Најбољи гасни штедњаци са гасном и електричном пећницом: 2018 оцена

При одабиру тањура у кухињи већина власника кућа из доступних опција често преферира опрему која ради на гасу. Одабир најбољих плинских пећи темељи се на њиховим перформансама, димензијама, трошковима, додатној функционалности и другим критеријима.

 • Који је произвођач бољи?
 • Однос предности и недостатака

  Висококвалитетни штедњак на гас је управо алат који помаже да се брзо и уредно скуха ручак, са свим параметрима температуре који се контролишу са високим степеном тачности. Овај тип опреме је непретенциозан и једноставан за употребу. За разлику од електричних аналога, плински штедњак са скупом додатних функција економичније се носи са задатком.

  У зависности од површине кухиње, можете изабрати самосталне, уграђене моделе, радне плоче, пећи, итд. Произвођачи нуде заиста велики избор кућних апарата.

  Гурмани сматрају да храна која се користи у отвореном пламену има израженије карактеристике окуса. Сви знају да су потребни одређени услови за пролазак неопходних хемијских реакција, од којих је једна присутност стабилних температурних услова.

  Такође је вредно узети у обзир неке од недостатака које чак и најбољи модели могу имати:

  • сви модели плинских штедњака у случају непоштовања оперативних правила су потенцијално опасни уређаји, при руковању које је потребно пажљиво и пажљиво понашати;
  • плински штедњак са плинском пећницом је прикључен на централни доводни вод, тако да не могу мијењати свој положај, а почетна инсталација захтијева важна одобрења са профилним организацијама;
  • Свака плинска пећ може, по својим конструкционим карактеристикама, бити замијењена новим или демонтирана само од стране овлаштених стручњака за сервисирање плина.

  Данас, најбољи гас минимизира потенцијалне ризике његове употребе употребом модерних сигурносних система. Технолошки параметри омогућавају правовремено блокирање снабдевања гасом у откривању цурења.

  Схема за контролу гаса

  Служба за контролу гаса прати присуство пламена на горионику. Ако се за неколико секунди запали ватра, одмах се гаси напајање. Ово се ради не само за плочу, већ и за пећницу.

  Која гасна пећ је боља од димензија

  Општи параметри власника обично се бирају на основу расположивог кухињског простора и намештаја који се налази у опреми у затвореном простору. Сматра се класичном висином од 850 мм. Дубина гасног штедњака са гасном пећницом зависи од броја пламеника на том подручју. У већини случајева овај параметар одговара 500 или 600 мм. Ово је довољно за смјештај 4 или 5 различитих пламеника.

  У стандардној опреми 4 горионика, али могу бити мањи (1, 2 или 3), и више - 6 или 8. Све зависи од потрошача и количина припремљене хране

  Широки добри гасни горионици могу да се крећу од 300 до 900 мм. Такође утиче на број тачака ватре, чији број у бонус моделима може достићи и до 6 комада. Победничка имена међу домаћим производима су робне марке СМЕГ, јер производи достижу ширину метра. Међутим, неће сви пристати дати неколико стотина хиљада рубаља за плочу ширине метра.

  У великој већини куповина, популарне онлине продавнице бирају плински штедњак са добром пећницом у корист традиционалних величина. Имају ширину и дубину од 500к500, 600к600 или 500к600 мм за кување. Помаже брзо одредити кухињски намјештај и уграђену хаубу.

  ВИДЕО: Како одабрати плински штедњак и који је боље купити

  Практичан дизајн и атрактиван изглед

  Најбоље плинске пећи с плинском пећницом израђују се од висококвалитетног челика отпорног на топлину. Слатки дизајн производа познатих брендова комбинован је са практичношћу и отпорношћу на негативне спољне утицаје, што омогућава да се обезбеди дуг период рада.

  Плоче за кување у дизајну користе најбоље материјале:

  • Метална површина је емајлирана . Одабире неутрални спектар боја. Најчешће су ту бијели, смеђи или беж тонови. Производи са тако сјајним слојем имају високу чврстоћу и приступачну вредност. Недостаци су нестабилност на чиповима, потешкоће при трљању прљавштине и лоша заштита од механичких оштећења.

  Метал Енамелед Сурфаце

  • Нерђајући челик . Користе се мат или сјајне верзије. Често се на нашем тржишту, на тај начин, приказују немачке плинске плоче неких брендова. Ефикасан изглед у комбинацији са високом механичком отпорношћу и издржљивошћу. Све се пере са употребом специјалних алата.

  Нерђајући челик

  • стаклокерамика . Овај тип се већ не односи на егзотичне опције. Стакло отпорно на топлину има одличан изглед, може издржати оптерећење и има добру отпорност на високе температуре. Чишћење треба обавити одмах након кухања.

  Засићене мрље масти или производа треба уклонити само уз употребу посебних стругача. Абразивна паста се не може користити као детерџент за стаклокерамичке плоче

  ТОП-преглед пећи на гас

  Покушали смо укључити оне приједлоге који задовољавају све захтјеве, критерије - функционалност, сигурност рада, занимљив дизајн, поправљивост и одговарајућу цијену. То је оно што имамо.

  Де Луке 506040.03г

  Модел од 50 цм кошта 15790 рубаља. Домаћи производи су недавно испунили критеријуме светских стандарда квалитета и дизајна.

  Де Луке 506040.03г

  Бела емајлирана површина допуњена електричним сагоревањем. Димензије 500к600к850 мм. Котао од 54 л опремљен је само нижим гријањем. Унутрашње осветљење, контрола гаса, тајмер. ИнКомплет има две палубе (велике и мале) и решетку за пржење.

  ГЕФЕСТ 3200-08

  Једноставност и поузданост су направљени у осмишљеном моделу. Јефтин плински штедњак коштаће 9300 рубаља. За овај трошак можете добити висококвалитетне пламенике, емајлирани штедњак, кухињску напу, термометар и контролу плина за пећницу.

  ГЕФЕСТ 3200-08

  Против: Не постоји аутоматско паљење и осветљење у пећници.

  Горење ГИ 5321 КСФ

  Словеначки бренд кошта 31.300 рубаља. Дубина је 60 цм, а ширина 60 цм, а простор пећнице је 67 л. Обрађена је високо-чврстом пиролизном емајлом СилверМатте, способном да издржи високе температуре. Опремљен телескопским вођицама за палубе.

  Горење ГИ 5321 КСФ

  Механичка контрола је обезбеђена, постоји дисплеј и тајмер за рад пећи. Радна површина од нехрђајућег челика, двослојно стакло отпорно на ударце у пећници.

  Мора ПС 111 МВ

  Најбољи јефтини штедњаци на гас из Чешке марке коштају 16 900 рубаља. Слатки дизајн задовољава захтјеве квалитета већине купаца. Четири грејне плоче су прекривене гвозденим решеткама, површина је стандардна емајлирана. Димензије су нешто веће од стандардних - 500к605к805 мм. Унутар пећнице за 55 литара је емајлирани премаз за лако чишћење. Врата су заштићена термопластичним прозором.

  Мора ПС 111 МВ

  Постоји контрола гаса, млазница за повезивање балона, пусх-пулл брзина. Роштиљ је одсутан, а децо је само један, али постоји ормар за посуђе.

  Горење ГИ 62 ЦЛИ

  Доступан у боји слоноваче, вредан 36100 рубаља. Површина кухања је прилагођенабило каква јела Димензије су 600к600к850 мм, а капацитет пећнице је 48 литара. Интегрисано са аутоматским распакивањем, чишћењем паре АкуаЦлеан, роштиљем на гас. Облик пећнице ХомеМаде. Постоје две палубе и пуна контрола гаса.

  Горење ГИ 62 ЦЛИ

  Уграђено двоструко стакло, допуњено премазом отпорним на топлину. Недостају телескопске полице. Чишћење пећнице је каталитичко.

  Босцх ХГА23В125

  Ово је побједник на љествици најбоље плинске пећи у 2017. години и до данас остаје стални лидер. Босцх техника је увек била приоритет не само за руске, већ и за европске купце. Поузданост немачке опреме је у суседству са строгом конструкцијом и веома атрактивним дизајном.

  Босцх ХГА23В125

  Доступна је велика радна површина од 60к60 цм. За стандардне димензије 600к600к850 мм, запремина пећи је 71 литра. Ту је стаклени поклопац, тајмер са звучним сигналом, трепери горионик, од којих је један за грејање. Висококвалитетна тешка решетка од ливеног гвожђа. Оцена најбоље плоче заслужено је добила за широку функционалност, укључујући роштиљ, два начина гријања у пећници, комплетну контролу плина, трослојно стакло на вратима, велику посуду за посуђе, присуство млазница испод цилиндара пропана.

  То ће коштати 35990 рубаља.

  Који је произвођач бољи?

  Поред чињенице да постоји оцена плинских пећи, још увијек постоји одређена градација произвођача. Данас на домаћем тржишту, међу сортама, постоје 3 "гиганта" кућанских апарата, међу којима су Гефест, Ардо, Босх ,. У међувремену, вредно је истаћи скупље технике, чија цена "преноси"Прекретница у 50,000 рубаља, Миеле и Каисер

  Сви модели ових произвођача имају велики велики функционални, адаптивни дизајн, вишестепену заштиту од цурења гаса, пламен за гашење, неки - заштиту од дјеце.

  Гефест

  Белоруска технологија предњачи у сегменту буџетске опреме за домаћинство. То је заиста квалитативно, и само у последњих 5 година више од 92% белоруских производа иде у Русију и Европу.

  Ардо

  Синоним за фраза "тецхникуе фор тхе хоме". Ова опрема је веома популарна у Европи, али продаја у Русији није тако велика. Иако је то заиста квалитетна опрема која је у складу са међународним стандардима.

  Плински штедњаци су опремљени модерним системом управљања, контролом гаса, тајмерима, саморезним пламеником након завршетка процеса, итд.

  Босцх

  Једна од малобројних компанија која се дословно држи пулса модерних трендова, оригиналних инжењерских развоја и модних трендова у дизајну кућних апарата. Стил је уз већ легендарни немачки квалитет.

  По први пут на гасним пећима почела је да се користи "паметна емајл" која има функцију лаког чишћења. Обезбеђена је и заштита деце.

  ВИДЕО: ТОП се радује чишћења мреже