси чине унутрашњу антикну. Избор декоративних и завршних решења зависи, наравно, од стила. Ако, на пример, у модерним ентеријерима хи-тецх завесе нису релевантне, онда ће у ретро кухињи бити танке брескве завесе или кратке завесе пола прозора са салатним узорком.
 • Богата смарагдна боја помоћи ће украсити унутрашњост класичне кухиње. Позадина за такав намјештај може бити прекрасна нијанса брескве. Такође је прикладно користити плочице од теракоте умјесто прегаче. Исти зид се може симулирати у угловима просторија, око камина или камина у трпезарији. Наранча може бити керамичка плочица на поду. Декор овде је по правилу елегантан и не толико засићен као главне боје.
 • На фасадама слушалица често можете видети комбинацију наранџе са зеленом или салатом. Различите боје могу бити осликани дијелови намјештаја - горњи и доњи, као на слици, врата ормарића у шаховској плочи. Могу се користити и друге варијанте комбинације: узорци засићене боје бундеве на зеленој или зеленој зеленој слушалици, тамно зелене украсне гране на свијетлој или прилично свијетло наранчастој позадини.

Свака верзија овог енергетског дуета има своју особукарактер, дакле, да одаберете наранчасто-зелену кухињу је неопходно узимајући у обзир личне преференције и очекивања од кухињског интеријера.