Класична кухиња: 50 фотографија пројеката ентеријера, сетова и дизајнерских савета

Класична унутрашњост је релевантна у сваком тренутку, јер никада не дегенерише племство, добар укус и породичне традиције. Али класици могу бити различити: светли и тамни, отворени и једноставни, еклектични и озбиљни.

Наравно, такав дизајн има заједничке карактеристике, али се углавном састоје од обликовања расположења и природе просторије. Иако боје, тапете, завршне завјесе, прегача, оловке на фасадама? унутрашњост кухиње је обично позната у детаљима.

Шта је класик

Ово је софистицирани, префињени стил, који дословно препознаје све детаље:

 • племенита боја: и сетови, и дизајн зидова, трпезаријски намештај - све се ради у елегантним нијансама;
 • природни материјал: дрвени намјештај (не МДФ), керамичка прегача, кристални лустер, папирне тапете, камени столњак, баршунасте завјесе;
  симетрија и правилна геометрија: округли или овални стол за обједовање, симетричне кутне слушалице, пругасте тапете, симетричне завјесе и лустер, прегача од опеке, округли рукохвати фасада, строги зидни украс;
 • елегантан декор: портали у рупи између радне и трпезаријске зоне, близу хаубе, имитација стубова у намештају, у дизајну, лајсне, штукатуре, облоге, али све до завјеса, тапете са шаре, оловке ;
 • простор и ергономија: овдје најчешће постоји оток, благоваоница или пуна благоваоница;
 • практичност, функционалност: острво може бити стол за ручавање, кутне зоне се настављају на прозорској дасци, а директна кухиња увијек је допуњена острвом.

Класични стил и даље има варијације, међу којима су - национални дизајн и модерни дизајн ентеријера.

Италијанска кухиња: класични емоционални стил

Традиционалне класике најчешће удара њихова строга аристократија: не постоји вишак декора и претјерано деликатна шминка, као у рококо и бароку. Опис обично садржи чак и неку једноставност линија и облика, али италијанска кухиња се значајно разликује од уобичајених фотографија.

Италијанске варијанте овог дизајна су обично емоционалније, што не изненађује: природа становника Италије је позната широм свијета. У таквом интеријеру уткане морске ноте: нијансе пистација, тиркиза, плаве и сиве палете, више контраста у бојама.

Али италијанска кухиња и другачије украшена - није тако свечана и узвишена. Овде често можете видети светле завесе, а не тешке завесе; Прилично разиграна керамичка кецеља, а не строга зидана од сјајних цигли. Али укупни утисак остаје: прави симетрични ентеријер, компетентан и практичан дизајн. Овај дизајн, као ортодоксни класик, чешће се користи у великом, пространом дому људи из вишег друштва.

У овом стилу за италијански ентеријер су и друге ситнице:

 • свијетле оловке на фасадама;
 • разиграна обрада завеса;
 • шарене позадине.

Америчка класична кухиња

Још једна грана традиционалног дизајна је америчка верзија класика. Не може се рећи да је унутрашњост боља или лошија, то је само још једна. Првоентеријери на новим континентима су представљени као што је и било. Постепено, из Старог свијета почели су се доносити луксузни предмети, а стил је почео да апсорбује све врсте особина. Тако је постојала колонијална унутрашњост и америчка класична кухиња. Данас, такозвани модерни класици, али у почетку - то је еклектичан племенити дизајн, у којем можете пронаћи потезе и мотиве из различитих култура.

В американската версиа, весествени надоместки за природни материали почели да се користат. Данас је то МДФ и пластика. Наравно, поправци са таквим материјалима, као што су МДФ слушалице, коштају мање од коришћења искључиво природних пасмина, завеса, патине. У овој верзији је дизајн најприкладнији и стаклена прегача.

Боја таквих класика је ближа колонијалној традицији: то је сива или смеђа палета са нотама теракоте.

кухиња палета

Традиционално се верује да је класична кухиња бела и златна унутрашњост. Овако изгледа опис овог стила. Али боја може ипак бити другачија:

 • Биће релевантне беж боје. Они ће гурати зидове малог стана и мале кухиње, учинити дизајн племенитим и уравнотеженим.

Није битно да ли је слушалица направљена од низа или МДФ-а, боја сакрива текстуру материјала. Можете направити једнобојну собу, онда ће финиш и детаљи бити златни, као у дуету са белим. Златна или дворишна тераса ће покривати фасаде у кухињи, украшавање плафона, детаље намјештаја, оловке, елементе завеса (као на сљедећој фотографији). По правилу, утаква палета одабире прилично неутралне боје за појединачне елементе: то је кристални прозирни лустер, прегача у тоновима остатка намјештаја или декорација пода, текстуриране тапете без украса, тешке завјесе исте боје, емајлиране или дрвене обојене беж боје фасада. Кухињски интеријер у таквим бојама је прикладан како у приватној кући тако иу Хрушчову.

 • Беж тонови се комбинују са богатим гамутом, а онда тамније боје долазе у први план. Поправка се врши у два тона. Складан пратилац је неутрална чоколада, тамно сива палета, плава и зелена гамута, црни тонови - иу МДФ иу низу. У браон, најчешће, постоје природне површине - дрво или камен. Идеје с дизајном ове боје примјењују се у приватној кући, али не иу Хрушчову.

 • Сива гама може бити позадина. Такође је и боја неутралног карактера, тако да се може комбиновати са различитим нијансама. Ријетко у злату, а чешће патине или сребро руковане слушалице и други намјештај. Лустери, завјесе, оловке, прегаче, завјесе, тапете или други зидови - сви детаљи могу бити израђени у нијансама главне позадине, али тамнији или свјетлији, мада обично одабиру хармоничне идеје које укључују друге нијансе.

 • У природној смеђој боји, може се извршити и читава унутрашњост. Обично је то лакирана површина дрвета или камена, природни низ без лака и боје. Тамне боје су дозвољене у пространим собама - приватноКод куће, где поправке често комбинују простор.

 • Мање је уобичајена плава и зелена палета. Таква унутрашњост је обично близу дизајна у стилу Провансе, јер су истодобно присутни и профињеност и једноставност. Обично се такав дизајн реализује без додатних штукатура и портала. Може бити попут равне кухиње, тако угаона слушалица са острвом. Фасаде намјештаја украшене су ненаметљивим глодањем, стакленим умецима без шупљина и резбарења. Користе се светле завесе, мала патина, минимална декорација завеса.

Расвета расвете

У класичном стилу, лустер је веома важан елемент. Она је присутна у таквој соби изнад трпезаријског стола или острва, ако замењује трпезарију. Иако је замена овог артикла са комплетном гарнитуром за јело прикладна само у Хрушчову, као у пространом приватном дому, не треба да одустанете од тако важног симбола породичне традиције.

Лустер се обично прави од малих кристалних детаља и стога изгледа прилично слатко.

Подржати вредност такве пројектоване светиљке и завеса. Они су одговорни за приступ дневном светлу у систему осветљења. Зато је у класичном стилу важно да користите и светле завесе и тешке завесе. Током дана, завесе се гурају, остављајући прозоре прекривене транспарентним тилом.

Наравно, у модерном ентеријеру, лустер није једини извор светлости у затвореном простору, посебно када је комбинован са другим функционалним зонама. У овом случају, то је прилично велико иВидљива лампа мора бити изнад сваке такве површине. Употребљавају се опциона светла и светла на месту: прегача, радни простор, кухињски сет на периметру и граница функционалних области су покривене.

Ако се остваре једноставније идеје, сличне америчком стилу или Прованси, онда лустер може бити керамички, емајлиран - у истој боји као и ручке на намјештајним фасадама; дрвена са патином или позлатом; форгед

Која прегача изабрати

Ова класична површина најчешће се изводи од керамичких плочица. Тренутни тренд је био обрада зидова у облику плочица у облику опеке. Међутим, савремене интерпретације стила такође омогућавају решења за стакло. Поправке је лакше изводити, као и инсталацију, тако да стакло замјењује керамику, као МДФ - низ.

Можете изабрати и живописне идеје за обраду радних зидова: витраје и мозаике. Унутрашњост кухиње у овом случају је оптимална у неутралном распону - примјењива плава, сива, бијела и беж боја. Боја стакла изгледа најбоље када се инсталира прави намјештај, будући да кутне слушалице стварају додатну сјену. Пратећи боју и цртеж прегаче ће помоћи завесе, оловке, декор на зидовима, завесе и уклесан украс са патином.

Идеје за примену класика у Хрушчову

Мала просторија увек "гаси" своје услове. Шта је онда класик у Хрушчову?

 • Најбоље је комбиновати ову собу са дневном собом. Још увек користи углове слушалице за повећање површине радне површине,острво - уместо старог зида. Најчешће, оток постаје трпезарија, јер у Хрушчову нема места за организовање трпезарије.
 • Идеје о најфункционалнијим решењима нуде употребу остатака зидова да би се уредио шанк или проширио радни простор. Слуаалице тада могу имати дугачко дно. Наравно, када се куца кува мало, за такав стан це доци и директан облик намештаја.
 • Мала кухиња за мали стан треба да буде што функционалнија. Можете користити ормаре за благовање. Такве кутије требају бити лагане: боље је одабрати фасаде са стакленим уметцима.

 • У Хрушчову никада немојте користити тешке тканине за завјесе - оставите танке завјесе. Завјесе често не достижу под.
 • Прегача, као и палета, боље је изабрати светло: бело, оптималне нијансе креме. Ту је и сива палета.
 • Декорација зидова (односно тапета). Никада неће бити превише шарено или отворено. Боја је изабрана неутрална како би се омогућило визуелно приказивање просторије.

У Хрушчову је важно не претјерати с декорацијом: неће бити портала и ступова, тешких завјеса и шарених ламела, шарених зидова и вишка слика. Али класици увек остају ово: својим племенитим и суздржаним карактером, што се може видети гледањем таквих фотографија.