Модерни подови у кухињи: комбинација практичности и љепоте

Подне облоге у кухињи треба да буду издржљиве, израђене од природног или вештачког материјала, отпорне на хабање, издрже максимална оптерећења. од намештаја, места различитог порекла и других. Нарочито у овом случају под је захваћен. Али у исто време, кухиња је једно од омиљених места где се цела породица састаје за доручак или вечеру. Стога је важно не само практичност материјала обраде ове просторије, већ и добар дизајн. Приликом одабира пода у кухињи, потребно је одабрати праву боју, одговарајући материјал, могућност кориштења комбинираних подова, а не заборавити ни на подне облоге.

У нашем времену, подови у кухињи служе не само као практична површина, већ и као дио просторије. У зависности од укуса власника стана, под у кухињи може бити подлога за избор других делова ентеријера, као што је намештај, прибор или га истакнути као главни елемент дизајна.

Текстура и материјали

Плочица је еколошки прихватљива врста подне облоге. Не емитује штетне материје, отпорне на абразију, издржљивост

Када направите кухињу можете користити различите материјале, размотрити најчешће од њих:

 • линолеумје један од најчешћих подних облога. У нашем времену овај материјал производи различите боје и структуре. Може имитирати дрво, плочицу, камен.
 • Плочица или плочица-Најсвестранији материјал за покривање кухињског пода. Приликом планирања било које врсте дизајна можете подићи одговарајућу боју, величину или структуру плочице.
 • дрво- погодно за кухињски под у класичном стилу. Овај материјал је мање практичан, јер се боји влаге и мрља, али изгледа веома и племенито.
 • ламинат- јефтинији и практичнији од дрвета, погодан за "топли под". У дизајну можете користити уместо дрвеног пода, јер добро симулира различите врсте дрвета.
 • кортикални премаз- савршен за љубитеље свих природних и еколошких.

Која би требала бити боја пода у кухињи

Боју подова у кухињи треба изабрати не само на основу укуса домаћина, већ и узимајући у обзир неке друге факторе: величину просторије, излагање сунцу, боју декорације зидова и намјештаја. У зависности од боје пода, просторија може визуелно постати пространија, виша или нижа, испод.

Због низа неспорних предности, линолеум је идеалан као подна облога за кухињу

Размотримо најчешће боје:

 1. Кухиња са тамним подом.У малим кухињама није пожељно користити такве тонове да би се истиснуо простор. Иако, ако заиста желите, потребно је комбиновати један под са светлим зидовима, плафонима и намештајем. Врло пространа кухиња с тамним подом изгледа врло лијепо. Комбинација лакоће светлих зидова и намештаја и поузданост мракасекс има осећај самопоуздања и удобности. Посебан шарм и елеганција је кухиња, у којој је под боја венге. Венге је боја стабла које расте у јужној Африци, подсјећа на црну чоколаду. Тамне нијансе секса ће се уклопити у кухињу, чији прозори иду на југ, где се сунчева светлост дуго задржава.
 2. Кухиња са светлим тоновима.Такве нијансе су погодне за мале просторије, као и за кухиње чији су прозори окренути у сјеверном смјеру, гдје нема довољно дневне свјетлости. Недавно је кухиња са белим подом посебно популарна.
 3. Кухиња са сивим подом.Приликом пројектовања ентеријера, најчешће се користе њени светли тонови. Сива боја визуално повећава простор, па се често користи у малим кухињама. За разлику од белих и светлијих боја, не изгледа тако лоше као прљавштина и прљавштина, тако да је практичнија.
 4. Боја комбинације.Занимљиво је погледати кухињски под, који комбинује неколико боја у исто вријеме. За људе који се припремају за експерименте, можемо направити под у кухињи црно-бело, или шах комбинацијом двију боја.

Комбиновани подови у кухињи

Недавно су комбиноване етаже у кухињи постале веома популарне. Ово је веома интересантно дизајнерско решење ако желите да истакнете неке функционалне просторе у кухињи или дизајнирате кухињски студио. Део просторија у делу игра не само естетску улогу, већ има и значајну практичну важност.

Запокривањем пода радног простора користе се издржљивији материјали који се не боје влаге, високе температуре и добро очишћени од загађења, а за остатак простора - материјали које желите користити у кухињском интеријеру, али имају ниску практичност за такву собу.

У дизајну кухињског пода користе се занимљиве комбинације:

 • Цорк цовер - дрво;
 • Цорк цовер - ламинат;
 • плочице или плочице - дрво;
 • Плочице или плочице - ламинат.

Планови за кухињу на поду: комплетирање интегритета

Планира се не само да се завршеном изгледу просторије да, већ и да се покрије технички размак између подне облоге и зида

.

Дакле, већ постоји модеран пристојан под, али дизајн у кухињи неће бити завршен без постоља.

Чак и најелегантнији и најлепши ентеријер неће изгледати ако постоји неугодан јаз између зида и пода. Поред тога, плоча има практичну улогу - ојачава топлотну изолацију и звучну изолацију просторије.

Шта одабрати материјал

Поднице на кухињи на поду могу се одабрати из било којег материјала:

 • дрвени- мање практични, јер се боје влаге и загађења, препоручују се за уградњу у кухињски простор, у боји и текстури морају одговарати материјалу пода;
 • ламинирано , практичније у односу на дрво, лако се чисти од прљавштине, али и од влаге;
 • полиуретан-врло добро прилагођен на биралишта данас у кухињи, они су пластика, се користе за кадрирање објеката са неправилним линијама за било који дизајн, јер они могу бити обојен у различитим бојама, отпорна на влагу, високе температуре и загађења;
 • Пластика- и добро раде у кухињи, као и толерише влагу и лако очистити од прљавштине, мана им је осетљивост, али ово је офсет уз ниску цену и једноставну инсталацију.

Дизајн пода у кухињи (видео)

Као резултат, можемо закључити да је тренутна под у кухињи треба да послужи као поуздан и издржљив основа и истовремено бити важан део ентеријера. Када бирате савремени секс у кухињи, размотри све потребне факторе наведене у овом чланку, и удобан и истовремено елегантан, кухиња постаје ваш понос.

Модерна кухиња спрат (фото)

(84 )