Кутија са сухозидом за цијеви у купаоници властитим рукама

Пролаз комуникација квари цијели изглед и унутрашњост купаонице. Да бисте сакрили успон и друге цеви, својом руком можете покупити кутију за суву градњу у купатилу. Да бисте то урадили, потребно је да се упознате са правилима и захтевима инсталације, тако да је касније било могуће без потешкоћа доћи до водомера, имати приступ главним јединицама, до места где су постављене заптивке. Такође изабрати материјал погодан за микроклиму купатила.

Захтеви за цевну кутију у купатилу

Таква структура треба да буде не само естетска и погодна, већ и да испуњава одређене услове:

 1. Неопходно је да конструкција одговара димензијама мале просторије. Не морате градити превелику кутију, одузимајући додатни простор купатилу. Имајте на уму да зидови оквира треба да се повуку из цеви за 3 цм, не мање;
 2. Мора постојати слободан приступ бројила и дизалица. Добра опција - дизајн одвојиве кутије за цијеви у купаоници од сухозида или присуство врата;
 3. Пожељно је да је дизајн у складу са декором за купатило;
 4. Потребно је користити материјал отпоран на влагу.

Ово су основни захтеви за израду суве кутије у купатилу.

Предности и недостаци сухозида у конструкцији кутије за цеви у купатилу

Обично се за такав дизајн користе влажне и пластичне плоче отпорне на влагу. Друга опција се користи у тим случајевима, ако је сав третман купатила направљен од пластике. Онда ће изгледати такав ентеријерхармонично

Али још је боље за суву градњу, јер:

 • Плахте се једноставно монтирају на оквир, што вам омогућава да поставите кутију било којег облика, без посебне опреме и потребних вјештина
 • .
 • Суви контејнер у купатилу ће бити мало мерен, може се монтирати на танке и лаке делове
 • Флексибилна кутија може бити направљена од флексибилног материјала
 • Чак и површина вам омогућава да лако украсите површину конструкције, користите другачији материјал: плочице, тапете
 • Гипс картон је еколошки материјал који не штети здрављу током уградње и накнадне употребе
 • Писма имају приступачну цијену, која омогућује бесплатно прикупљање дизајна жељеног облика

Имајте у виду да се гради кутија за санитарне цевоводе од сухозида, отпорна на влагу, зелена, дизајнирана за просторије високе влажности. Међутим, потребно је бити опрезан приликом монтаже, како не би сломио плахту.

Материјали и алати

Прије почетка изградње кутије за суву градњу, морамо пажљиво размислити и припремити потребне алате и материјале за рад.

су потребни:

 • Рулет
 • оловка
 • ниво воде
 • нож за изградњу
 • перфоратор
 • одвијач
 • типле
 • Саморезни вијци за метал и дрво
 • Серпианка и кит
 • водонепропусна сува конструкција
 • Кораци и стабилан профил
 • Акрилни прајмер за третман ГЦЛ
 • спатула

маркуп

Како направити кутију са сухозидом у купаоници и гдје почети? Инсталација почиње означавањем пода, зидова и плафона, како би се утврдило како и гдје ће кутија бити фиксирана. Проверите да ли су све линије проверене да би се избегло структурно изобличење. Зидови оквира не смију ометати отварање врата намјештаја, као и улазна врата.

Степ-би-степ план за означавање:

 1. За почетак, нацртана је ознака дуж вертикалних цеви. Од најудаљеније пројекције цеви направљено је повлачење од 3,5 цм и постављена је тачка. Поред пода је строго вертикална линија кроз ниво. Ако је кутија требала да буде строп, онда линија мора проћи од врха. Исто се мора урадити и на другој страни цијеви, паралелно са ознакама;
 2. Са углом је окомита на ознаке зида на плафону. На њега ће бити причвршћен У-профил. Исти посао се обавља на поду;
 3. Након инсталације потребно је направити ознаку у близини тоалетне инсталације ако је цјевовод близу ње.

Имајте на уму да сва поља морају бити строго вертикална и хоризонтална.

Ако се претпоставља да обрада кутије са плочицом, онда из блиске избочине треба узети у обзир удаљеност од 1-2 цм, то је дебљина плочице и раствора љепила. Тада ће коначни резултат после декорације изгледати складно и естетски.

конструкција оквира

Након наношења ознакаможете наставити са прикупљањем оквира. Напредак:

 1. Код металних маказа се секу метални профили жељене величине;
 2. У почетку, секције су причвршћене за под и зид, уз помоћ којих стварају потпорне тачке за оквир;
 3. Надаље се монтирају вертикални регали;
 4. Након постављања горњег водича, који уједињује цијелу структуру у једну цјелину;
 5. Средња ребра су постављена у строго хоризонталном положају, додајући чврстоћу конструкције;
 6. Коначно, монтиране су помоћне водилице за ревизијске поклопце.

Како направити костур сухозида у купатилу без изобличења? Неопходно је да се сви причвршћивачи монтирају искључиво на маркирање, како би се избегли проблеми у уградњи профила и сухозидних плоча.

Напомена: ако је дужина профила мања од тражене величине, тада можете саставити жељени дио из два дијела, због тога су сложени и причвршћени.

облагање оквира

Сада, да се вратимо на питање како изградити кутију за суву градњу у купаоници. Прелазимо на сечење сухозидних плоча:

 1. Материјал је раван на површини да би се спречило било шта. Могуће је изрезати лим и извршити га у усправном положају, држећи руку, али је боље да се не ризикује да се избјегне прекид;
 2. Жељена удаљеност се мјери помоћу рулета, са грађевинским ножем, мале површине се праве на површини сувог зида;
 3. Конструкциони нож покреће рез;
 4. По добијеној линији, елемент се прекида;
 5. Неједнакости се могу фиксирати ножем;
 6. Да би се врата могла приближити дизалицама и водомјерима, потребно је направити и неопходне изрезе у којима ће се налазити инспекција, санитарни отвор. Неопходно је обезбедити рупе за чишћење канализационих цеви, како би се приближили водоинсталатеру. За ову опцију, прикладна склопива кутија;
 7. Добијени делови су причвршћени на уградни оквир на зиду помоћу вијака. Потребно је да чврсто притиснете лист, прво да се завртањ заврти у сувом зиду, а затим у метални профил. Да би се лакше укопчали шешири, пожељно је још дубље заврнути вијке, али не претерати.

Завршна обрада

Након завршетка уградње сухозидне кутије у купатилу, потребно је обрадити заптивање свих спојева, од утицаја влаге, као и спречити стварање плијесни. Посебну пажњу треба посветити мјестима до којих је тешко доћи, под купком.

Затим, морате припремити површину за поплочавање помоћу прајмера за уклањање прашине. Област структуре се третира раствором помоћу четке или ваљка. Пожељно је два пута гарантовати, овај третман чини лепило за плочице још ефикаснијим. Можете ићи на лијепљење плочица.

Претходно премазана водоотпорна боја захтијева сва мјеста спојева залијепљена на серпианку. Затим се наноси глађани кит, а након сушења наноси се слој боје.

Идемо на уградњу инспекцијских врата. Они су причвршћени цитатима за причвршћивање. Обратите пажњу на отворподударају се са отвором који је предвиђен. Ови отвори би требало да буду довољни за одржавање. Али треба напоменути да цеви често цуре и хрђају. У овој варијанти је направљена склопива кутија од сухозида и плочица.

Главне нијансе како направити водоводну кутију од сухозида, растављене. Ако имате способност и жељу да сами радите овај посао, морате слиједити потребна правила и савјете. Ако постоји сумња у позитиван резултат рада, боље је позвати чаробњака који ће све урадити уредно и естетски.