Монтажа стропних завеса: фотографија

Обично се поставља нова завеса након поправке или како би се на неки начин променила боља соба. Данас постоји доста варијација на тржишту, неки зидови се могу причврстити на зидове, други - на плафон. Пре него што направите избор, морате одредити који је тип вијенца боље купити.

Типови плафона

Најпопуларније су завесе које су погодне за различите типове ентеријера:

  • округли - представљени у облику декоративног попречног пресека, направљени од метала, дрвета или пластике. Пречник овог дизајна је од 1,5 до 4 цм, а на њега су причвршћени посебни прстенови - носач за завесе. Инсталација овакве завесе врши се уз помоћ сета, профила, који је причвршћен за зид или плафон;
  • гума - је метални или пластични систем са решеткама за причвршћивање завеса. На располагању су једноредни и вишеслојни гумени вијенци за причвршћивање тила и завјеса одвојено један од другог. Могуће је имати декоративне уметке, као и 2 варијанте инсталације са специјалним профилима или вијцима.

Завеса гуме

округла завеса

Када је одабран одговарајући вијенац, потребно је осигурати да он не омета прозор, а вјешање на њему неће дирати ручке или акумулаторе за гријање.

Процес уградње стропних завеса

Независна уградња плафонске завјесе у великој мјери зависи од материјала из којег је израђена и самог плафона. У сваком случају ће вам требатидоступност таквих алата:

  • оловка, равнало или рулет, ниво;
  • вијци, типлови;
  • одвијач или одвијач;
  • бушилица, перфоратор, бугарски.
Данас су високо тражене пластичне завјесе због своје ниске цијене, али имају ограничену палету боја и стандардну дужину. Ако је потребна величина различита, онда нема проблема да се дода завеса фрагменту сличног чланка или, обрнуто, да се пререже. Пластика је лагана и монтирана је у посебне нише на плафону. Обично постоје рупе за монтажу на њега већ постоје случајеви када све треба да се уради ручно.

За почетак оловком на пластици, потребно је уочити мјеста испод рупа. На рубовима производа нису дуље од 10 цм, а цијела дужина степеника није већа од 50 цм, а на овим наљепницама на предњој страни потребно је мало радити с великом бушилицом, а затим мање тако да се самоповратна капа стабилизира. Затим, потребно је да се на плафон стави припремљена завеса и кроз рупе на оловци означите места за рад са ударцем. Пречник бушилице у њему треба да одговара пластичним типловима. Након поновног постављања завјесе како би се прилагодили стропу и одвијачу, они заврну вијке.

На тај начин је завршена монтажа завесе, а за естетски изглед рупа треба причврстити на њих посебне чепове за намјештај. Да би се избегли проблеми са завесама, они се прво морају закачити за кукице, које се затим висе на водилици.

Карактеристикеинсталација на различитим строповима

Ако је плафон ојачан, тада ће горе описана инсталација одговарати. Помоћу рулета мјери се средина прозорског отвора и завјесе, те се израђују потребне рупе. Током рада боље је користити наочаре или уз помоћ партнера и усисивача.

Уградња стропних завеса на спуштени строп може се обавити у двије варијанте. Ако је могуће предвидети застор пре постављања спуштеног стропа, онда се оквир поставља на оптималну удаљеност од прозора, што вам омогућава да успјешно објесите завјесе. Ако је плафон спреман, мораће да се наноси више причвршћивача на суви зид, јер корак треба бити око 20 цм.

Слична ситуација са напетим плафонима. Када је већ инсталиран, боље је одабрати зид завеса. Ако је уградња стропа на самој висини, потребно је оставити малу нишу за завјесу. На за то предвиђено мјесто завјесе можете поставити и завјесу, затворити је крпом и причврстити на њу.

Инсталација плафонске завјесе, можда, проблематично занимање, али као резултат тога долази до лијепог дизајна, складно се уклапа у цјелокупну унутрашњост.