Клизна врата на балкону, пластика на лођи, фотографије у унутрашњости

Клизна врата су одавно популарна као ентеријер. У малим становима помажу у уштеди простора. За разлику од врата тенде, којима је потребно мјесто за отварање, клизна врата на балкон једноставно иду у страну. У исто време, такви блокови врата и даље пружају прилив сунчеве светлости, а њихов рад је практично нечујан.

Пластични блокови са стаклом су посебно популарни. Често се уграђују у урбане станове и канцеларије. Овај систем изгледа као хармоника када се затвори. Састоји се од неколико сегмената и намењен је затварању великих отвора.

Предности и недостаци

Као и све друге врсте врата, ове конструкције имају одређене предности и недостатке. Прво, предност клизних врата на балкону је да се визуелна лакоћа додели. Због велике површине остакљења, просторија је добро освијетљена. Ови модели врата вам омогућавају и додатно декорирање платна различитим декоративним елементима. Да, можете користити технику витража, направити стаклени мат или наручити гравирање на стакленој површини.

С обзиром на друге предности, могуће је нагласити високу поузданост ових система. Потпуно су сигурни и брига је врло једноставна. Стакло је један од еколошки најприхватљивијих материјала. За разлику од полимера, стакло под утицајем ултраљубичастог зрачења не емитује штетне материје за људе.

Осим тога, клизна балконска врата свог пластичног профила са остакљењем имају одличне карактеристике топлоте извучну изолацију, а такође не пуштајте собу у влагу. У овом случају, дебљина тканине је само око 10 мм.

Постоји заблуда да каљено стакло није довољно издржљиво. У ствари, таква чаша је чак и јача него што многи мисле. Блок можете означити с посебним полимерима триплек - моћи ће се заштитити ако се стакло изненада разбије.

карактеристике дизајна

Клизна балконска врата се састоје од густог и механизма који осигурава густо кретање. Број врата може бити другачији. Укупан максимални број врата је 7 комада. Али то зависи од дизајна клизног система. Осим тога, пластично крило врата може имати остакљење и бити глуво. Међу популарним моделима су и многа стаклена врата.

Што се тиче врата на тим вратима, она могу бити равна и радосна. Радо је могуће монтирати у углу. Идеалан је за градске апартмане, гдје се понекад налазе балкони у угловима. Не постављајте закривљена врата само у лукове.

типови механизама

Клизна врата на балкон могу бити веома различита. Могу постојати и различити механизми. У најједноставнијем случају, механизам се састоји од вођица, система ваљака и чепова.

Усмеравање може бити од челика или алуминијума. Ове шине могу бити и једна и две. Доње шине омогућавају да врата имају стабилан вертикални положај, а такође обезбеђују већу глаткоћу хода.


Клизна врата са доњим вођицама.

Врата у таквим системима са две шине практичнонемојте заглавити Али доња шина је неудобна. О овом прагу можете се спотакнути, ако га не примијетите, а на мјесту његовог прикључка накупљена прашина и прљавштина.

Постоје и висећа врата. Овде, клизна врата на ложи се једноставно спуштају на горњи водич и уз помоћ механизма се само померају на њега. Ови обрасци често заглављују, јер платно није увек у тачном вертикалном положају. Систем ваљака је фиксиран директно на платно. Тиме се осигурава могућност помицања крила врата до водича.

Постоје многи произвођачи и врсте ових механизама. Избор зависи од броја шина, као и од тежине и величине крила врата.

Важан део дизајна су елементи за закључавање. Они су фиксирани на крајевима шина. Ови детаљи ограничавају кретање тканине и фиксирају је у жељеном положају.

Поред традиционалног "цоупе" механизма постоје и друга клизна балконска врата. Све разлике су у типу механизма који се користи.

Систем за подизање и руковање

Ово је данас популаран систем. Када се таква врата отворе, затварач мора бити благо подигнут, а затим се тканина помакнути. Ако су набори више од једног, они се крећу један за другим. То сугерише да ако желите да отворите такав дизајн у потпуности, могу постојати неки проблеми.

На први поглед може се чинити да ова одлука није практична. Изгледа да врата не штите од хладноће и буке да нису чврста. У ствари, то није истина. Кроз обим такве густелепљени специјални заптивач. Много је бољи од оних инсталираних на моделима врата са шаркама - његове карактеристике за непропусност и звук, бука је много већа. Обезбеђује максималну непропусност.

Постоји и нагибно-клизно рјешење. Овдје се за отварање затварача мора гурнути у страну, а затим га треба помакнути у страну.

Паралелно-клизна конструкција

Клизна пластична врата ове модификације могу се састојати од чак 5 камера, што је веома важно за балкон, посебно зими. Али велики недостатак је тежина једног платна. Такав дизајн захтева пуно простора за повлачење. Ова опција је погодна за мале апартмане - врата ће створити осјећај да је ово модеран стан. Дизајн пружа пуно светла. Одлична топлотна изолација ће дати зимску драгоцену топлоту.

хармоника

Ово решење се може користити само на топлим балконима и лођама. Ова врата могу покрити рупу дужине до 6 метара. Због карактеристика дизајна, чак и до 6 метара, крпе ће се потпуно отворити и неће захтијевати додатни простор. Погледајте како ова клизна врата изгледају на балкону. Ове фотографије ће вам помоћи да схватите како се овај дизајн отвара и како је уређен.

Ови модели су направљени од ПВЦ-а, али ако вам је потребна поузданост, онда је боље купити системе са алуминијумским профилом.

Врата имају недостатак - велики број вертикалних профила.

Прибор за балконска врата

Додатна опрема на овим вратима немакао што су многи људи видели на обрадивим дизајном. Кваке врата се продубљују до површине платна, јер ће у супротном спријечити глатко кретање крила врата. На балконским вратима су уграђене и посебне браве, као и специјални затварачи.

материјали

Произвођачи материјала су традиционално одабрали пластику. Пластични профили брзо су стекли популарност - не захтијевају бригу, не блиједе на сунцу. Осим тога, профил ПВЦ-а има висок коефицијент топлотне изолације и савршено одржава топлину у просторијама. Индустрија производи профил на дужини од 10 м. То сугерише да можете направити врата било које дужине.

Алуминијум се такође користи за израду клизних прозора и структура врата. Ово је еколошки, ватро-безбедан материјал. Не боји се корозије и одликује се високом издржљивошћу. Можете написати још један чланак о карактеристикама алуминијума.

За разлику од пластичног профила, алуминијумски производи су опремљени великим стаклом.

Профил алуминијума може бити било које боје или више боја. Дужина једног профила је 12 м. Максималне димензије крила врата ће бити 3 метра ширине и 3 метра дужине.

Разликовати хладни и топли алуминијумски профил. Да, хладни производи се праве без посебног слоја који се загрева и са једнокоморним прозорима. Његова ширина није већа од 6 мм. Ови системи врата вам омогућавају да задржите собу од неповољних временских услова, али од зимског мраза нисусаве

Топли профил и врата израђена су по принципу ПВЦ прозора. Дизајн укључује специјални арматурни профил и гријач. Стаклени прозори се већ састоје од две камере. Ова врата се одликују одличном изолацијом топлине и буке.

Клизна врата су велике могућности. Ова практична решења омогућавају вам да допуните унутрашњост сваке просторије. На пример, помоћу клизних преграда балкон или балкон можете претворити у удобно место за добар одмор или креативни простор за рад. Таква решења су неопходна ако желите да уштедите простор. Клизни модели су веома практични, не захтевају одржавање, поуздани су у раду.