Какво дрво да га осуши

Дрво је прекрасна компонента дизајна крајолика и важан дио процеса развоја свих живих бића на нашој планети. Дакле, понекад је веома тешко одлучити о његовом уклањању, али ако је већ усвојено, погледајмо како се на најбољи начин ослободити дрвећа у том подручју.

Такве неопходне одлуке могу се донети из следећих разлога:

 • Оштећење, болест или паразитни пораз. Током живота, биљка може постати болесна или заражена штеточинама, као што је термит. Да би се зауставило даље ширење паразита на здрав раст, ипак је пожељно узети сјекиру или прашину.
 • Уништавање зграда, пријетња здрављу људи. Обично је боље прилагодити раст грана и круница током развоја биљке, али понекад је то немогуће или прекасно за то. Они постају опасни за куће, друге објекте имовине, аутомобиле или људе.

Употреба хемикалија за уништавање дрвета

Ако одлучите да употребите хемикалије за сушење дрвећа, онда треба да набавите оптимални алат за то. Често хемикалије утичу на коренски систем биљке. Пре него што ставите корен стабла да бисте га осушили, морате знати састав тла испод њега. Понекад, уместо корена, хемикалије су под утицајем коре дрвета или живог ткива.

Ако постоји таква прилика, можете изрезати дебло, а затим користити хемикалије да уништите пањ. Тако да се нежељено стабло на вашем сајту може ослободити још брже. ИдемоРазмотримо које се хемикалије могу користити за сушење дрвета:

 • Понекад се уводи директно у тло или у дебло дрвета. Бржи ефекат се може постићи ако унесете нитрат у шупље дрвеће: годину дана касније дрво ће се осушити и може се спалити. Наводњавање земљишта ће дати ефекат само за неколико година.
 • Амонијев нитрат је по свом ефекту сличан натријуму, али постоји и разлика у њему. Такав нитрат на бази урее убрзава процес разлагања дрвета, а затим се корени стабла претварају у ђубрива. У том случају, буре са појавом знакова сушења може бити искоријењено, а коријени се поново отварају да би се сипали раствор амониј нитрата.
 • Хербициди "Роундуп" или "Торнадо" се најчешће користе за уништавање нежељених стабала. Применити ова средства приликом деконтаминације малих вредносних младица, као и, ако је потребно, уклонити дрвеће у слијетање четињача. Лекови "Арсенал" и "Арбонал" имају високу способност продирања у дрво, користе се за десетковање великих масива шума, као и за расаднике и друге пољопривредне засаде.
 • "Пицлоре" је ефикасан како у наводњавању тла тако иу прскању самог стабла. Овај лек делује депресивно на коренски систем, што доводи до сушења целе биљке.

Карактеристике хемијског уклањања дрвећа

Користећи методу хемијског утицаја, треба имати на уму да се при спровођењу неколико важних карактеристика узима у обзир.

 • Дрво има способност да заштити оштећеномјеста, односно, "опробковиват" их. То значи да се око ткива која су изложена хербицидима може формирати заштитни слој који ће погоршати степен апсорпције лека и смањити његову ефикасност. Дакле, ако желите да уклоните дрво, изазивајући хемикалије на њеном живом ткиву, урадите то одмах након колапса. Као резултат тога, хемијски препарат ће се апсорбовати што је брже могуће.
 • У неким случајевима, коријени расту на дрвећу које је повезано са једном врстом и расте једна уз другу. Сходно томе, ако примените хербицид на једну од њих, друга ће такође примити своју дозу лека и или ће бити оштећена или уништена.
 • Постоји опасност да дрво које се уклања производи хербицид у околину, а друге биљке ће га узети.
 • Да би се побољшала тачност излагања препарату, често се додају боје. Дакле, можете контролисати које је стабло већ обрађено, али које је још увек подложно уништењу.

Треба такође разумети да је уклањање дрвећа могуће на друге начине, без употребе хемијских агенаса. Ово је ролна дрвета у целини, и њен део по деловима, и рад на аутоделу. Више о разноврсности метода уклањања зелених плантажа рећи ће вам у било којој организацији која се професионално бави арбористиком.

Шта треба узети у обзир приликом употребе хемикалија?

Употреба хемијских средстава неизбјежно захтијева поштовање мјера предострожности као и правила употребе. Један од главних проблема оваквог приступа уништавању дрвенасте вегетације јештетан утицај на земљиште. Специјалистичке дроге су, по правилу, лишене споредних ефеката у виду погоршања плодности земље, али овај аспект би требало да се узме у обзир при одабиру решења за прављење дрвета тако да се суши са коренима.

Сврсисходно поступање са једним стаблом, чак и под максималним условима ограничавања дејства лека, може довести до смрти других биљака. То је због чињенице да дрвеће може расти корење, формирајући једну васкуларну мрежу. Дакле, ако постоји отровање једне инстанце, онда "породично" дрво убрзо умире. Практично је немогуће израчунати ову вјероватноћу, поготово ако је на локацији присутно густо слијетање. Можете се побринути само пажљивим избором: шта дрво треба да се осуши, без утицаја на друге биљке. У том смислу, важно је узети у обзир да је фисура склона стаблу не само једне врсте, већ и рода.

Савети који су важни за памћење приликом уништавања дрвећа

 • Треба имати на уму да је употреба хемијских дрога за уништавање дрвећа од стране особе која обавља посао одговорна за произведени ефекат.
 • Дрвеће је у стању да "опробковиват" оштећена подручја и природно се заштити. "Опробковивание" је да је дрво у стању да формира заштитни слој око оштећених ткива. Овај слој може смањити степен апсорпције хербицида и смањити ефикасност лека.
 • Треба имати на уму да дрвеће може имати један општи васкуларни систем, који се дешава као резултат агрегације корена. По правилу, коријенски каналПојављује се на дрвећу једне врсте, али се дешава да коријени расту на дрвећу истог рода.

Дакле, хербицид се може пренијети са једног стабла које прети другом стаблу које би требало елиминисати, оштетити или уништити.

 • Важно је запамтити да када се хербицид ослободи са дрвета, он се може апсорбовати у другим биљкама. Озбиљне последице могу бити оно што уништава дрво да изолује супстанцу у околину, коју апсорбују околне биљке и може их оштетити.
 • Треба имати на уму да додавање хербицида бојила повећава тачност третмана. Дрвеће које је тако лакше пратити, мало је вероватно да ће бити прескочено или поново обрађено.
 • Треба имати на уму да упутства за примену хербицида често спречавају њихово ширење директно испод коре дрвета. Али коријени стабла често расту изван подручја, које се налази непосредно испод круне дрвета.

Можете користити емпиријско правило да се са источне стране корена стабла примењују на растојању једнако висини круне дрвета, а на западу - до половине ове удаљености.