ЛЕД СМД 2835 - карактеристике, поређење и за разлику од 5050, 3528

У чланку ће се говорити о ЛЕДс СМД 2835, о томе како се разликују од других и које имају предности, као и обим њихове примјене.

апликација

СМД светлосне диоде у облику фактора 2835 су због своје минијатуре и ефикасности нашироко коришћене у ЛЕД тракама, сијалицама и инсталацијама. ЛЕД диоде СМД 2835 користе се и за освјетљење и за декоративно освјетљење. То је одлична замена за "светлеће" табле на неонским цевима и халогеним рефлекторима за осветљавање архитектонских структура. Траке на бази таквих ЛЕД су живописно и поуздано решење за употребу на улици и пејзажном дизајну.

ЛЕД се може користити на тракама или дискретно или монтирати у кругу на штампаним плочама, а такође је опремљен напајањем које је затворено у затвореном кућишту, што омогућава употребу таквих структура, чак и под водом, за освјетљавање језера или акваријума.

Карактеристике

Главне карактеристике СМД 2835 су приказане на слици испод у облику табеле. Из ње се види да индекс 2835 значи димензије од 2,8 мм, 3,5 мм.

Снага у односу на "конкуренцију" је знатно већа, што је видљиво и из табеле карактеристика.

Угао зрачења у ЛЕД СМД 2835 је добар - 120 степени, пружа добро распршење светлости, јер у екстремној зони ниво осветљености достиже 50% или више.

Само висококвалитетне ЛЕД диоде познате од стране Пхилипса, Осрама и сличних произвођача могу пружитиусклађеност са наведеним параметрима. Кинески производи су често далеко од декларисаних капацитета, светлосних токова и карактеристика боја!

Доступни СМД 2835 ЛЕД-ови имају различиту снагу: 0.2, 0.5, 1 В. Важно је напоменути да што је већа снага, то више емитује топлоту. Без хлађења, то ће резултирати прегрејавањем ЛЕД кристала и његовом брзом деградацијом (замрачење осветљености) или потпуним неуспехом.

Требало би бити и фактор да је номинална струја радна струја на температурама од око 30оЦ, са повећањем температуре струја треба да се смањи, иначе неизбежни лавински процес повећања струје и температуре, што ће на крају довести до квара светлеће диоде .

Да би се избјегли такви инциденти, потребно је осигурати да ЛЕД учинковито уклања топлину увођењем расхладног система - радијатора.

Препоручује се да се користи 1 В ЛЕД напајање, алуминијумски радијатор површине 20-40 квадратних метара. Видите Када се у прорачунима мора узети у обзир температура околине, што је већа радна температура, то више радимо подручје радијатора. Велики радни режим - испод називне струје, такође продужава радни вијек ЛЕД СМД 2835.

Пропусност боје у ЛЕД СМД 2835 треба да буде најмање 75%. Ова вредност је одговорна за исправну перцепцију боја, човека, осветљених објеката, које даје ЛЕД.

Разлике и поређења ЛЕД СМД 3528, 2835, 5050

ЛЕД 2835 је биообјављен после 3528 и 5050, тако да има најбоље техничке карактеристике, и способан је за више.

Разлика ЛЕД 2835 од 3528 је величина кристала, већа је од светлосног флукса, номиналне снаге и светлосног излаза Лм /ватт. Нове ЛЕД диоде су побољшане контактне плоче, што осигурава боље одвођење топлине. У високо квалитетним производима користе се материјали тела са вишом топлотном проводљивошћу. Висина кућишта 2835 је смањена. Све то је омогућило побољшање дисипације топлоте из ЛЕД кристала и тиме продужило животни век.

Светлеће диоде типа СМД дају топлину пре свега преко контактних јастука.

У ЛЕД СМД 2835 скоро сво зрачење је прекривено слојем фосфора, ау СМД 3528 само кружно подручје у центру, значајно је повећало подручје светлосног зрачења.

Разлика између ЛЕД 2835 и 5050. ЛЕД диода СМД 5050 је кристал 3 СМД 3528 у једном случају, са 6 тачака на дну. Због тога има веће димензије, а његови кристали могу бити укључени у ланац одвојено. Овај фактор вам омогућава да примате РГБ ЛЕД диоде или елементарни контролни круг осветљења, уклањајући из рада једне гране кристала, без губитка уједначености сјаја производа. На истој снази, у 2835 је могуће приметити већу вредност светлосног флукса. Код осталих разлика су исте као код 3528.

Да би боље разумели како су светлеће диоде различите, погледајте фотографију и све ће бити јасно одједном. АтФотографије, у поређењу, приказане су карактеристике.

У циљу обједињавања добијених информација и бољег разумијевања, препоручујемо да гледате видео, чији аутор проводи успоредну процјену горе наведених ЛЕД диода.

сорте

Као што знате, добијање бијелих ЛЕД диода је тешка технологија. Једна од опција је наношење кристала плавог сјаја, а затим луминофора, који заправо даје потребну нијансу беле боје. У зависности од ваших потреба, можете купити светлеће диоде топлог, неутралног или хладног сјаја. Различита температура боје даје вам могућност да одаберете и омогућите да постигнете жељени резултат.

Доступне су ЛЕД диоде у боји СМД 2835: црвена, плава, зелена и друге.

недостаци

Немају такве недостатке. Једини - нећете наћи вишебојну ЛЕД СМД 2835 РГБ, само једну боју.

У РГБ имплементацији, СМД 5050 се показао као одличан због својих дизајнерских карактеристика (као што је написан горе - састоји се од 3 кристала).

резултати

ЛЕД диоде СМД 2835 су мале величине, добре топлотне проводљивости и високог светлосног флукса. Услед повећане сјајне површине добија се шири угао светлости. Данас је СМД 2835 најнапреднији са скоро свим параметрима и заменио је класичне 5050 и 3528. Приликом одабира, прво што треба тражити је тип.