Које ручке врата изабрати за улазна врата?

При рјешавању сигурносних проблема у њиховом дому, већина власника посвећује велику пажњу избору врата. У исто време они су мало забринути око тога која ручка ће бити опремљена улазним блоком. И, треба напоменути да овај елемент не само да повећава погодност употребе врата, већ и учествује у креирању дизајна врата.

садржај

 • Захтеви за фитинге врата
 • Материјал за производњу ручки за врата
 • Типови и карактеристике ручица на вратима
  • потисна ручка
  • Карактеристике стационарне ручке
  • Колица
 • Савети за избор окова за предња врата

Данас тржиште представља велики број ручки за врата, који се разликују по својој изведби и дизајну. Стални напредак у производњи прибора за врата довео је до чињенице да данаспостоје нови материјали и методе прераде , што вам омогућава да направите арматуре вишег квалитета и по различитим ценама.

Захтеви за фитинге за врата

Они потрошачи који верују да квалитет врата у многим аспектима зависи од тканине која се користи у конструкцији, је у великој мери погрешна. Свака врата нужно имају ручку, која не само да омогућава нормално кориштење улазног блока, већ и даје готов изглед. Ако наставимо из ове позиције, онда фактор изгледа који има овај прибор постаје мање значајан.Ручке врата могу имати различите величине, које се одређују, укључујући и димензије платна. Није најбоље рјешење инсталирати на масивниВрата су минијатурни ножи осредњег квалитета, који ће највјероватније ускоро нестати.

Важан задатак сваког власника је да заштити јединицу врата од неовлашћеног уласка и отпуштања цилиндра. Може се ријешити ако ручка, која ће бити постављена на врата, има посебну заштитну облогу на основу челичног профила.

Материјал за производњу ручки за врата

Модерне ручке, које се могу опремити вратима, могу бити израђене од разних материјала. Да, у продаји можете наћи стаклене, ПВЦ оловке, али власници од највећег интереса налазе се у моделима од дрвета и метала.

Различите легуремогу се користити и за израду ове арматуре , међу којима су високо тражени месинг и нерђајући челик.

Избор у њихову корист има многе предности. Уосталом, поред високе снаге, они се носе са негативним ефектима спољних фактора. Присуство хромиране превлаке не само да повећава њихову чврстоћу, већ им пружа и побољшана тактилна својства, својствена моменту додира.

Све је више могуће пронаћи ручке од алуминијума и челика које су опремљене металним вратима. Сличниелементи имају никловани или хромирани премаз , који се наноси директно на голи метал. Ово решење је препоручљиво јер се избегава превремена појава пукотина и дуго задржава атрактивност ових производа.

Типови и карактеристике квака на вратима

Све што се сада нуди на продају оловке за улазна и унутрашња вратамогу се класификовати на основу следећих карактеристика:

 • који се користи за производњу материјала - треба да буде високог квалитета и трајности;
 • величина декоративне траке производа - треба да буде таква да њена површина може одмах покрити резу заједно са бушотином.

Међутим, међу свим карактеристикама класификације најважнија је локација прикључака. На основу ове функције, ови додаци се могу поделити у две велике групе:

 • пресовање;
 • стационарни.

потисна ручка

Карактеристичну карактеристику уређаја за закључавање са закључавањем браве треба назвати њиховом сложеном конструкцијом, у којојпостоје два дела , причвршћена на обе стране платна. Такви додаци се могу причврстити на браве које обезбеђују лажни запор. Пример таквог прибора може бити оловка на шипки.

Слични производи функционишу овако: главна улога овде је дата извору, кроз који се креће механизам. Стога, у тренутку када се на рукохват примене силе, засун се скрива у жлебу. Овако се отварају врата. Ако се ручка ослободи, опруга ће ослабити засун, и као резултат ће се поново бацити у првобитни положај. А онда ће се врата поново затворити.

Карактеристике стационарних ручица

Съдържание на този тип на фитинги има друго име - сплави. За разлику од других типова таквих елемената, лишен је комплексног дизајна. Његова карактеристика је да овај механизам није фиксиранцастле Уградња производасе врши на платну истовремено са бравом , у чијој конструкцији нема засуна. Иста ручка ради овако: да отворите врата, потребно је да је гурнете или повучете.

Ручка на шипки

Такав тип врата је такође изгледао занимљив. Међу његовим предностима треба напоменути даона демонстрира брз ради пружа погодност када се користи. Чињеница да су такви производи присутни у већини блокова улазних врата је због тога. То је могуће захваљујући разноврсности овог прикључка. Поред тога, изгледа веома естетски и има приступачну цену, што је чини атрактивном опцијом за многе власнике.

Савети за избор прибора за предња врата

Приликом одабира ручке врата, размотрите карактеристике као што су привлачност, функционалност и трајност производа. Истовремено, биће вам корисно да прочитате следеће препоруке:

 • Обратите пажњу на величину ручке и дворца, која би требала бити преписка између њих. Међутим, то се не односи на обрасце за гурање, већ се у већој мјери односи на ручке на шипки и на вањску облогу. Пре доношења коначне одлуке,направите зауставно осовинско растојањеод базе до рупе у којој ће се налазити бунар;
 • Ако морате први пут изабрати оков за врата, највјероватније не знате о постојању таквог материјала као што је силумин. То је компримовани алуминијумски прах, који нема много потешкоћа при разбијању,ако га лагано кликнете. Овај материјал се често користи од стране неких бескрупулозних произвођача како би се смањио трошак производа, што их чини врло кратким. Нажалост, ове не сасвим поштене фирме стално побољшавају такве фалсификате, а данас се мало разликују од оригинала. Због тога , само стручњак може одредитикакву опрему компанија нуди. Зато будите опрезни. И најбоље је да одете да купите кваку за врата у компанији која има добру репутацију;
 • је важан параметар који треба узети у обзир при одабиру оловке, што је њена вриједност. Не треба тражити моделе који коштају мање од 30 УСД, квалитетне примјерке. Добра ствар неће бити јефтина. Ако одлучите да купите неквалитетан производ, онда будите спремни на чињеницу да ћете за годину дана, а можда и пре, морати поново тражити своја врата за оловку.

Ако морате да инсталирате нова улазна врата, препоручујемо вам да одмах пронађете квалитетну кваку за врата. Запамтите да то није тако лако, јер су данас додатна опрема представљена у многим опцијама. Поред тога, постоје различити критеријуми које треба узети у обзир приликом избора ручке за јединицу врата.

Главна ствар коју треба имати на уму при избору - овај елемент треба да буде погодан за употребу врата. Исто такотреба обратити пажњу на произвођача , јер у случају куповине прибора од мало познате фирме, проблем ћете ријешити само на неко вријеме, након чега ћете морати поново потрошити вријеме и новац на тражење нове опреме.за улазна врата.