Ламинат у ентеријеру стана (69 фотографија): црни подови на зидовима и плафону, комбинација тамних ламината и лаких тапета са вратима, прекрасан подни дизајн

Ламинат је ламинат израђен од плоча од стаклопластике, који је стекао популарност захваљујући својим оригиналним опцијама за обликовање, као и различитим дизајном боја и текстури. Оригинална подна облога има високу густину и различите степене отпорности на хабање. Ламинирани под може створити имитацију било којих текстура и цртежа. Поред естетске лепоте, ови производи су високог квалитета, трајности, екологије и сигурности за употребу у стамбеним просторијама.врсте

Избор ламината је прилика за индивидуални и оригинални дизајн ентеријера стана.

Потрошач нуди широк избор више од 100 врста производа. У основи, корице су подељене у два главна типа: комерцијални и домаћинство.

Комерцијалне се разликују по ниским цијенама, а животни вијек услуге премашује врсту покривености домаћинства. Данас потрошач за стан бира издржљив и трајан премаз, као што је за канцеларијске потребе.


Следеће класе производа су познате по степену отпорности на хабање:

 • 21-27 класа - ламинат, што значи слабо оптерећење, које савршено толерише пермутације намештаја и продужену високу влажност. Препоручује се код куће. Век трајања - од 2 до 12 година.
 • Класе 31-32 - покривеност са просечним дозвољеним нивоом оптерећења. Мандат у канцеларији је до 5 година, код куће - до 15 година. То је најоптималнија и најпопуларнија опција.
 • Класа 33 - ламинат са великим оптерећењем, дизајниран за високу пропустљивост, укључујући и ципеле. Мандат у канцеларији - до 7 година, у дому - до 20 година.
 • Класа 34 - Високоучинковити премаз, дизајниран за комерцијалне тешке терете. Данас се такви производи све више користе код куће, јер њихов рок употребе није ограничен.


По врсти прикључка разликују се љепило и затварач. Љепило је релативно јефтино у цијени, али је лакше уградити премаз дворца.

У зависности од стила ентеријера и личних преференција власника стана, производи се бирају у облику правоугаоних плоча и квадратних плочица. Подна даска је удобна у великој просторији. Када се појавила потреба за цртањем сложених цртежа на поду, дизајнери су понудили облик ламината. Квадратни производи се лако спајају.
типови површина

Леп и модеран изглед - први стандард при одабиру сексуалног покривања.

На текстури горњег слоја разликују се сљедеће површине:

 • Стандардна површина се често налази у унутрашњем уређењу стана. На њему су вештачки створене мале депресије. Свилени сјај ће додати природност премазу.
 • Природни тип површине одражава изглед лакираног дрвета. На глаткој и глаткој тканини јасно су приказани узорци дрвета различитих врста.

 • Текстурирана површина је симулација текстуре дрвета са слабо пробијеним порама и дрвеним влакнима. По аналогији са дрветом постоје производи који понављају текстуру грубог грубог камена.
 • Типови рељефа појављују се у облику танких и глатких линија дуж цијеле дужине плоче. Испада рељеф, за разлику од шаблона дрвета. Храпавост незнатно симулира површину дрвета.
 • Тип површине у руралном сеоском стилу је храпав, са великим рељефом. • Вештачки распадајућа површина има глатки рељеф који имитира природни чипс. Површина изгледа као дрвене даске, заклоњене кишом и сунцем.
 • Уљано дрво је врста премаза који симулира дрво натопљено природним уљима. Површина је глатка и глатка, на мат плочи нема никаквих пора.
 • Тип младожења понавља површину масивне плоче обрађене воском.
 • Сјајна површина даје поду ламинирани изглед. Овај ефекат стварају дрвене даске, богато прекривене лаком.Разноврсност дизајна производа омогућава да се покупи најпожељнији слој ламината. Ово је "живи" дрвени класик, ламинирање испод метала, ексклузивни дизајнерски предмети у облику квадрата са сложеним орнаментом.

Дизајнери нуде оригинални дизајн површине под кожом крокодила или змије, са умјетно створеним цртежима с рељефом. Предложени креативни текст ће бити занимљив у унутрашњости дневне собе или радне собе.


Димензије

Често коришћене ламинатне плоче могу имати различите величине. За мјерило по параметрима постоје стандардне величине производа, при чему се дужина премаза разликује у најзахтјевнијем формату од 1,2 до 2 м. Дужина зависи од посебности производње и рада производа, а индиректно ће зависити од дизајна панела. Приликом избора ламината, потребно је размотрити која ће соба бити покривена.

По ширини, продукти се разделават в разделите:

 • 90-150 мм - величина уских дасака, израђених "испод паркета".
 • 170-200 мм - најчешће величине ширина панела.
 • 250-320 мм - величина за широке моделе који симулирају плочице или природни камен.
 • 350-400 мм - највеће димензије ширине производа за одређени ламинат.

У зависности од дебљине, производ до 7 мм је танак, у опсегу од 8 до 12 мм - средњи, дебљине 12 мм.Компетентан приступ при избору одговарајуће величине производа ће убрзати процес квалитативног уређења просторије.

комбинација боја

Ламиниране површине одређују не само квалитетни производи, већ и текстура и дизајн боја. Различити обрасци и обрасци ће природно украсити просторију, док сјајне и мат површине могу да утичу на укупну перцепцију простора. Употребом различитих боја завршног премаза можете добити занимљиве интеријере, прикривајући идентифициране недостатке просторије. Од боје до многихшто одређује психо-емоционално стање домаћинстава и укупну повољну атмосферу у стану.Најпопуларнији тип подне облоге за данас је покривање испод лучне храстовине:

 • Тамни природни храст је имитација храстове даске и сматра се класиком подних облога.
 • Бијели храст је разнолик у унутрашњем уређењу. Разноврсне нове боје чине премазе разноврсним у дизајну ентеријера било ког стила. Бијели тон постепено прелази из боје свијетло сивог и избијељеног храста у остарели ефект. Такав ламинат ће недвосмислено трансформисати простор, визуелно га чини пространијим.
 • Медени ламинат испреплиће боје од златне до засићене чоколаде, што ће унутрашњој префињености и деликатности окуса. • Модерна црна боја ламината се користи у случајевима када је потребно постићи графичност, ефективну презентацију прибора у опремању. Боја црног храста је веома тражена због ексклузивности ове врсте дрвета.
 • Производ сиве боје у ентеријеру - неутрална основа за намештај и прибор.
 • Вишеструка смеђа боја у ентеријеру је представљена нијансама капућина, ораха, млечне чоколаде, која је погодна за већину стилова унутрашњег уређења. Како се соба повећава, она је благо смањује.
 • Постоји све већа популарност боје венге-а. Површина је у овомебоја у ентеријеру стана је више склон црној нијанси и има карактеристичан цртеж за природно дрво.


Ако су светли и тамни тонови ламината племенити додатак било ком ентеријеру, онда боја може да допринесе атмосфери беспослице и славља.

Идеје за дизајн соба

Најпопуларније мјесто у стану је дневна соба. Под у овој просторији мора да испуњава услове за отпорност на хабање и чврстоћу, па се за такве просторије препоручује покривеност од 31 класе. Можете уштедети време и новац избором ламинатних панела за подове, зидове и чак и плафон.

Једним елементом постаје чак и најдосаднија унутрашњост. Покривајући тамни ламинат са делом зида или колоном у средини дневне собе са светло-белим нијансама, можете постићи оригинални контраст у просторији. Угодан акценат ће бити прелазак ефективног премаза са зида или колоне на плафон.


Спаваћа соба и дечији капут са декоративним квалитетима ће одговарати. Важна тачка при одабиру ламината у спаваћој соби је усклађеност производа еколошке сигурности. У унутрашњости спаваћих соба, зид, као наставак пода, визуелно ће створити ефекат бесконачности.

Било би занимљиво видјети ламинатне плоче које се измјењују различитим бојама или нијансама тона.

У ходнику, гдје се најчешће користи, производи су отпорни на високу класу. То је због негативног утицаја прљавштине и прашине.Ламинатни премаз брзо губи свој атрактиван изглед.

Боја зида и пода од ламинатних плоча врши се контрастно. Када је под прекривен тамним ламинатом, зидови морају бити лагани.
опције за слагање

Оно што ће изгледати као ажурирана унутрашњост, у великој мјери зависи од облика премаза.

Следеће тачке треба узети у обзир приликом постављања ламинатних плоча и плочица:

  \ т
 • Окусите супериорност домаћина.
 • Величине и распоред просторије.
 • Степен осветљености просторије.
 • Локација отвора врата, намештаја и прибора.

У декорацији подова користе се следеће методе постављања:

 • Директни стилинг - најпопуларнија опција за полагање, где су ламинатне плоче постављене паралелно са зидом просторије. Препоручује се уградња са врата, која се пружа у правцу светла.
 • Окомито слагање ставља производне плоче окомито на дуги зид. Ова опција инсталације је ријетка, али је способна визуално проширити уске и ниске просторије.
 • Слагање на палубу помаже у уштеди материјала, пошто је овај метод искључен током инсталације.
 • Дијагонално слагање се врши у затвореном простору, под углом у односу на један од зидова. Овај тип монтаже се препоручује за зонирање и проширење простора. • Узорак стилуса, назван "божићно дрвце", ствара симулацију паркета. Користећи овај метод слагањапроизводи имају на уму специјалне ламинатне подове и професионалну уградњу.
 • Ламинат са фасетом је веома популаран. Подсећа на под који је постављен са моћном даском.
 • Шаховско слагање ће изгледати као цигла.
 • Метода хаотичне инсталације је прилично оригинална. Користи плоче и плочице контрастних боја и различитих узорака.стилес

Велики избор боја, текстура и стилских могућности ламинатног премаза омогућава фантазију са било којим ентеријером.

Приликом креирања класичног интеријера у викторијанском стилу или модерног избора, вреди се зауставити на производима од природног дрвета. Ламинат у овом случају вешто опонаша паркет бар, испуњавајући атмосферу луксузом и префињеношћу.

Природни материјал, цвјетни мотиви, свијетле топле боје - све у хармонији у удобном и лијепом провансалском стилу. У таквом интеријеру старински намјештај најбоље може нагласити ламинат у модерном хладу бијелом храсту.

Ламиниране површине су веома популарне у савременим стиловима, као што су хи-тецх и готхиц.

Боја сивог храста у слоју ламината успешно ће показати карактеристике контрастног стила високе технологије.

Црни ламинат или ексклузивна нијанса храстове маховине - најбоља опција за масивни, испружени намјештај, витраји и стилски "стрелице" лукови, типични за готички стил.Како изабрати?

Стручњаци и дизајнери не препоручујузауставите изглед униформних варијанти премаза. За спектакуларнији изглед и удобност домаћинстава користе се различите боје, текстура и класа отпорности на површину ламината. Важно је правилно изабрати фактуру. Потребно је узети у обзир својство материјала да се носи у различитим просторијама. Пролаз у заједничким просторијама ће бити много већи него, на примјер, у дјечјој соби.

При избору у корист ламината, морате узети у обзир правила игре боја. Подови морају бити 2 до 3 лакша од намјештаја. У малим собама се препоручује да се не користе производи тамних боја, јер ће се иначе појавити визуелно смањење простора.

У лаганој природној светлости, светли храст или буква ће додати светлост у просторију.

Боја у смеђкасто-црвеној, чоколадној, тонираној капућини у изведби ламинатног омотача ће испунити простор оптимистичном атмосфером. Ова боја је подједнако погодна за станове и пословне просторе.

Кухање на поду се изводи у свијетлим бојама. Брига за такав производ је веома једноставна.

Да би ентеријер стана изгледао естетски и уредно, потребно је узети у обзир комбинацију боја унутарњих врата и ламината.

Црни ламинат увек изгледа као бела врата. У овој комбинацији боја, бела врата ће нагласити богату текстуру подне облоге. Такође, овај принцип се може узети у обзир приликом креирања контраста са светлим тапетама. У овој комбинацијиНеће бити граница маште и дизајнерских одлука. Међутим, готово увек на тамном ламинату у природној светлости видљиве су најмање честице.Ламинатни под са малим становима и студио апартманима можете користити у зонама. Визуелно повећајте величину таквих просторија са монокромним премазом без прагова и спојева.

Не препоручује се у ниско осветљеној соби са тамним зидовима да се стави тамни ламинат, у супротном ће се појавити затворена и досадна атмосфера. Балансирање монохроматских врата и подова ће омогућити контрастну боју лајсне.


Савети за избор правог производа:

 • Ако постоји тешки намештај у стилу бербе у затвореном простору, избор је окренут према материјалу са максималном дебљином панела.
 • Боја ламината треба комбиновати са намештајем и намештајем у просторији. На поду није дозвољено користити апсолутно тамне и превише лагане акценте.
 • Ламинат са коврџастим рубом се не препоручује за слагање у просторијама у којима чишћење није често.
 • Треба имати на уму да је дијагонални производ способан визуелно проширити простор. Међутим, потрошња материјала у таквом сценарију се повећава.

Искористивши савете професионалаца, можете уредити стан, у складу са горе наведеним правилима и избећи грешке. Професионалци ће моћи да одреде шта је најбоље за дом, као и да пруже специјализовану помоћ у избору и инсталацијипроизвода.

Лепи примери дизајна соба

Приликом стварања ентеријера у стану, потребно је узети у обзир декорацију боје ламината и зидова, као и намјештај и прибор. Боја зидова и подова не треба да буде један тон, посебно тамне боје. У супротном, креираће се нежељени "ефекат кутије".

Црна боја за подне облоге, зидови су увијек релевантни. Модерни ламинатни панели наглашавају велики укус власника таквих подова. Глатки прелазак на бијели дио зида успјешно ће украсити старије ламинатне плоче у сивој боји на другом дијелу зида. Ништа додатно за намештај: црни кожни кауч, осветљен дизајнерском површином рефлектора.

Новостирани сиви ламинат је толерантан на све боје у дизајну зидова. Наранџасте тапете, на пример, у ентеријеру сецесије, комбиноване су са сивим ламинатним панелима. Тамно сиви постољи ће у почетку нагласити контрастну границу између боја. Тако створена палета боја задовољава очи меким бојама.

Умеци из позадине зелене боје или обојених зидова светло беж тонова са зеленим деловима у комбинацији са сивим ламинатом хармонично ће се уклопити у ентеријер у стилу минимализма.

Бежасти ламинат са сјајним одсјајем са зидовима лакшим од тона ће створити атмосферу топлине и удобности, карактеристичну за Провенце и цоунтри стил.

Многе траке различитих тонова ће изгледати сјајно у комбинацији са љубичастим зидовима. Бијела клизна врата с приступом зеленом врту ће нагласити разноликост нијансиламинатне плоче. Модни намештај од јоргована употпуњује дизајн ентеријера.Како да изаберете прави ламинат који ће се савршено уклопити у унутрашњост, погледајте следећи видео.