Модерне јефтине позадине: 6 главних типова

Чак и међу јефтинијим тапетама можете одабрати квалитетан и издржљив, али за то морате знати попис правила. Без обзира на врсту одабране тапете, све варијанте представљене на модерном тржишту разликују се по томе што су квалитативне и прилично добре. Чак и избор најјефтинијих тапета за украшавање зидова њиховом писменом комбинацијом може постићи најбољи резултат.

Занимљиве јефтине тапете за зидове: правила за избор

Најуобичајеније позадине, које су апсолутно јефтине, не престају да задовоље разноликост боја и стилски правац. Било да се ради о скупим тапетама или приступачним ценама, они помажу да се значајно диверсификује дизајн просторије и учине је интересантнијом и разноликом.

За сликање се користе многе врсте тапета. Оне могу бити само папирне, флизелинске и тапете.

Добро лијепљене јефтине тапете без мјехурића и чипке ће додати шик свакој просторији

Све зидне тапете имају најшири избор дизајна, пуно боја и цртежа. Можете комбиновати неколико боја и текстура за додатно побољшање ефекта. Важно је запамтити да при одабиру тапета треба дати предност једној страни, јер иначе се боје могу значајно разликовати.

Модерне папирне тапете: јефтине опције

Најјефтиније и распрострањене позадине су опције које су у потпуности направљене од папира. Могу бити једнослојне и двослојне, које карактерише додатна чврстоћа и отпорност на оштећења. Најчешће су уобичајене папирне тапете, али понекад постоје рељефне варијанте. Важно је напоменути да су папирне тапете много јефтиније од осталих варијанти зидних облога, па су тако тражене.

Главне предности папирних тапета су:

 • Прихватљиви трошкови;
 • пријатељство према околини;
 • Они добро пролазе ваздухом;
 • Различита једноставност налепница.

Плави папирни тапети с узорком се ведно потребуваат на цени на цени и оперативни квалитети

.

Важно је напоменути да квалитет папирних тапета у великој мери зависи од густине материјала који се користи. Позадина добре квалитете мора нужно имати тежину од најмање 110 грама по квадратном метру.

Најјефтиније позадине: необичне варијације

Поправак у стану је скупо задовољство, многи људи покушавају спасити пјесника, па и купити јефтиније тапете. Важно је напоменути да јефтине тапете не значе увијек да су лошег квалитета. Многе од понуђених опција су квалитетне и истовремено имају приступачну цијену.

Најјефтинија опција коју нуди модерно тржиште завршних материјала је производња папирног зида у Русији.

Можете да преобразите јефтине позадине са неколико лепих сликаучинит ће зидове спектакуларнијим

Јефтини папирни тапети углавном имају танку подлогу, тако да пре него што их залијепите на зид, морате пажљиво припремити зидове. Зид мора прво бити добро ожбукан и поравнат, тако да нема неравнина. Јефтини тапети су најпогоднији у собама са ниском влагом, тако да нису погодне за кухињу. Такве тапете су погодне за децу, јер су потпуно безбедне за здравље и, између осталог, можете пронаћи многе занимљиве варијанте, које укључују дечје слике или забавне слике. Осим тога, јефтине тапете могу се лијепити у спаваћу собу и дневни боравак. Јефтини тапети не би требали бити лијепљени у нестамбеним и кућним просторијама.

Беаутифул цхеап валлпапер фор паинтинг

Велика јефтина опција је тапета за сликање. Карактерише их чињеница да се њихова боја може веома често мењати уз минималне трошкове и максимално позитиван ефекат. Такве позадине су приступачне, лако се лијепе и имају високе декоративне квалитете. Да би се суштински променила унутрашњост стана, не треба чистити старе тапете и залијепити их, довољно да се нанесе нова боја на стари слој.

Постоје само три варијанте тапета које иду под сликарство, и то:

 1. папир;
 2. бамбус;
 3. Позадине са стакленим влакнима.

Ово су потпуно различите врсте тапета, у производњи којих се користе у различитим материјалима у строго одређеним комбинацијама. Могу се сликати и бојати неколико пута. У његовому изворном облику сличне тапете су бијеле боје и намијењене су за даљње цртање на њима посебне боје. Понекад можете пронаћи тапете за беж, сиву, крем или плаву боју.

Правилно одабрана боја за сликање специјалних тапета ће их учинити естетски привлачним и заиста скупим

Папирне тапете за бојење су погодне за апсолутно било коју површину и не захтевају посебно јаку нивелацију. Такве тапете могу се залијепити не само зидове, већ и строп, стварајући осјећај јединствене интегралне површине.

Још једна интересантна сорта је бамбусова тапета за бојење, која је погодна за апсолутно било коју површину, јер су прилично густе и не захтевају прелиминарно изравнавање површине. Не мрмљају и имају прекрасан цртеж, који се наноси специјалним прскањем.

Стаклене мрље за бојење састоје се од специјалних влакана од фибергласа, стога имају густу структуру, лијепу текстуру и украс. Осим тога, ове позадине су велика снага и издржљивост.

Висококвалитетне бамбусове позадине - јефтине, али лепе

Врло занимљива опција јефтиних тапета је бамбусова тапета, која је направљена од специјалног материјала високе густине. Представљају обичне папирне тапете са додатком влакана од тканине.

Веома практична опција је бамбусова тапета која се не деформише након што вода уђе у површину

Главне користиФлизелин позадине су:

 • Велика снага;
 • Они су добро пролазни зрак;
 • Не сушити се након сушења;
 • Када је мокра тапета се не набубри;
 • Скривање пукотина и неправилности површине;
 • Једноставне налепнице.

Поред тога, ове тапете су еколошки прихватљиве, тако да су погодне за лепљење у апсолутно било којој просторији, јер је потпуно безбедна за здравље. Ако бамбусова тапета има посебан премаз, онда су одлични за сликање.

Јединствена јефтина течна позадина

Једна од најнеобичнијих и веома занимљивих врста тапета су течне тапете. Савршено комбинирају све најквалитетније зидне облоге. Као главна компонента, ове позадине садрже апсолутно безопасне љепљиве твари. Да би се добио прелеп поглед, у њиховој композицији спадају лепе декоративне влакне, природне боје и шљокице. Такве тапете су представљене у облику посебног праха, који је прије наношења разријеђен водом. Цена ове варијанте завршних материјала је сасвим прихватљива, што се савршено уклапа у висок квалитет, поузданост и трајност.

Течне тапете су добре по изгледу и екологији. Поред тога, они могу маскирати неједнакости зидова

Такове тапете има много предности, зато што:

 • Када се примјењују, не стварају зглобове;
 • Створите веома лијепу структуру рељефа;
 • Може чак и изравнати зидове;
 • Различитопријатељство према околини;
 • Антистатички материјал.

Препоруке за одабир тапета (видео)

Без обзира на врсту одабране јефтине тапете, одликују их прекрасан поглед, трајност и издржљивост. Најугроженије се сматрају обичним бамбусовим тапетама без извлачења винилног горњег слоја. Сретно у поправку!

Јефтине тапете у ентеријеру (фото)

)