Гипсане полу-пинцете: сорте и примена полутона за гипс

Технологија малтерисања зидова има много хиљада историје. Основни процеси и алати који се користе током векова нису се променили, али су побољшани.

Шта је пола миље?

Један од алата потребних за изградњу и поправку је пола окрета. Овај чланак ће вам помоћи да утврдите да ли сте нови у поправљању, шта је то алатка, зашто је то потребно и како га користити исправно и ефикасно. У чланку, чак и професионалац може наћи корисне технике за рад са семитерима. Сходно томе, главни задатак као инструмент је да се примени решење за изравнавање.


Типови и примена

Алат се приликом завршних радова користи за прецизније наношење равномерне покривености зидне површине грађевинског малтера. Конопља је плоча дебљине око 10 мм, њене стандардне димензије - ширине 60 цм и дужине 60 до 100 цм, у средини алата је причвршћена оловка. Његова мала величина је због чињенице да се користи само за наношење смеше на мале површине - као што је подручје око врата, прозора или посебних архитектонских елемената, као и да функционише као изравнавање нанесеног материјала у угловима.

Сорте семилаттице:

  • Полиуретан, који се практикује чешће од других. То је најчешћи материјал на грађевинском тржишту јер је једноставан за употребу. Изглед изгледа као пластична плоча, али саВажно је не мешати ова два материјала са избором.
  • Дрвени полуслучни је много јачи од многих других, на примјер пјене и полиуретана. Недостатак овог типа лежи у чињеници да се може почети залијепити за површину свог материјала, тј. Полукрет ће почети "расти" са смјесом.

Због губитка првобитног облика, као резултат тога, углови се не могу потпуно протрљати.


  • Пјена је погодна за мале области прераде. Краткотрајна је, али је јефтина. Треба појаснити да ће бити довољно за само неколико потеза, касније се може сломити или се залијепити за површину. Значајно ће се утицати и на квалитет обављеног посла у исто вријеме. Међутим, са свим својим неугодностима које се користе, наилази се на изградњу супермаркета.
  • Метални алат се користи за процес ваљања површине, погодан је за оне који планирају накнадно наносити боју на зид.

Потребне су вам посебне вештине у коришћењу таквог алата.


  • Пластика, као и метал, захтева вештину и користи се у посебним случајевима за лако руковање на малим површинама.
  • Други материјали - гума, латекс и спужва - такође се користе за израду полу-решетки. Такви алати користе се за завршну декорацију, али не и за основни рад.Очигледно је да је боље преферирати полиуретански алат: његово коришћење ће уштедети време и побољшати квалитет примене. Поред тога, проблеми саДржање алата на зиду је мало вероватно.

Најбоље је подићи га према величини вашег длана.

Усе

Прије свега, потребно је одредити величину култивисане површине и не припремити унапријед превише смјесе, посебно ако је из цемента. Први је гипсани процес. Почиње са чињеницом да се мешавина наноси кружним покретима у смеру супротном од казаљке на сату. За наношење материјала на површину ће бити потребна снага и вештина, јер мешавина, упркос густој конзистенцији, није потпуно еластична и захтева притисак за равномерну примену, а понављана и монотона дејства брзо умирују неприпремљену особу.

Главни задатак - задржати једну и исту силу притиска, а затим и помоћи да се користи рибе, тако да је његов главни циљ - заптивање примењеног раствора. Употреба полутке почиње након 5-сатне паузе, која је неопходна за сушење зида. Технологија површинске обраде је ближе сличном поступку гипса описаном горе, са само једним додатком: при наношењу раствора не треба ломити руку са третиране површине како би се створио равномеран слој.

Постоје неке нијансе које треба узети у обзир приликом рада са полугама, међу њима:

  • Важно је узети у обзир не само квалитет алата и техника приликом обављања посла, већ и избор у корист квалитетних рјешења за смјесу. Треба да буде добро мешана, хомогена, густа, без грудица. Веома је важно да се не грешите са количиномводе, као и ситног песка. Алтернатива овом радно интензивном процесу је куповина готовог рјешења.
  • Методе жбукања од гипса могу се поделити на два главна: то су кружни покрети и кретања распршивања, тј. Горе и доле. Једноставнији је први метод.


  • Приликом рада са алатом може доћи до нагомилавања прекомјерне количине не потпуно сухог раствора, које треба одмах уклонити, иначе може комплицирати процес и скратити вијек трајања алата.
  • Полу-готова обрада је дуготрајан процес, тако да постоји опасност од сушења зида до пуног поравнања, тако да је у том процесу потребно повремено влажити зидове, често користећи четку.


Технологија поравнања површине не захтева много скупих или скупих алата, тако да је сваки направите. Једино што је фундаментално важно у овом процесу је вештина и физичка снага.


Видеозапис испод можете сазнати како да правилно обрађујете гипс.