Крст за везење чипке: три круга од једноставног до сложеног

Сва љепота цвјетања јоргована може се спасити везом са крижем, а мај је мјесец када цвијет цвјета, зрак је испуњен угодним аромама и топлином, али сунце не гори много. Нажалост, ови угодни дани не трају дуго, а врући и сунчани липањ долази у мају. Јоргован је биљка која највише воли Мај, јер је овај мјесец, цвјета са лијепим шареним кластерима. Међутим, чим сунце почне превише да загрева ваздух, нежне латице јоргована постану жуте и суве. Да бисте испунили свој стан атмосфером пролећа и нежности, можете да извезете овај раскошни крст, али истовремено и дивљи цвет.

Комплети за везење крстова јоргована

Будући да је јоргован састављен од многих боја и елемената, тешко га је извести да би се носио са овим задатком, новајлија можда неће имати довољно једне шеме. Уосталом, припазите на велики број крстова, чије се нијансе стално мијењају, врло је тешко.

Ако одлучите да ће вам први вез бити такво цвеће, препоручујемо вам да купите специјалне сетове за вез. Често у њима слика је већ одштампана на платну, што ће вам омогућити да избегнете већину грешака током процеса рада.

Такви сетови садрже све што вам је потребно за комплетан вез и имају детаљан опис процеса.

Када бирате сет, дајте предност онима са мање нијанси, јер је број боја важан за почетнике

Вклучен всами сетови за вез:

  1. Нити мулина свих потребних боја. Обично се дају у нешто више од онога што је потребно за слику.
  2. Платно. Платно може имати одштампану слику, али варијанте су могуће када је шема обезбеђена одвојено.
  3. Игле за вез. Имају заобљен врх, тако да не тресете прсте и не ломите текстуру тканине.
  4. Шаке држе платно у растегнутом положају. Вез с њима је много практичнији.

Као што видите, у стандардном сету нема много елемената. Међутим, трошкови таквих гредица су обично прилично високи. Ако сте већ покушали да везете, боље је да нађете бесплатне шаблоне, а потребан број нити за вез купите одвојено.

Лака схема везивања за крсташе јоргована

Ако себе не сматрате професионалцем, али не желите да вежете већ одштампану слику, можете изабрати најједноставнију и разумљивију шему. Преферирајте једну или две гране у везу које ће користити минимални број боја.

Немојте очекивати да ће вам везење чипке бити мање од десет нијанси. Једна од најједноставнијих шема захтева три нијансе зелене, двије смеђе, три лила, двије ружичасте и једну жуту, свијетло сиву и црну. Укупно за такав вез ће вам требати 13 нити различитих боја.

Немојте одабрати велики букет или јоргован у вашој корпи, како не бисте потрошили много времена на везивање додатних елемената

Вклучаа везЛилацс:

  1. Ово је једноставна шема, али слика није сасвим јасна. Четкица љубичасте четке је везена љубичастом бојом ближе ивици, на неким мјестима се тамно љубичастој нит додаје таквим цвјетовима. Средина четкице лила је благо везена цветом јоргована. Контура између цвасти означена је црном нити.
  2. Ружичаста четкица од јоргована. Њене ивице су извезене у тамно ружичастој боји, ау средини су светле. Сиве боје означавају границе између цвасти.
  3. Жути крстови на четкицама са цвећем - то су прашници.
  4. Листови су везени са три нијансе зелене боје. У овом случају, главни дио је извезен лаганом нијансом, а само у средини, ближе жилама користе се засићене траве и тамно зелене боје. И саме вене су означене црним нитима.
  5. Четкице јоргована и лишћа спојене су са две гране, извезене светло смеђом и тамно смеђом бојом.

Ова шема је прилично једноставна, али се може испоставити да је велика за почетнике. Ако се наш опис чини претежким, препоручујемо вам да прво радите на мање обимном раду.

Арома јоргована: вез са крстом и француски чвор

Ако сте већ извезли јоргован и желите некако диверзифицирати свој посао, доћи ћете у помоћ француској техници. Уз то, слика ће изгледати волуметријски и необична.

Да би се везао француски чвор, потребно је повући иглу са предње стране, двапут окренути конац око њега и истегнути је до супротне стране до тачке из које је изашао.

Мали цветови јоргована у француској верзији изгледају веома реално

Јоргованице, најбоље што јесу, погодне су за ову технику. Можете узети као основу апсолутно било коју схему јоргована и једноставно извезите "он" или "умјесто" плетених крижева. Ова техника ће допринети раду "ароме" пролећа.

Јоргован у корпи: укрштени вез за професионалце

Најтеже шеме су радови у којима је крст испуњена читавим платном. Такве слике могу бити извезене само правим професионалцима.

Најпогодније је ротирати квадрат помоћу посебног маркера за тканину. Након завршетка радова, платно треба опрати хладном водом и опрати на леђима топлим гвожђем.

Потребно је много стрпљења и времена да се веже читаво платно јоргована

Можете изабрати букет од великог броја четкица лила или јоргована у тежини. Такви радови су прикладнији за везивање методом паркирања. Да бисте то урадили, подијелите слику на квадрате од 10 до 10. Да би извезли нови квадрат, можете наставити само након што су сви елементи из претходног извезеног. У овом случају, нити нису фиксиране, већ су паркиране на новом квадрату.

Пролећни вез са лила крижем (видео)

Лилац вез је прилично озбиљан посао. Уосталом, ова биљка има цветне четке, које имају велики сет нијанси. Међутим, време које сте провели, са доста исплативости, одличан резултат.