Који је видео позив инсталиран на вратима стана?

Последњих година, многи наши суграђани све више користе ЦЦТВ системе за разне сврхе. Осим тога, они су у стању не само ефикасно ријешити проблем сигурности, већ и омогућити лакши приступ стамбеним, уредским и другим просторијама.

садржај

 • Основне функције видео позива
 • Уређај и принцип видео позива
  • панел
  • Напајање
 • Основни видео позиви
 • одабир видео позива
 • закључак

Системи ове категорије треба да обухвате велики број електронских уређаја, чије могућности омогућавају да се евидентирају догађаји који се дешавају и да се омогући приступ просторијама на удаљености, као и затвореним објектима за оне са дозволом. Такође, уз помоћ ових уређаја могуће је вршити скривени надзор ивидео снимањена одређеном мјесту, тако да је касније могуће детаљно прегледати видео запис како би се разјаснили потребни детаљи. Међу таквим уређајима веома су популарни видео-телефони, видеогластици и видео позиви.

Основне функције видео позива

У извођењу видео позива за метална врата има много заједничког са видео вратима, која се разликују само по томе што обезбеђују поједностављен дизајн. Такође, његова инсталација се може обавити само на одређеним местима, што ограничава њено постављање.

Често такав уређај као што је видео интерфон, опремљен улазима у вишестамбене зграде, вањске улазезграде предузећа и организација, као и улазна врата у приградским насељима грађана и других затворених или ограничених објеката.

Контрола видеа није једина функција која има модерне видео портафоне. Уз њихову помоћмогуће је комуницирати са посетиоцима , откључати електричну браву врата, бити удаљена од њих. Поред тога, постоје модели интеркома који имају везе са неколико видео камера и монитора за видео надзор, који добијају слику о томе шта се дешава, што омогућава праћење групе врата истовремено.

Инсталација видео позива на улазним вратима је широко распрострањен избор, који бирају многи наши суграђани. Поред тога, место постављања може бити унутрашњост улаза или зид поред врата стана. Такође, овај уређај се може инсталирати у близини врата, што омогућава приступ засебној просторији унутар канцеларијског и стамбеног објекта.

Међу функцијама које имају видео позиви, главне су:

 • Репродукција звучног сигнала у време доласка посетилаца.
 • Могућност визуелног посматрања од стране посетилаца.
 • Утисак посетилаца путем фото и видео уређаја у тренутку притиска на дугме за позивање.
 • Вођење скривеног видео надзора и снимање онога што се догађа на степеништу поред улазних врата.

Ово је листа функција за стандардне моделе за видео позивеизвршење. Међутим, постоје ифункционалнији уређајикоји су опремљени додатним опцијама. Оне укључују:

 • Стварање инфрацрвеног осветљења приликом имплементације видео надзора на оним местима која су слабо осветљена.
 • Могућност одржавања видео записа о томе шта се догађа поред објекта под контролом у аутоматском режиму, који се активира у тренутку пријема одговарајућег сигнала са сензора кретања или звука.
 • Могућност видео надзора без употребе камера које се замјењују мобилним Интернет уређајима.
 • Посједовање прилике за разговор с посјетитељима путем уграђеног аудио канала, чији модерни аналогни данас служе као ИП-уређаји.
 • Способност рада у аутоматском моду.

У поређењу са видео-главом у конструкцији видео позива , видео камера се мало разликује . Уобичајено место за инсталацију је позивни панел поред тастера за позивање. Што се тиче видеоглазе, у овом елементу овај елемент замењује уобичајено оптичко око на улазним вратима, које обично прихватају посетиоци.

Уређај и принцип видео позива

Шема видео позива која је инсталирана на вратима може се описати као: прима видео сигнал који долази из видео камере уграђене у траку позива, а затим се појављује слика у тренутку када се притисне дугме за позивање на видео монитору.

Важно је напоменути да је видео позив способан да меморише посетиоце коришћењем фотографијевидео уређаје

На продају су доступни следећи модели, који се односе на сензор покрета или звук који се налази у траци позива. У случају да се потоњи активира,долази до аутоматског укључивања видеакоји се појављује поред улазних врата.

Конструкциа на тоа устројство можно отделати по следните основни елементи:

 • Панел;
 • Панел видео монитора;
 • Напајање електричном енергијом (доступно на моделима који се изводе из кућног електричног напајања);
 • Комуникациони канал.

панел

Панел ради као самостални уређај заштићенантивандалним кућиштеми пружа екстерно дугме за позивање и уграђени објектив камере.

Заједничко мјесто за постављање таквог панела је подна површина у тријему поред улазних врата стана. Његова главна сврха је да пружи тон звона и пренесе слику онога што се дешава поред улазних врата панела видео монитора.

Имајући у видувише технолошких моделапозивних панела, у својим изведбама могу бити присутни додатни уређаји у облику извора инфрацрвеног свјетла, сензори покрета или звука, динамика која омогућава разговор с посјетитељима и пријенос порука од стране аутоматски.

Место постављања панела видео монитора је зидна површина директно у самом стану. Штавише, он је инсталиран тамо где ће му бити обезбеђен најбољи приступ. Најчешће се налазе у близини улазаврата. Уз његову помоћ можете не само да гледате слике које стижу из камкордера, већ и да у сваком тренутку укључите видео режим за овај уређај.

Скупљи моделинуде више могућности за власника стана. Дакле, поред обављања разговора са посетиоцима који се налазе испред врата, он може одбити директан контакт и дозволити да буде укључен у аутоматски одговор. Такође можете да контролишете рад видео позива користећи мобилне уређаје, као што је паметни телефон.

Међу моделима који су доступни на тржишту, постоје они који вам омогућавају да гледате слике које долазе из видео камере, на кућном телевизору или монитору рачунара.

У погледу лакоће коришћења, најбоље су представљене мобилне плоче видео монитора, које се користе за бежичну комуникацију и опремљене су аутономним напајањем. Њихова особина је да се за њихову инсталацију може одабрати било које погодно мјесто у стану. Ако је потребно, могу се без проблема пренети у другу просторију. Са свим својим достојанством, ови уређаји нису без недостатака, од којих би главну требало назвати високом цијеном и малим вијеком трајања батерија, због чега морају повремено допуњавати или мијењати нове.

Када се бира систем спољног посматрања, неопходно је да се настави не само из параметра као што је његова поузданост. За ефикасно извођење задатака важно је даје инсталација изведена у високом квалитету . Стога се препоручује укључивање инсталације камераспољни надзор квалификованих стручњака. Да би увек имали приступ надзорним камерама, има смисла инсталирати готова софтверска решења у стан, који могу послужити као програм линијског видео надзора.

Напајање

Главна сврха јединице за напајање је да обезбеди напајање траке позива и видео монитора у случајевима када немају аутономни извор. Традиционално постављање овог елемента је зона најближа погонским уређајима. Иста јединица напајања ради из нормалног напајања. За организацију комуникационих канала користи се група прикључних каблова за жичне системе. Можете их заменити и бежичном технологијом, на пример, коришћењем радио канала, Ви-Фи мреже и других.

Основни видео позиви

Једно од обележја класификацијевидео позива је модел у којем се извршавају:

 • Коришћење камкордера у боји или црно-белој слици и монитору.
 • Присуство ожиченог или бежичног комуникационог система.
 • Употреба друге врсте видео камере, која се може уградити у траку позива или која се налази на посебно одређеној локацији.
 • Извор напајања, који може бити или конвенционално напајање или аутономни извор.
 • Опција инсталације, која укључује стационарно постављање или извођење као преносиви видео монитор.
 • Опремљен моделом са додатним опцијама: инфрацрвено осветљење, сензор покретаили звука и тако даље.

одабир видео позива

Във връзка на работните моделина първоначалението се внесенимодели за позивање на видео , различни по производитела и по техничните карактеристики. Такав широк спектар ових уређаја омогућава потрошачима да покупе модел који је у стању да обавља задатке које им власник најбоље пружа. Најчешћа опција је када се видео позив нуди као комплетан сет, укључујући и траку позива и видео монитор.

Такво рјешење је пожељније с обзиром да ће у овом случају инсталација уређаја захтијевати мање времена и напора. Иако, по жељи, потрошач можекупити те ставке одвојено . Да, има смисла ући у случајеве када купац жели да купи такву варијанту видео позива, што ће одговарати и изгледу и функционалности његових захтева.

Али без обзира какве тврдње потрошач представља одабраним елементима, најважније је да су међусобно компатибилне. И да не грешимо, потребно је обратити пажњу на њихове главне техничке карактеристике у фази селекције.

закључак

Видео позив за стан данас је веома популаран уређај, који се тражи не само међу власницима предузећа, већ и обичним грађанима. При избору овог уређаја треба имати на уму да се различити моделиразликују по функцијама . Стога, при одабиру, морате пажљиво размотрити могућности и повезати их са њиховим захтјевима.

Не мање важно је изборвидео позив је подешен према свим правилима. У ту сврху препоручује се да се овај посао повери квалификованим стручњацима. Само у овом случају можете очекивати да ћете моћи да уживате у свим предностима овог уређаја много месеци без бриге о потреби за поправком.