Креирамо дизајнерски пројекат стана сопственим рукама (76 фотографија): како сами направити како да самостално преведете идеје и креирате ексклузивни ентеријер, једноставне буџетске опције

Одвезли сте се у свој нови стан или одлучили да надоградите стари ентеријер. Ако не знате одакле да почнете, почните са развојем дизајнерског пројекта.

Да, наравно, можете унајмити стручњака који ће вам радо помоћи да направите удобно гнијездо. Међутим, ако мислите да можете и желите то учинити сами - смионо!

Карактеристике

Особитост самосталног развоја дизајнерског пројекта је да све можете учинити на начин на који то сами желите. Пре него што почнете да се развијате, морате пронаћи инспирацију, прочитати релевантну литературу и искористити стручне савете.


Идеје за инспирацију

Ако не знате како желите да украсите свој ентеријер, изаберите стил, које боје користите, покрените сопствени начин гледања већ направљених ентеријера. Инспирацију можете наћи било гдје: у кафићу или у пријатељима, у књизи или часопису о дизајну, можда ће овај чланак помоћи.


Тренутни стилови

Опште је прихваћено да су људи, приликом пројектовања својих домова, првенствено вођени властитим укусима и могућностима. Већ дуги низ година формирано је постојање таквог концепта као што је дизајн ентеријера и различити стилови. Свака од њих има своје посебности и разлике. Разговарајмо о онима који су најрелевантнији у нашој данашњој стварности.

  Овај стил је један од најпопуларнијих до сада. Да би га окарактерисали могуће је једноставно - рурално. Комбинира једноставност, удобност, атмосферу топлине и удобности. У наше време,када људи проводе већину свог живота у граду, желе да буду изван њих као никада до сада.
  Прованса може варирати у зависности од региона. Дизајн се може заснивати на темама провинција различитих земаља, углавном у Енглеској и Француској. Такође, разликује се и руска провенијенција.

  Невероватно како се стан, направљен у овом стилу, окреће. Изгледа да уопште није стан, већ приватна кућа.

   Стил поткровља почиње своју повијест од педесетих година КСКС вијека. Рођен је у Сједињеним Државама у време када је почело масовно затварање фабрика и производних погона у центру великих градова. Индустријске зграде, односно њихови делови, почеле су да купују представнике креативне буржоазије. Уметници и музичари променили су просторије за своје потребе, тамо су живели и истовремено организовали изложбе и представе у новим становима, одржавали концерте.

   Главне карактеристике стила поткровља су слободан простор и обиље свјетла. У стану изведеном у овом стилу често можете примијетити недостатак преграда између просторија.

   Што се тиче декорације, комбинација зидова од опеке са отвореном вентилационом цеви је стандардни дизајн. Додајте хромиране детаље, огледала, необичне отворене лампе и врхунску опрему.
    Стил земље настао почетком КСКС века у Сједињеним Државама и касније се проширио на европске земље. Главна идеја стила је поштовање коријена повезаних са људима са сеоског живота. За овај стилкарактеристика једноставности и природности.

    Приликом избора палете боја за кућу, стан или собу у сеоском стилу, преферирају природне боје као што су пјешчана, смеђа, беж, маслина, плава.

    За текстил можете изабрати тканину са бојом у малом цвету, што је карактеристика овог правца дизајна.


    Модерне методе обраде

    Модерна дизајнерска решења везана за обраду зидова, прилично су храбра и изузетна. Ако сте уморни од обичних позадина или обојених површина, размислите о следећим могућностима дизајна за зидове.

     • Зид од опеке. Зид, обложен зидарским плочицама, често се јавља у становима и кућама насталим у стилу поткровља. Овај лагани немар даје посебну атмосферу цијелој просторији. Могуће је потпуно или делимично украсити зид од опеке, што значајно мења општи изглед.


     • Цорк зидови. Употреба лишћа плутеног стабла као украшавања зида је могућа у просторији са ниском влагом. Цијев је врло хировит материјал, али изгледа врло импресивно. Ако је дизајн вашег стана у близини ЕцоСтила, слободно користите панеле плута у декор.


     • Камени зид. Таква површина изгледа посебно занимљиво када су камење хаотично, као да су једноставно расуте. Или, напротив, створите слику камена.     • Стаклени зидови. Гласс панелспримењују се у пројектовању зидова у случају када је потребно визуелно проширити простор. Можете ставити слику или узорак на стаклени зид, све зависи од ваше маште.     • Плоче за волумен. Гипсане плоче са различитим шарама омогућују да брзо постигнете ефекат зида запремине. Ови декоративни елементи могу се бојати ако је потребно.


     • Зидови сухозида. Дизајнирајући зид сухозида, одредите који ефекат желите да постигнете. Лагани практични дизајни могу додати зид функционалности.     • Мекани зид. Овако направљен зид изгледа луксузно, али у овом случају важно је знати меру. Користите у унутрашњости са таквим зидовима једноставан намјештај и елементе декорације. У продавници се могу купити готови меки панели од еко коже. Или их сами креирајте.     • Затезни зид. Такви зидови настају на принципу затезних плафона. То је посебан чврсти материјал растегнут на оквиру. На овом материјалу можете да одштампате жељену слику.     Фасхион Цолор Солутионс

     Приликом одабира палете боја унутрашњости, требате се фокусирати, прије свега, на ваше унутрашње преференције, као и на величину просторије и количину долазне сунчеве свјетлости.

     Ако је соба мала и тамна, употријебите палету свјетла. Велики и лагани простор вам омогућава да користите практично целу палету боја, у зависности од тогазахтјевима.

     Међутим, у свету ентеријера постоји и концепт моде. Ако сте навикли да пратите трендове, размислите о њиховим захтјевима. Благослов у овој области моде је променљив не тако брзо, као у области одеће.     Испод су боје и схеме боја које су релевантне данас.

      • Плава. Неколико сезона, плава боја се користи у дизајну многих ентеријера. У плавој боји има много нијанси, избор који зависи од укупног расположења собе.      • Греи. Сива боја зидова и елемената декор изгледа добро у комбинацији са белом, беж и црном бојом. Комбинирајте их заједно, додајући живописне акценте.       Марсала. Такозвана "хладна нијанса" држи водећу позицију неколико сезона. Ентеријер, украшен овом бојом, постаје топао и удобан. Међутим, будите пажљиви, користите ову боју селективно, комбинујући је са нијансама беж, природног дрвета.      • Природне нијансе. Ова сезона у моди је природна. Беж, смеђе и топле нијансе зелене боје појавиле су се у многим ентеријерима познатих дизајнера. Унутрашњост, направљена у такозваном екостилу, може се наћи у становима, кућама и индустријским просторијама.      • Метални елементи. Блистање метала привлачи. Декоративни елементи од метала изгледају спектакуларно ако се комбинују са стиломцела соба. Данас можете упознати чак и тапете са ефектом металног сјаја.      Фазе и редослед радова

      Када почнете да развијате стан за пројектовање, покушајте да се држите одређеног низа акција.

      Пре свега, израдите план пројекта и идентификујте оно што желите да видите на крају.

      Након тога, наставите са израдом скице и припремите цртеж. Све ово ће вам помоћи да се одлучите на избор намештаја и украса. Причајмо о свакој фази посебно.

      Пројектни план становања

      Да би се израдио план стана, прво је потребно извршити мјерења просторија. Приступите овом питању озбиљно, јер ће то помоћи да се избјегну неточности. У плану, забележите висину плафона, ширину зидова, величину прозора и врата. Такође треба да наведете где желите да поставите утичнице, батерије, цеви и друге комуникације.

      Направите план пројекта стана властитим рукама неће бити тешко ако користите посебне компјутерске програме. Уношењем изворних података у програм, програм преузима тачан план вашег стана. Изаберите жељену локацију намештаја на њој, онда ћете моћи да прилагодите њен положај. Сачувајте овај план у формату који вам одговара, са свим потребним апликацијама. Пожељно је да се одштампа на папиру.


      креирање скица

      Након што одлучите о стилу у којем желите да видите свој стан, и саставите план пројекта, наставите даљецреате скетцх Скица се може извести на папиру или електронски. Прославите је на првом месту у одлукама у боји вашег ентеријера. Нацртајте жељени намјештај и декоративне предмете. Помоћу скице можете јасно видети шта ће ваш стан бити након поправке.

      Израдите сопствену скицу у случају да немате уметничке вештине и да ће вам помоћи компјутерски програми.

      Да, можете сами да одаберете постојећи намештај, тапете, подне облоге.

      Детаљи унутрашњег уређења

      Када су главне фазе прошле, можете почети да детаљно описујете дизајн ентеријера. Додајте јој украсне елементе, текстил и друге предмете који ће створити удобност у вашем стану.

      У случају да желите да направите једноставну поправку, смањите количину декорације и намештаја, остављајући само све што вам је потребно.      припрема цртежа

      Када припремате цртеже, користите свој план пројекта, који сте сами урадили. Цртежи су слични плану, али ће бити прецизнији. Можете их покренути иу компјутерском програму. Цртежи ће вам помоћи или групи радника када се директно бавите поправкама.


      Избор намештаја и других елемената атмосфере

      Један од најзанимљивијих тренутака у поправци је избор намјештаја. Након мерења, већ знате каква би била величина вашег намештаја. Приликом куповине намештаја и других предмета декорације, држите сеједан стил према вашој скици.

      Можете претражити у продавници намјештаја или пронаћи дизајн намјештаја путем интернета.

      Понекад постоје случајеви када су људи инспирисани једним комадом намештаја и око њега граде сва друга решења.

      Корисни савети и препоруке

      У циљу самосталног развоја дизајнерског пројекта вашег стана, користите сљедеће корисне савјете и препоруке.

       • Почните са развојем пројекта након што одлучите да можете сами да решите овај задатак.
       • Да бисте олакшали задатак, користите специјалне компјутерске програме који ће вам помоћи да креирате тачан план и нацрт за ваш пројекат.
       • Истражите специјалну литературу о дизајну ентеријера, као и профиле часописа и интернет странице. У њима ћете наћи инспирацију и занимљиве информације.
       • Ако је могуће, не купујте намештај пре него што развијете пројекат детаљног дизајна. Након тога се не може уклопити у услове.
       • Узмите у обзир ваше потребе приликом креирања ентеријера. Прије свега, дизајн пружа практичност. То значи да би требало да вам буде удобно у стану. Одаберите стил и боје које ће Вас задовољити или донијети мир. Намјештај би требао бити функционалан и удобан.
       • Приликом израде пројекта, израчунајте свој процијењени буџет, који ћете бити спремни потрошити на поправке. Истовремено са развојем пројекта, потражите информације о трошковима потребних материјала. Такве калкулацијеназивају процене трошкова.       Занимљиви примјери и опције

       Постоје прилично необичне опције за уређење ентеријера. Погледајмо неке од њих које можете да поновите.

       Веома занимљив дизајн студија у скандинавском стилу.       Преовладјују беж тонови. Кухиња је спојена из дневне собе, стварајући један простор. Интересантан налаз је да је телевизор постављен на зид на носачу, што му омогућава да се види и из кухиње и из кауча.

       Све ове опције су за поправку буџета. Погодни су за мали комад кикирикија или за једнособан стан. Избор варијанти је у истом стилу.

       О томе како самостално креирати пројекат дизајна стана, погледајте видео испод.