Месечни календар сјетве за сијечањ 2018. године од стране вртлара и вртлара

Сватко тко је икада био укључен у узгој било каквих усјева или само брине о биљкама, могао сам примијетити да не понављање истих акција може добити исти резултат.

Чак и ако апсолутно пратите упутства за садњу или негу било које биљке, она се могу оштетити, остављајући вас фрустрираним и нејасним. Да би се то ријешило довољно једноставно, слиједећи захтјеве, који дају мјесечни календар биљака за сијечањ 2018. године, може утјецати на плодоносна својства биљке и квалитету усјева.

Шта ће рећи календар сетве за јануар 2018. године? Какви су послови и када се препоручује да се ради ове зиме?

Чак и ако дача није стални дом, зими је пожељно свеједно посјетити сеоску кућу. Потребно је редовно провјеравати стање дрвећа, грмља, тла и животног простора. Месечни календар сетве за јануар 2018. препоручује да се следећи радови изведу у овом тренутку:

 • Извршити ревизију засијаних семена, како би се планирало који ће усеви расти у пролеће у башти. У случају да нешто недостаје, морате написати листу будућих куповина или купити семе управо сада. Поред тога, потребно је извршити ревизију и ђубрива и средства за уништавање штеточина. У случају несталих супстанци важно је водити рачуна о њиховој куповини.
 • Унапријед се побрините за главне асистенте у борби против штеточина - птица. Упркос чињеници да птице могу склизнути различите бобице и биљке, оне ефикасно уништавајуштеточине, с којима се особа понекад не може борити. У јануару је потребно припремити хранилице за птице, напунити их јестивим садржајем и истовремено надопунити трпезарију за птице које одговарају њиховој храни.
 • Зими пада велика количина снега. Формирана сњежна олуја не мора се распршити по цијелом граду или сакупити у велике гомиле на једном мјесту. Важно је зграбити сакупљене сњежне хрпе до коријена и стабала воћних грмова и дрвећа. На тај начин ће се загријати, а коријени се никада неће смрзнути. Исто важи и за дуготрајне цвијеће или топлотне зимске засаде, док се кревети с овим културама препоручују за покривање додатних снијега. Али са грана дрвећа и жбуња, снег мора бити потресен. Врло је вјероватно да под утјецајем снијега гране ослабљених усјева могу пукнути.
 • Редовно прегледати гране дрвећа и жбуња, потребно је правовремено осигурати културу од почетка штеточина. Код усева који су видљиви испод снијега, потребно је уклонити осушене листове, преостале смрзнуте плодове или разбијене гране.

Мјесечни календар сјетве за сијечња 2018. године вртлара и вртлара

Овај период би требао бити одмах након младића и састоји се од двије четвртине (фазе), прве и друге. Први квартал траје око 7 дана, други је нешто дужи од 7 дана и завршава пуним месецем, док прва фаза траје од младића када месец није на небу, све док се не појави мали танак сулфат Месеца и његов раст до величине половине диска, усмереном на конвексну страну десно. Друга фаза - од широког месеца до пуног месеца, када је месец потпуно осветљен на небу.

Сок од биљака и хранљивих материја под утицајем гравитације Месеца почиње да се креће навише.

Мјесец раста је погодан за садњудрвеће, грмље и цвијеће. Па иокулирајте биљке, биљне биљке у којима је усев изнад нивоа тла. Идеално је да се такве плантаже праве одмах након завршетка Месеца, на почетку прве фазе.

Опћенито, мјесец раста је повољан за:

 • Садња биљака које се развија и производи копнени део: салате, јагоде, жбуње, дрвеће итд.
 • Саднице, садња зелених, воћних и диња.
 • Садња и пресађивање дрвећа и жбуња.
 • Обрада земљишта, обрада, заливање.
 • Вакцинација и трансплантација, чарапа резница.
 • Складиштење, варење домаћег вина, сољење и зачињавање.
Период падајућег месеца почиње након пуног месеца и траје до новог месеца. Овај период је подијељен на 2 дијела назива 3 и 4 четвртине. Период падајућег месеца траје око 11-12 дана. Биљни сокови и активност под утицајем гравитационих сила Месеца и Сунца постепено се враћају у корене. Они постају осјетљивији, али гране су супротне. Погодан је за садњу и ђубрење коренских култура, сечење, сечење корена и неке од доле наведених радова. Резано цвеће у овом периоду стоји дуго времена, а коренски усјеви се дуго чувају.

Препоручени рад у месецу који се смањује:

 • Коренске биљке су најбоље постављене за садњу током опадајућег мјесеца. Ускоро после пуног месеца.
 • Према томе, у овом периоду је боље да се жање корење.
 • Провести исхрану коријена.
 • Обрезивање биљака.
 • Борба против биљних болести и штеточина.
Повољни дани за садњу усева из надземног дела 1, от 18 до 24 анвара
Повољни дани за садњу усева из подземног дела од 3. до 16. јануара
Фулл Моон Пун месец - 2. јануар 5:24 и јануар 31 16:26
Препоручени вртларски радови у пуном мјесецу Током овог периода, сокови од биљака инутријенти се дижу. Врло добро вријеме за жетву из надземног дијела биљака, вријеме за сакупљање сјемена.

Не препоручује се обрезивање, штипање биљака.

Тхе Нев Моон Тхе Нев Моон - Јануари 17 5:17
Препоручени вртларски радови на Мјесецу Ових дана рад на земљишту се не препоручује. Не препоручује се садити и сијати, није потребно пљунути земљу или вршити друге радове на којима се коријени могу оштетити.

Добро вежбано уклањање корова, сузбијање корова, сузбијање штеточина и инсеката. У њима можете сакупљати подземни део, на пример, кромпир, лук, репу, коренске усеве итд.

Повољни дани за жетву из надземног дела од 1. до 7. јануара, од 26. до 31. јануара
Повољни дани за жетву из подземног дела од 12. јануара до 22. јануара
1. јануар и од 18. јануара до 31. јануара
Први квартал, препоручени рад
Од 2. јануара до 16. јануара
Последњи квартал, препоручени рад

У које дане се не могу сијати и садити

Младе браће и сестре је забрањено сијати. Пратећи препоруке астролога-агронома, до дана венчања (дан 1) додамо 2 дана дана (не календар!) - уочи догађаја и послије. Такође су неповољни за пољопривреду. Дешава се да млади месец (дан 1) траје неколико минута, а следећи месец почиње. Тада на календарски дан има 2 дана.

Врт у јануару - препоруке за вртларе

Јануар је обично најхладнији месец. Покушајте да посетите башту. Било које време може да се покаже као "изненађење" за њега: јак мраз је опасан за земљу и незаштићени стабла младих стабала, снег може сломити гране, са одмрзавањем може изаћи из стања мира у камен ...

Након снијега, снијег је на прстену око дебла тако да се миш не пробија до њих. Проширите отровне мамце. Протресите снијег са грана младих стабала у одмрзавању тако да се не разбије.

Бубрези су опасни за залеђивање (угушују се и умиру), тако да прецизно додирнете гране штапа, исецкате кору леда.

Проверите траку на сандуцима, исправите је ако је потребно. Исто је и са обарањем дебла. Ако се испере киша, у хладном времену може се обновити у фебруару и марту. То ће заштитити дрвеће од мраза и опекотина од сунца.

Уклоните преостале осушене гране на сувом воћу - извору инфекције, гнезду штеточина у уплетеном лишћу -одмах их спали. Имају стотине живих гусеница. У прољеће ће започети активни деструктивни рад у врту.

У зимама без снијега, јагоде, посебно новорођенчад, могу бити погођене мразом. Коријени близу површине тла, без заклона, могу се смрзнути. Бацити на кревете са гранчицама јагода дрвећа, цветним стабљикама, артичокама.

Ако у јануару још није било јаких мраза, можете сечити за прољеће. Чувајте их у влажном песку у подруму или у пластичној врећици у фрижидеру.

Они који воле зимске (столне) вакцинације, у трећој деценији, можете почети. Зимска вакцинација се врши од јануара до почетка слијетања на отвореном. Не заборавите да подесите услове рада са Лунар Гарденерс.