Како направити строп од пластичних сендвич панела

Парење сендвич панела - најјефтинија и најчистија опција обраде било ког плацисиМногие људи преферирају да користе стропове за ПВЦ панеле. Овај материјал има многе предности, међу којима се могу истакнути ниски трошкови и практичност. Осим тога, могуће је направити плафоне од поливинилхлоридних панела властитим рукама, овисно о изради квалитетног оквира. Сендвич панели се користе као алтернатива пластичним плочама. Овај материјал се такође лако монтира на подлогу.

Могу ли направити таваницу са сендвич панелима

Дуго времена се сматрало да се сендвич панели не могу користити за обраду стропа. Међутим, ово мишљење је погрешно. Сендвич панели нису лошији од класичних ПВЦ плочица.

Пре постављања сендвич панела, треба поравнати плафон са прајмером смеше. Такође, у панелима треба изрезати рупе под рефлекторима.

Шема за монтажу сендвич панела на плафону

Технологија уградње пластичних сендвич панела:

 1. Осигурајте дрвене шине до стропа за 40 центиметара. Запамтите да дрвене шине треба да буду окомите на панеле.
 2. Причврстите прву плочу на жлеб. Након што причврстите први панел на плафону, проверите да ли је инсталиран тачно, јер панел кривине може довести до деформације читаве конструкције.
 3. Причврстите други панел на решетку на исти начин.
 4. Последњи панел би требало да буде малоскратите, јер пластика има способност да се прошири.
 5. Инсталирајте плафонске подне даске.

Предности и карактеристике сендвич панела

Ако одлучите да инсталирате сендвич у просторији, онда морате узети у обзир низ карактеристика. Запамтите да пре него што направите плафон од овог материјала, основну површину треба правилно обрадити. Користите водоотпорну заптивку и висококвалитетни прајмер за обраду стропа кровопокривача. Препоручљиво је гарантовати основну површину у 2-3 слоја.

Предности сендвич панела:

 • Приликом уградње овог материјала не морате куповати скупо причвршћивање. Да бисте инсталирали сендвич, требат ће вам обични вијци.
 • Мала специфична тежина. Због тога се сендвич панел може користити за израду вишеслојних плафона.
 • Високе карактеристике звучне изолације.
 • Трајност.
 • Једноставна инсталација.
 • Ниска цена. Овај материјал је много јефтинији од сјајног платна и сухозида.

Популарност сендвич панела је осигурана њиховим одличним карактеристикама перформанси, различитим бојама и високим својствима чврстоће

Сендвич панели захтевају пажљиву обраду. Строго је забрањено користити абразивне алате за чишћење стропова израђених од овог материјала, јер они проузрокују оштећење панела. Такође се не препоручује употреба средстава за чишћење сендвич панела који садрже киселине.

Како самостално уградити ПВЦ панеле

Сами плафон можете руковати класичним ПВЦ панелима. Пре почетка инсталације, потребно је поравнати основну површину и зид. Поред тога, препоручује се да се све пукотине уклоне са заптивачем или китом.

Да би строп био једнак ПВЦ-у, потребно је нанети на површину за означавање базе. Када примењујете маркуп, користите ласерски ниво. Такође, из супротних углова просторије можете истегнути линију за риболов.

Пре полагања поливинилхлоридних плоча, означавање основне површине се врши помоћу ласерског нивоа

Възможността възстановава в пар стадиј:

 1. Инсталирајте ЦД-профиле. Боље је користити производе од алуминијума или челика.
 2. Осигурајте профил Л-облика на плафону. Да бисте поправили производ, морате користити само вијке.
 3. Одрежите пластичне панеле одвијачем.
 4. Покријте оквир пластичним плочама. Повежите панеле са вијцима.
 5. Инсталирајте плафонски под и расвјетна тијела.

Како одабрати квалитетне ПВЦ панеле

Избор квалитетног ПВЦ панела је једноставан, ако се придржавате низа једноставних правила. Прва ствар на коју треба обратити пажњу је глаткоћа површине. Ако се у панелу налазе било какве микроскопске или дубоке огреботине, онда није потребно купити их, јер се могу деформисати током монтаже.

При избору панела треба обратити пажњу на:

 • ребра крутост.Не би требалиБити видљив са спољне стране панела. Поред тога, треба имати на уму да ивице крутости треба да имају велику дебљину.
 • Боја платна.Ако приметите да на ивицама платна постоје беле линије, онда сте производ ниског квалитета.
 • Гроове продуцтс. Требало би да буду равномерни и не деформисани са малим притиском.

Пре него што купите панел, морате га савити. Ако приметите да плоча остаје нетакнута током савијања, и да у њој нема пукотина, пред вама је производ високог квалитета.

Постављање пластичних плоча на плафон (видео)

Пластични панели - одличан транспорт материјала. Може се користити чак и за третман плафона у кући. Постављање пластичних плоча на подлогу је лако. Главна ствар је да се направи чврста летвица и примени прецизна ознака. Такође, не заборавите на прелиминарну припрему површине, јер микро-инерција и дубоке пукотине могу довести до деформације конструкције.

Плафон од пластичних плоча (фото)

)