Геицхера ин Ландсцапе Десигн Пхотос

Пејзажни дизајн парцеле зависи од многих фактора. Сељани морају узети у обзир климатске карактеристике, састав земљишта, привремене и финансијске могућности. Главни циљ остаје лепота сајта током целе године. Стога, избор биљака - важан дио планирања. Једна од најпопуларнијих врста украсних трајница која се често користи за уређење је геицхера. Све врсте биљака су подељене на планине и шуме.

опис геихери

Геицхера је уредан грм који достиже метар висок, са кожнатим, разноврсним облицима и текстурама, са лишћем. Могу бити глатка и валовита и коврчава. Оставља њихову боју на исти начин као и облик - од црне до бијеле, цијеле палете боја, пруга, пиксела и точака. Боја лишћа зависи од осветљености и загревања грмља. Неке врсте преферирају засјењена мјеста, а друге воле сунце. Цвјетови ове необичне биљке почињу почетком љета и протежу се цијелу сезону, мали цвјетови, сакупљени у грациозним цватовима у облику испарљивих састојака. Слично као и звона, бели, кремасти, ружичасти или црвени цветови налазе се на дугим стабљикама. После цветања на њима се налазе воћне кутије са семеном. У једној кутији може бити и до 20 хиљада семенки. Обично се стабљике одмах прекидају након цветања цвијећа. Вишебојни грмови добро подносе оштре температурне флуктуације и лоше временске услове. Чак и зими лишће из грма се не реже. Може трпити само врат младог грма, али акоПокривајте јој лишће, неће изазвати невоље. Након тога, корен ће стећи снагу, што ће му омогућити да расте на једном месту неколико година. За неколико година биће приметно да листови постају финији, то ће бити сигнал за пресађивање на друго место. Да бисте га врло лако пресадили, прољеће или топлу јесен, потребно је само подијелити грм у неколико деленока. Важно је знати да су корови главни непријатељ биљке и могу га уништити. Време је да их очистимо.

Корисни чланци о врту, граду и цветном врту

Предности геекхер-а у дизајну пејзажа

Ова биљка је омиљена код многих крајобразних дизајнера који га често сматрају другачијим за врт. Све зато што тако велика палета боја са разним нијансама и тоновима није у било којој цветној башти за башту. Велики плус у гајењу је да ће листови бити украшени вртовима од раног пролећа до првих мраза. Геигер се користи како у појединачној садњи, тако иу мешовитој или групној башти.

Биљке са годинама одржавају облик који се може користити за креирање цвјетних гредица које захтијевају геометријске ригорозне облике или цртеже. У дизајну пејзажа, подручје геихере, као шарени додатак, може се комбиновати са практично било којом врстом биљака. Геицхера се може комбиновати са различитим грмљем патуљака. Послужит ће се уз Атзилобу и Бруннер, кризантеме и украсне траве, лилинике и домаћине, ирис, гераниум, јаглац, сезиј или папрат. У овим комбинацијама, он може одиграти улогу баланса у великој мерибогата палета цветних гредица. Иначе, његов јединствени дуо форме и боје, помоћи ће лагано разводњавање концентрације светлих боја. Тачно, Геицхера у пејзажном дизајну је у стању да створи јединствену композицију и уштеди време. Друге предности укључују: компактност; лакоћа репродукције; Могућност слијетања у каменитим подручјима у близини акумулација умјетног или природног типа; могућност стварања живописног нагласка на позадини зеленог травњака. Осим тога, велики избор сорти и одличан изглед на било којем плану, дозвољава вам да користите геичаре у пејзажном дизајну у првом плану, у роцк вртовима, камењарима и вишеслојним цвећарама. Геигер, засађен у декоративним посудама и контејнерима, савршено украшава терасу, видиковац или двориште, ау пејзажном дизајну, захваљујући строгој форми и прецизности грмља, служи и за стварање граница. У кривудавим подручјима, у групним слетањима и као пасијанс, Геицхера дефинитивно побјеђује.

Декорисање цветних гредица Геигера

Ове биљке су одличан начин да се украси дизајн пејзажа. Дизајнери воле да користе ово цвеће, јер су непретенциозни и шарени. Да бисте направили оригиналну декорацију, не морате да правите никакав посебан напор, довољно је само да изаберете праву врсту геекера. Једна од најчешћих техника коју Геицхер користи у врту је украшавање густих цвјетних гредица. Ова цвијећа могу врло добро прикрити празне парцеле. Савршено уз помоћ ових боја, можете извршити прелаз са једне биљке на другу. Сакупљање сортиРешењем боја можете савршено да украсите проблематично подручје.

Због способности ове биљке да задржи своју вањску привлачност у било које доба године, добијају се врло атрактивни дизајни цвјетних гредица. Дизајн пејзажа често користи способност геекера да промене боју лишћа од светле нијансе, на почетку цветања до тамне - све док се не заврши. Врт, засађен Геигером, увијек изгледа лијепо и уредно.

Геигерове стене

Геичери изгледају добро у првом плану камене баште.

Најбоља "компанија" за њих биће исти лилиникси, као и ниско растуће четинари, уредно украшени украсни грмови и траве.

Наравно, то нису све могуће верзије песама у којима геекери могу свирати прву виолину. Експериментишите и креирајте јединствене цветне гредице које ће ваш врт учинити неупоредивим!

Декорација Рокфелер Геигера

Мала камена башта - роцкари - недавно је постала изузетно популарна у пејзажном дизајну вила, викендица, па чак и чврстих резиденција. Елегантна и спектакуларна, може бити смјештена химерно, украшена коријенима или прекрасним скулптурама. У ствари, такав кутак - ексклузивни врхунац пејзажа, јасно одражава индивидуалност његовог власника. Прави роцкариус властитим рукама може бити направљен у облику стјеновитог слајда, зида или равног минијатурног врта од камења и биљака. Увек се савршено уклапа са околним пејзажом. Иако ријеч "роцари" долази од енглеског "Госк", тозначи "роцк", ова композиција је данас једна од најзанимљивијих облика цвећа. Захваљујући својој свестраности (постоји много врста и планинских врста геичера), постоји могућност пројектовања и стијена Геигера.

Суседство геичера са биљкама толерантним на сенке

Будући да се геихера најбоље осјећа у сјени и пенумбри, може се комбинирати с другим биљкама које воле косу. Дакле, идеални пратиоци геичера ће бити домаћини и папрати свих врста.

Ако више волите дивно обојене биљке, биљке близу центра геичера. Имајте на уму: сломљено срце од ружичасте боје најбоље је комбиновати са Гајхерином љубичастом, тамноцрвеном и љубичастом бојом.

Такодје, у близини Геицхера њежно лососова боја изгледа фино плаво-плави заборавници.

За оне који не замишљају свој простор без великог цвијећа, постоји и одлично дизајнерско рјешење. Вишебојни геекери могу бити посађени у подножју високих јоргована и љиљана. Ова живописна цвећара најбоље је организована у близини зидова сеоске куће.