ЛЕД сијалица (42 слике): за лустере у облику свијећњака и декоративних модела "свјетлуцава ватра на вјетру"

Садашње тржиште расветних уређаја дословно је натрпано разним моделима који имају одличне техничке карактеристике и вањски дизајн. Последњих година постали су веома популарни уз коришћење оригиналних ЛЕД лампи.


Такве варијанте нису само веома економичне, већ су и веома атрактивне.

Шта је ово?

Диоде или ЛЕД жаруље уживају огромну популарност од дана када су дошле на тржиште. Може се рећи да су ови детаљи изазвали гњев у свијету уређаја за расвјету. Посебно је вредно издвојити јединствене светиљке за свеће, које се одликују занимљивим и префињеним дизајном.

У овим моделима налази се уредна стаклена купола која је врло слична дрхтавом пламену праве свијеће.


Што се тиче осталих карактеристика перформанси таквих модела, оне се не разликују од других ЛЕД диода.

Треба напоменути да је принцип диоде свијећа сложенији (посебно у односу на жаруље са жарном нити), ако се посматра са становишта физике. Основа таквих производа је интеракција између две важне компоненте: материјала са позитивно наелектрисаним и негативним честицама.

У тренутку повезивања и преласка у друго стање, емитују се светлост и топлота.

Вреди напоменути да су у КСКС веку постојале специјалне супстанце које емитују сјај у време ослобађања топлоте. Већ дуги низ година ЛЕД диоде се користе само као квалитетиндикатори, јер су се разликовали у веома јаком свјетлу, које има црвену или зелену нијансу. Срећом, модерна наука је на адекватном нивоу, тако да су стручњаци пронашли супстанце које доприносе емисији густе и засићене светлости.

Диоде направљене од сличних високотехнолошких материјала дају људима велику могућност да добију квалитетне уређаје за расвјету довољне снаге. Дизајн модерне ЛЕД сијалице састоји се од следећих компоненти:

 • поклопац:
 • метално кућиште;
 • плоча;
 • ЛЕД плоче;
 • стаклени плафон (купола).

ЛЕД се у многим аспектима разликује од старе добре "сијалице Илиицх". Прије свега, вриједи напоменути да се варијанте диода састоје од неколико малих честица, које се међусобно комбинирају на посебној бази с токодорозхками.

По правилу, утичнице таквих уређаја имају исте димензије као и делови у лампама са жарном нити.

До сада, купци имају могућност да купе одговарајућу сијалицу за било који уређај за осветљење.

За и против

Модерни ЛЕД свећњаци су завидни у популарности захваљујући бројним позитивним квалитетима, о којима треба детаљно расправљати:

 • Једна од главних предности ових сијалица је да су погодне за одређене врсте прибора, у којима је немогуће инсталирати традиционалне кружне елементе. Такође, не треба заборавити да има доста расветеИнструменти, направљени у облику свијећа и надопуњени елегантним лустером свијећа, производе се искључиво ЛЕД-ом.


 • Многи потрошачи преферирају ЛЕД лампе због њихове исплативости. Варијанте са снагом од 7 В могу лако заменити обичну сијалицу од 60 В. Међутим, то не утиче на потрошњу енергије светлећих диода.

 • Значајна предност таквих сијалица је њихова трајност. Једна висококвалитетна ЛЕД лампа може да емитује светлост више од 50 хиљада сати. Једноставно речено, такав извор светлости ће радити непрекидно најмање пет година. Ова карактеристика је најкориснија када су у питању расвјетна тијела која се користе за освјетљавање у тешко доступним подручјима или на значајним висинама.

 • Такође је вредно поменути еколошку прихватљивост ЛЕД сијалица. Ови модели су направљени од сигурних материјала без додатка хемије. Ова својства се могу похвалити не свим изворима свјетлости. На пример, једноставне флуоресцентне лампе су испуњене живом. ЛЕД сијалице су апсолутно сигурне не само за људско здравље већ и за животну средину у целини.

 • ЛЕД лампе нису само издржљиве, већ и отпорне на хабање. По правилу, не изгарају и не ломе се. Такви уређаји за расвјету не експлодирају и пружају најинтензивније покривање расположивог простора.

Свјетлост од таквогизвори далеко надмашују моћ других опција.

Али све није тако ружичасто као што се чини. ЛЕД лампе имају своје недостатке, као и било које друге ствари:

 • Такви уређаји су прилично скупи, јер имају сложенији и квалитетнији дизајн. Међутим, утеха у овом питању може бити да ће се с временом такав извор свјетлости нужно исплатити, јер ће потрошити врло мало енергије и не мора се стално мијењати у нови.

  Касније, светлеће диоде могу да изгоре. Они не губе способност осветљавања, већ губе много светлости. Такав проблем је немогуће ријешити, стога ће нестати само жаруља.


ЛЕД сијалице емитују треперење, које је готово невидљиво обичном људском оку. У почетку су се ЛЕД диоде разликовале у хладном свјетлу, које је често озрачивало њихове очи. Прије свега, негативно је утјецао на умор очију и смањен вид. Трептајућа светла имају приближно исти ефекат.

Али у наше време, ЛЕД модели су направљени у посебном распону боја и обично су прилагођени људском виду.

модел

Модерне ЛЕД сијалице у облику прекрасних свијећа су направљене у разним облицима. Захваљујући богатом асортиману ових уређаја, можете дати вољу фантазије и унијети у унутрашњост разне опције освјетљења.Свијеће за свијећњаке, дизајниране за елегантне лустере, неопходне су у обликусвијећњак Може бити и плафонски и висећи дизајн. Слични предмети са сијалицама су били аристократски и племенити. Осим тога, ове ствари су апсолутно сигурне, јер се ни један домаћин неће сложити да купе средњовјековни лустер са отвореним пламеном, поготово ако узмете у обзир да је савршена алтернатива таквим опасним уређајима модерне сијалице које ефективно имитирају свјетлуцаву ватру.Једна од најпопуларнијих и најатрактивнијих су луковице издуженог и савијеног облика, понављајући мали пламен. Такве декоративне варијанте у облику "свећа на ветру" су начин да се завршеном изгледу дају одговарајући плафонски лустери. Обично се такви уређаји не могу опремити обичним сијалицама. Они немају сјенила, тако да ће традиционалне кружне свјетиљке у таквим уређајима изгледати врло неточне.Модерне и елегантне расвете са "ватреним" ефектом данас су у великој потражњи. Многи потрошачи су такође привучени чињеницом да такве лампе могу имати различите боје, јер се често користе за додатне наглашавања. ЛЕД сијалице се могу наћи чак иу омиљеним свим новогодишњим венцима.


Како изабрати?

Приликом одабира одговарајућег уређаја са ефектом пламена, морате обратити пажњу на његову свјетлосну способност. Број диода снаге много је мањи од броја сличне сијалице, што значи да при избору таквих извораПрепоручује се да се ослоните на изглед светлосног тока.

 • Светиљке на плафону треба да буду високог квалитета и довољно покривене простором, тако да треба више преферирати јача светла, иначе соба изгледа као тамна соба или подрум. Упркос чињеници да су лустери-свећњаци повезани са стилизованом антиком, ипак не треба ићи предалеко у мрачан средњи век.


 • Такође, када купујете ЛЕД лампу можете се ослонити на Луми. Ово је мјерна јединица која се користи за процјену свјетлине и засићености расвјетних уређаја. Дакле, жаруља са жарном нити снаге 60 В је еквивалентна 700 ЛМ.

  \ т
 • Важну улогу играју боја и температура вештачког осветљења у унутрашњости. Да, хладни и топли бели тонови изгледају другачије.

На пример, меко топло светло са светло црвеном нијансом ће помоћи у стварању веома пријатне атмосфере у соби.

Хладно бела светлост мале снаге код многих људи повезана је са стерилним радом, тако да може да обезбеди околину чистоћом и свежином.

Хладно осветљење се често користи да се истакне савремени високотехнолошки ентеријер или трендовски индустријализам. У таквим интеријерима, по правилу, постоје предмети намјештаја, израђени од метала и са футуристичким облицима. У комбинацији са хладним осветљењем, ови детаљи изгледају модерно и прогресивно.


 • По правилу, лепе светиљке за свеће се користе у класичној класичној опреми. Али постоје изузеци од правила, тако да је потребно изабрати једну или другу врсту позадинског осветљења, на основу личних преференција власника куће. Дакле, за квалитетно покривање удобне спаваће собе или дечије собе потребно је купити топле лампе са жутим или црвенкастим нијансама.


Ова атмосфера ће имати опуштајући учинак на људе присутне у соби.

Где се не препоручује употреба?

Модерне ЛЕД сијалице се не препоручују за употребу у неким просторијама и под одређеним условима:

 • Сами ЛЕД диоде су веома осјетљиве на влагу, тако да не користите такве изворе свјетлости у влажним просторијама. У таквим условима, уређај ће брзо престати да ради.
 • Упркос чињеници да ЛЕД диоде високог квалитета могу да раде непрекидно дуже време и троше минимално струје, ипак је пожељно да их искључите када напуштате свој дом. Ово се односи на једноставно правило о безбедности од пожара које се не може заборавити.


 • Будите пажљиви са сличним лампама, стављајући их у дечију собу. Дете може пливати и случајно испустити лампу или је оборити лоптом. Прецизне сијалице су довољно јаке и поуздане, али их је могуће разбити, тако да третирати ове објекте у унутрашњости треба бити опрезан и опрезан.
  \ т
 • Нормалне кућне лампе нисуможе се користити за освјетљавање дворишта. За вањску расвјету, специјални уређаји су произведени са изолираним и затвореним кућиштем које је водоотпорно.


Прегледајте једну од ових лампица у следећем видеу.