Које су технике уситњавања шивања

Печора је често саставни део ентеријера у сеоској столици, павиљон је један од типова декоративних уметности. Ова техника је рођена пре неколико векова у Енглеској. Дуго времена, патцхворк су користили само сиромашни људи који нису могли приуштити ту тканину. Данас је шивање тканине нови тренд. Производи направљени овом техником изгледају стилски и савршено се надопуњују становањем, зачињеним у стилу земље или минимализмом.

Ио-ио техника уситњавања: карактеристике и примена шеме

Ио-ио техника се користи за прављење цвећа од комадића. Ова техника укључује необичне драперије обрадака. Округли остаци тканине направљени овом методом могу имати различиту текстуру.

Технологија ио-ио је веома једноставна за производњу. Да би учествовали у овој техници потребно је изрезати комад тканине круга, положити шавове дуж ивица круга и лагано повући нити. Као резултат тога, морате изаћи из "волуметријске палачинке".

Боље је користити природне меке и танке тканине за патцхинг производе у ио-ио техници

За производњу гредица у овој техници најбоље је користити:

 1. платно.
 2. Памук.
 3. Свила.
 4. Органзу.

Поједностављено шивење спајалица: особине и технике брзог шивања

Плетење шиваћих техника "кутак" је најпопуларнији. Израда фалсификата уз помоћ ове технике је једноставна. Ако тражите убрзану техникукројење, тај кутак је оно што вам је потребно.

Ако одлучите да направите предмет са овом техником, изаберите памук за ковање. Овај материјал је добро чуван и издржљив. Уместо памука, можете користити комадиће лана или сита.

Цлаптецх техника кутак је најпопуларнији међу аматерима патцхворк-а

Постоји неколико начина за припрему радног комада у угловима:

 • Квадрат тканине је савијен на два једнака дела спољашње стране унутрашњости. Затим се обрађује радни комад, а углови се извлаче.
 • Техника "угао у 4 склопа". Суштина ове технологије је следећа: радни комад се реже у облику полукруга. Тада је нацртана просечна линија, и донесена јој је тканина. Таква техника брзог шивања ће радити ако радите са сито.
 • Квадратићи потребних димензија се режу из клапне. Сваки од њих се формира дијагонално спољашњом страном унутрашњости. Формирани троуглови треба да се поново савијају на пола и шетају кроз њих гвожђем.

Цлаптецх техника цхенилле и витраж

Техника шенила је једна од најраспрострањенијих. То укључује шивање редова од центра комадића до ивице, без обзира на конфигурацију изратка.

Очекује се да ће техника шанила влажити платно у води. Ова операција ће вам омогућити да добијете ресице. За трљање преклопа треба да траје све док ресица не постане једнака у целој површини производа.

После прања, део се суши на равној површини. Помоћу технике синел, може се добити платно којеће имати мекану текстуру. Овај узорак се обично користи за израду столњака, јастука или других кухињских помагала.

Техника витража дошла нам је из Аустрије. Постоји неколико опција за израду фалсификата са овом техником. Ако одлучите да користите витраж, изаберите тканине са невидљивим узорком.

Техника шивања витража омогућава вам да креирате производе са бројним светлим узорцима

Алгоритам за изработка на обработка с това техника е следва:

 1. Прво нацртајте скицу и бројите сваки детаљ будућег састава.
 2. Затим узмите оловком комад тканине и пренесите је на слику.
 3. Онда одлучите са бојама будућег производа.
 4. Разблажите тканину флизелином и обрадите радни комад.
 5. Узмите пециво и ушите га на најкраћи део комада.
 6. Исперите део.
 7. Поставите подлогу жељене величине, синтепона и обратка. Прережите целу структуру са клиновима.
 8. Завршите део са бочним светлом.
 9. Користите манжетну за производ који сте примили.

Шивење пљескањем: техника бубњања и водене боје

Техника уситњавања је позната готово свакој особи. Уз помоћ ове технологије одавно су направљени теписи за ходник. Данас се леопоцхиха углавном користи за израду врећица.

Најједноставнија технологија леопарда је производња танких трака које је потребно ушитихарвест редови. У овом случају, сваки комад мора бити пресавијен на такав начин да је резултујућа ствар изгледала разнобојно.

Ако сте чврсто сигурни у своју снагу, можете комбиновати технику лењости и ткања. Овај метод је погодан за креирање гломазних детаља, а производ ће додати посебну драж.

Техника акварела је најкомпликованија. Стварање дијела са овом схемом може потрајати годинама. Међутим, производи направљени акварел техником изгледају невероватно и изванредно.

Најсложенија техника сликања акварела доступна је само искусним мајсторима са добрим уметничким укусом

При избору тканине за одређену врсту столице треба узети у обзир низ нијанси:

 • Слике у обрасцу треба да буду велике, али не и светле у исто време.
 • Умањена сличица треба да буде конструисана тако да очува прелазак нијанси од светлијих до тамнијих.
 • По могућности на цвјетним отисцима.

Техника плетења у бушотини и пици

Шема бунара је најстарија. Суштина технологије лежи у производњи геометријске квадратне фигуре, која се састоји од трака (трупаца) различитих дужина.

Ако желите да направите необичан детаљ, узмите памучну тканину различитих боја. У средини квадрата залијепите материјал светлијих боја. Такође, дијагонална квар ће изгледати лепо.

Техника пиззе је погодна ако треба да баците мале остатке након шивања. Могуће је израдити гредице користећи ову техникуКористите сечење исечене одеће.

Шивање плетењем уз помоћ ове методе укључује производњу трослојне компоненте. Први би требао бити једнобојан.

Својствена техника кљуцања омогућава употребу чак и малих комада тканине

.

Алгоритам за производњу делова за технику пиззе је следећи:

 1. Прво, потребно је поставити темељ на хоризонталну површину и положити га на први слој комадића.
 2. Када цијелу базу напуните комадићима, покријте радни комад органза слојем и закачите га иглом.
 3. Очистите радни комад.
 4. Нанесите неколико слојева на сличан начин.
 5. Проширите цео радни предмет на шиваћу машину.

Типови виле за сецкање опреме (видео)

Пецхоркуе - узбудљива техника декоративне и примењене уметности. Постоје многе шеме за ову врсту рукотворина. Сваки од њих је јединствен на свој начин и има бројне карактеристике. Да бисте шивали производе, није вам потребан програм круга или мастер класа. Довољно да се опскрбите стрпљењем и потребним материјалима.

Цлаптев техника (фото))