Метални отпад: маркице, сакупљање, рециклирање, рециклажа отпадног метала

Постоји директна веза између врста отпадног метала и њихове цијене. Да би се одредила технологија у којој ће се одвијати рециклирање или рециклирање отпадних метала, потребно је утврдити у које категорије се материјали односе на исту категорију. Многе врсте металног отпада генерисале су велики број њихових класификација. Писма у ГОСТ-у помажу у рјешавању проблема. Употреба метала на депонијама је хитан проблем Руске Федерације.

Главне категорије отпадног метала

Главни критеријум за раздвајање металног отпада на врсте је њихов хемијски састав. Класификација отпада обухвата: обојене, црне и отпадне племените метале. Све врсте остатака имају своје карактеристике и подврсте.У Русији се класификација отпадног отпада врши на основу - ГОСТ 278-86, боја - ГОСТ 1639-78.

Црни отпад има три подврсте:

 1. Отпад од нерђајућег челика је производ од челика који се састоји од најмање 10% никла. Такав материјал није кородиран. Неткани материјал је довољно јак и не привлачи магнет.
 2. Жељезни отпад - појављује се у процесу индустријске производње и представља скале и струготине, од којих је могуће добити жељезо у будућности. Топљење отпадака у гвожђу много је профитабилније са економске стране од вађења руде гвожђа. Стога је искоришћење металног отпада овог типа изузетно ретко. На пример, врсте челика 5А имају малу величину. Због тога се активно користи челик категорије 5Аинжењерска индустрија.
 3. Отпад од ливеног гвожђа - резултат ливења ливеног гвожђа и струготине постаје управо та подврста металног отпада. То могу бити цијеви и плоче различитих величина, као и неприкладне за даљњу употребу дијела производних машина.

Рудници из којих се излучује гвожђе сада су на рубу исцрпљености. Из тог разлога, пословни однос са прерађивачком индустријом прелази на нови ниво. Рециклирање и употреба металног отпада је много профитабилнија са еколошке и економске тачке гледишта.

Индустрија је од највећег интереса за другу категорију отпада, такозваних обојених метала. Широко распрострањена употреба многих подврста. На пример, за постизање одличних аеродинамичких квалитета у конструкцији авиона помогла је алуминијумска легура. Постројење за рециклажу металног отпада ће дефинитивно прихватити ову врсту за пристојан износ.

Подела на подврсте

Отпад у боји је подељен на 9 подврста:

 1. Батерије и каблови-водичи који су изгубили капацитет.
 2. Алуминијумске жице од алуминијума.
 3. Полуводички - саставни делови електронске опреме који су постали неприкладни.
 4. Титан - долази из металног отпада који садржи титан, као и његове легуре.
 5. Бакар је смеће чија се композиција углавном састоји од бакра и његових легура.
 6. Бакар и алуминијум су најчешће коришћени хемијски елементи у електротехници. Могу се детектовати у било којој жици,каблова. За вађење метала обрада се примењује у посебним уређајима.
 7. Отпад попут магнезијума превладава на местима где се спајају авиони и друга опрема у ваздуху.
 8. Црвена метал-метална троска добијена из производње високотехнолошких уређаја.
 9. Бакарне легуре су бронза или месинг са додатком бакра.

Метални отпадни тип боје даље је подељен у четири подразреда:

 • Булк. Први подразумева употребу чистих метала, али у случају нечистоћа доста, израчунавање њихове цене је значајно смањено.
 • Дрвни опиљци. Други подразред подразумева отпад који настаје као резултат обраде обојеног отпада на најновијим машинама.
 • Отпад у праху. Смеће у облику праха је у облику прашине која се формира током производње метала.
 • Друге сорте. Остале сорте могу се одредити најфинијим плочама, мрвицама и жицом.

Најскупљи тип је метални отпад од племенитих метала, подељен је на злато, платину и сребро.Злато се добија из украса или није погодно за рад катализатора. Платина - од делова катализатора, накита и електротинана. Сребро - са украсима, сребрно-цинковим акумулаторима и катализаторима.

Начини и технике за припрему метала за прераду

Рециклирање отпадака - поступак његове припреме за даљу примјену у разним индустријама.Довођењем материјала у право стање, можете склопити пословне уговореорганизације заинтересоване за куповину сировина. Такви материјали се називају пословни отпад. Предузећа која се баве свим врстама прераде морају бити лиценцирана за отпадни метал.

За сваку врсту отпада користи се сопствена техника прераде:

Експлозивно и бакрено дробљење

Челичне и ливене легуре захтевају пажљиву и сложену обраду. У ту сврху је изумљено експлозивно дробљење у посебном бунару са врло јаким кровом. Израчун се врши на снажном ударном таласу од експлозије која уништава отпад. Дробљење са брусницама је други део претходне технологије. Метал пролази на шинама, а дробљење се врши на посебном мјесту уз помоћ одлагања Цоппола жене. Испорука отпадака и кретање готових производа врши се мостном дизалицом.

пиротехничка контрола

Пиротехнична контрола је потребна углавном за обојене метале са највећом опасношћу од експлозије.Таква верификација је због њихове широке употребе у области ракетне и авионске технологије, муниције. Проводи се два пута: приликом испоруке готових производа и пријема плаћања код предузећа примаоца.

паковање

У преради лима, кућног отпада, жице, металних конструкција и бербе, користи се метода као што је паковање. Паковање се врши уз помоћ домаћих машина које истовремено раде у три димензије, што помаже да се компактно упакује метал.

термичко брушење

Локално топљење металних отпада назива се брушење. Постоје одређене врсте ове технологије: кисеоник, кисик-лук, резање плазмом, као и шпурније са кисеоником.

механичко сечење

Механичко сечење је потребно ради смањења запремине и величине насталог отпада. Процес сечења веома зависи од фактора као што су температура материјала који се обрађује, његове чврстоће и положаја у односу на резни алат. Сечење отпадака: процедура поступка - еластична и пластична деформација, сечење и лом.

У циљу добијања ингота са просечним саставом, користи се топљење отпадног метала у лучним пећима. Овим поступком могуће је одлагање струготина из посебно издржљивог челика.

Сортирање

Разврставање свих металних отпада врши се процјеном вањских карактеристика, кемијског састава, својстава објекта, слова ГОСТ, као и резултата зрачења, кемијске, рендгенске и спектралне анализе. Поступак сортирања се врши на транспортним тракама или таблицама за сортирање. Израчунавање количине нечистоћа врши се и посебним уређајима.

цхиппинг

Настала прерада чипса се или рециклира или разбије. За другу, користе се специјалне инсталације: млинови и дробилице (ваљкасти, ротациони, конусни, чекић).

Испорука отпадака на пријемним местима

У сваком нашем градуЗемље могу пронаћи посебне ставке за метални отпад, у којима можете добити добар новац за материјал који градите. Организацијама које се баве прикупљањем и обрадом нужно је потребна лиценца за отпадни метал.

Приликом пријема остатка потребно је донијети претходно сортиране материјале. Што је већа тежина металног отпада, то је већа цена по килограму. Из овога следи да је рециклирање отпадака много профитабилније од његовог коришћења. Пословне односе ове врсте могу остварити предузећа која послују у области металопрерађивачке индустрије и лиценцирана.

Израчунавање цене утиче на присуство зрачења.Положај места пријема и предузећа за прераду такође се одражава у плаћању: што су ближе, то су већи трошкови.

Најјефтинији је комад црне боје. Провера материјала за присуство гвожђа врши се помоћу снажног магнета. Нехрђајући челик је извађен из обојеног отпада - за један килограм овог материјала неће пуно платити. Израчунавање цене за остале врсте обојених отпадака (бронза, месинг, бакар) је знатно веће.

Највиша је цијена бакра. Једина ствар - мора бити одређена за различите врсте отпада. Алуминијум је много јефтинији, али обрада овог типа метала омогућава да се смањи количина енергије која се троши да би се из ње извукла. Месинг изгледа веома слично злату. Може бити мешавина цинка са бакром и легура са другим компонентама. Бронза се процењује на скоро исти начин као и месинг.

Ако се употреба остатака врши помоћуДостава вас не привлачи, треба да сазнате шта се може урадити са металним отпадом својим рукама. Метални делови могу имати различите облике од наруквица до пећи на дрва. Тренутно постоје многи алати за обраду металног отпада. Самонаправљени производи савршено надопуњују унутрашњост куће или викендице. Неки људи чак продају своје занате.

Отпад од отпадака није најбољи начин за његово уклањање. Сакупљање отпадака ће донети мали профит, дати му други живот и спасити животну средину.