Гасни тунел за напонске стропове: Карактеристике и сорте

Само професионалци би требало да раде са топлотним пиштољем на гас. Такви дизајни су веома ергономски и изгледају привлачно. За уградњу затезних плафона потребно је користити специјалну опрему. Приликом уградње грађевина градитељи користе употребу посебног гасног пиштоља. Помаже равномерно загревање површине тканине и спречава стварање штетног кондензата на површини носећих плочица током фиксирања филмова.

Како инсталирати растезљиве стропове без плина

Многи људи се плаше да раде са гасном опремом, јер неправилан рад може изазвати експлозију. Можете истегнути плафон без употребе гасног пиштоља. Лако је то урадити ако имате потребне залихе.

Да бисте објесили плафон без употребе пиштоља, требаће вам:

 1. чекић за чекић. Ако није, користите бушилицу.
 2. Одвијач. Припремите различите млазнице за њега.
 3. Рулет.
 4. Обична оловка.
 5. Ниво. Одговараће и води и ласеру.
 6. Кабел за бојење.
 7. зграда или конвенционални фен за косу велике снаге.
 8. Саморезни вијци, вијци и остали причврсни елементи.
 9. Тканина.
 10. Багети погодни за монтажу плафона без шава.

Прије почетка рада, неопходно је правилно припремити површину за даљње истезање стропова. Препоручује се да се уклони стари малтер и уклонипукотине и друге микронезије површине. Ако имате прилику, покријте површину посебним антифунгалним прајмером.

Да би се постигао задовољавајући резултат, пажљива припрема радне површине

Процедура за вклучване на стропа без гаса е следна:

 • Прво, пажљиво мјерите просторију. Спровести мерне радове по ободу просторије.
 • Затим положите ожичење на плафон. Не заборавите да на површину поставите специјалне трансформаторе, који ће, ако је потребно, смањити напон.
 • Користећи ваше ознаке, причврстите оквир багета на површину. Одаберите степен причвршћивања према материјалима из којих се израђују зидови. На примјер, ако су израђене од бетона, онда је оптимални корак 25 цм.
 • Затим повуците плафонски плафон. Не заборавите да причврстите руб тканине на оквир багета. Користите лопатицу да убаците ивицу мреже у багет.

Уградња затезног плафона без пиштоља (видео)

Топлотна пушка за затезне стропове: сорте и снага

Топлотни топови могу радити на електричним, плинским или дизел моторима. Сваки тип има своје карактеристике.

Гасни пиштољ има капацитет од 10 до 100 кВ, у зависности од модела. Предност таквих уређаја је мала тежина и трошак. Важно је напоменути да се при раду на таквим јединицама у зраку не емитирају штетне кемикалије. Када радите са уређајемморате пратити индикатор притиска гаса. На пример, ако радите са гасним топом од 30кВ, оптимални притисак је 0,7 бара. Ови уређаји нису погодни за хладњаче.

Гасни пиштољ даје скоро 100% ефикасности, јер грејање је исти ваздух који сагорева гориво

Разматра се најбезбеднији електрични пиштољ за загревање. Такви уређаји су мобилни и имају мале димензије. Поред тога, електрични топови не захтевају стално пуњење одређеног горива.

Недостатак таквих топова је мала снага. Ови уређаји се напајају мрежом од 220 или 380 В. Снага електричних топова је у просјеку 5-7 кВ.

Топлотни топови на дизелском мотору раде на исти начин као и гас. Такви уређаји имају неке предности. Оружје на дизел моторима ради на соларном уљу, а на једној бензинској станици може радити око 10 сати. Снага у таквим агрегатима варира од 10 до 100 кВ.

Обсег упорабе термалног топа на дизел - поправке и грејање просторија

На недостатку пушки на дизеловом мотору може се приписати:

 1. Велика тежина.
 2. Тешкоће у транспорту. Ова јединица се мора превозити искључиво са цилиндром.
 3. Високи трошкови.
 4. Потреба за сервисирањем додатних јединица уређаја услед утицаја дизел горива.

Које топове је боље изабрати за затезне стропове

За вријеме протезања плафона, поставља се питање: "Који топ је боље изабрати?". Када бирате одређени уређај, морате обратити пажњу на услове у којима желитеизвршите инсталацију и величину просторије.

Ако вам је потребан уређај великог капацитета за инсталацију, боље је да преферирате уређај на дизел. Треба напоменути да се такви уређаји могу користити само ако просторија има добру вентилацију.

Дизелске топове је изузетно непожељно користити приликом рада у затвореним просторима, јер током рада испуштају штетне токсине.

Ако вам је потребна висока покретљивост и брзо загревање просторије, онда прекините ваш избор на топовима за директно грејање на гас. Када састављате ову јединицу, морате се придржавати сигурносних правила. Ако инсталирате плафон у хладној просторији, употреба овог уређаја је забрањена.

Приликом постављања затезних плафона користе се гасни топови снаге 10 кВ

Електричне јединице треба користити ако немате могућност да стално напуните гориво. Треба напоменути да такви топови имају значајан недостатак - када се користе, постоји потреба за употребом велике снаге.

Недавно су инфрацрвени гасни топови постали веома популарни. Имају бројне карактеристике дизајна. Недостатак таквих уређаја је њихова висока цијена и потреба за спајањем на електричну мрежу.

Предности инфрацрвених топова укључују:

 • Нема штетних пара током рада.
 • Тишина.
 • Велика снага.
 • Могућност грејања отворених простора.

Инфрацрвени топлотни пиштољ не загрева ваздух, већ објекте који се налазе у зони његовог рада

.

Врсте гасних топова

Гасни топови су класификовани према начину грејања. Постоје уређаји са директним и индиректним грејањем. Они раде на истом гориву, али имају неке разлике.

Дизајн уредјаја за директно загревање не захтева чишћење ваздуха из пиштоља из различитих производа сагоревања. То значи да мали дио нечистоћа може остати у просторији након завршетка инсталацијских радова. Због тога се препоручује да се такве пушке користе само у добро проветреним просторијама.

У уређајима са индиректном топлотном обрадом постоји посебан прстенски измјењивач топлине. То је најважнији грејни елемент пиштоља.

Схема грејања у таквом уређају је следећа:

 1. Гориво (гас) изгори у комори.
 2. Производи који настају након сагоријевања горива падају у измјењивач прстена.
 3. Након тога, хемикалије излазе кроз димњак, који је претходно избачен на улицу.

Ови уређаји данас штите од прегревања. Њихов трошак је много већи. Међутим, ако сте почетник, онда више волите само такве пушке, јер ће вас спасити од детонације балона.

Уређај термалних топова: на шта треба обратити пажњу (видео)

Разноликост уређаја за топлотно заптивање затезних плафона омогућава вам да изаберете производ, узимајући у обзир карактеристике ваше собе. Кадарадити са гасним топовима, обавезно се придржавајте основних правила сигурности. Не заборавите да пратите притисак балона. Ако тражите потпуно безбедан уређај, онда дајте предност електричним топовима.