Керамичке плочице (26 слика): зидни керамички производи у унутрашњости, поплочани модели

Све популарније у дизајну ентеријера је дизајн разних стамбених просторија у стилу "поткровља". Често се за облагање зидова и подова у овом стилском смјеру користе различите врсте плочица. Које су његове особине, који дизајн ће одговарати овом стилу? Да разумемо.

О препоруци

Стил поткровља био је инспирисан падом индустрије у САД-у 50-их година прошлог вијека. Чини се да су многе фабрике биле стамбене. Њих су одвели сиромашни људи који су једноставно опремили просторије зидовима од опеке и проширили комуникацију како би могли да живе.

Дизајнери су у њему видели и оригиналност, прерађени су у складу са савременим материјалима и створили су посебан стил у дизајну ентеријера, који је постао ужасно популаран.врсте

За третман просторија у стилу "поткровља" коришћено је неколико врста плочица. Може се подијелити на врсту материјала. Овде можете разликовати три групе:

 • Керамичке плочице. Направљен је од глине, песка и минералних додатака. Спаљено је и прекривено залеђивањем.
 • Керамички гранит. Отпоран на хабање и издржљив материјал. Одлична опција за слагање као подна облога.
 • ПВЦ. Овај завршни материјал израђен је на бази винила. Мање премаза је његова слаба отпорност на влагу.Такођер, плочица се може подијелити по договору. Овдје можете одабрати зидну плочицу, која је дизајнирана за обраду партицијасобе и подови, намијењени за облагање пода. Други тип плочице је дебљи, има већи слој глазуре како би се заштитио материјал од чипса, као и његов премаз је издржљивији.

Приликом пројектовања просторије у стилу "поткровље", користи се плочица која симулира различите индустријске површине:

 • Наравно, најпопуларнији дизајн овде је циглана. Може бити црвене боје и бијеле, сиве боје и других боја. Разлика ове површине од природне опеке је лакоћа бриге за такву завршну обраду.

Лако је обрисати тканином, без страха да ће се површина распасти.

 • Још једна популарна површина у стилу "поткровља" је бетонска. Плочица овог дизајна може се ставити у готово било које дизајнерско рјешење, то ће бити неутрална позадина у унутрашњости. Плочица за бетон се често користи за подне облоге, али на зидовима у овом стилу је релевантна.
 • На тржишту материјала за облагање могуће је сусрести и керамички гранит са имитацијом металне површине. Бакарне, месингане или бронзане површине могу додати унутрашњост бруталних нота.
 • Имитација гипса није ништа мање популарна опција. У дизајну керамичких плочица, може се извести у различитим типовима и нијансама.И у овом стилском решењу бит ће релевантне и природне површине:

 • Често се у стилу "поткровља" користи плочица која имитира дрво. Природна даска није увек погодна за употребу, на пример, у кухињиВисоко отпорна на влагу и отпорна на хабање и овде је прилично погодна. Дизајн облоге се најчешће користи са огреботинама и имитацијом облоге на дасци даске боје.
 • Такође је веома популарна плочица испод камена. Најчешће се користе клинкер плочице, са мат површином. Популарне симулације пешчара, кварцита.


Где се пријавити?

Плочица у стилу поткровља може се користити у сваком стану:

 • У кухињи практично не може без керамичке облоге. Користи се не само за дизајн прегаче, већ и за под, јер у овој просторији није искључена контаминација површина, а плочица пружа могућност брзог чишћења.
 • Купатило има и керамичке плочице на првом месту. Обично је потпуно третирана свим просторијама, стварајући потребне акценте уз помоћ украса.

Али могу постојати и облоге и појединачне области које су највише изложене води, на пример, у просторијама за туширање.


 • У дневној соби популарнија је плочица од ПВЦ-а. Најчешће уз помоћ ове врсте оклопа стварају зидове на зидовима. Али нека дизајнерска решења у стилу "лофт" нуде употребу керамичких плочица. Керамички гранит на поду, имитација малтера на зидовима ће такође бити релевантна.
 • За дизајн спаваће собе плочица се користи прилично ријетко, али још увијек је можете примијенити. Ово је боља имитација природних материјала као што су камен или дрво. То ће помоћи да се створи удобност у соби изадржати неутралан позадину ситуације.


Произвођачи коментара

Тржиште завршних материјала може задовољити широк спектар плочица од различитих произвођача, што је савршено за ентеријер у стилу "поткровља". Ево неких занимљивих дизајна да помогне у стварању необичну унутрашњост своје куће:

 • Опекарски Силос Дрво од италијанског произвођача Валлелунга помоћи да се створи своју даска површину пода. Израда плочица које је створио време. Застарео боја која ољуштене са дрвећа, током година, стварајући јединствен образац. Можете одабрати боју плочица, у зависности од дизајна своју собу. Постоје беле, беж, сива, црвена, црна нијанса. Цена од гранита је доста висок и износи око 2500 рубаља по квадратном метру. м. Отзиви материјала за облагање су веома добри. Висок квалитет, савршен облик сваког елемента ће олакшати рад на својој инсталацији.


 • Опекарски зид Бреннеро Цоонцрете (Италија) имитирајући бетонску површину. Овај образац се производи у неколико боја, као што су бели, песак, светло и тамно сиве. Трошкови гранита не буџета на око 3500 рубаља по квадратном метру. м. Мишљења плочица висока. Недостаци у овом узорку није ту.
 • Опекарски Урбана Авенуе, од италијанског произвођача Керамика Фиоранесе помоћ да симулирате потпуно другачији површину. Овде ћете наћи цигле, плочице и ношење током времена, и површину, симулацију је у фабрици која се окупила у реку уза зид. ценапроизводња је такође висока и износи око 3700 рубаља по квадратном метру. м. Прегледи купаца о овом производу су такође високи.

Необичан дизајн ове плочице ствара унутрашњост оригиналног ентеријера, а квалитету купаца нема.


 • "Весувиус" церамогранит из колекције "Стоне" из Кераме Мараззи (Русија) помоћи ће вам да створите површину која опонаша клупу која је пропала након ерупције вулкана. Прилично велик формат елемената (60к60 цм) помоћи ће вам да створите оригинални премаз на поду. Цена узорка је знатно нижа од италијанских модела и износи само 1390 рубаља по квадратном метру. м. Прегледи ове облоге су високи, мада неки примећују разлику у величини појединих елемената, али однос цене и квалитета овде је потпуно идентичан.

Идеје за ентеријере

Модерни дизајнери често украшавају ентеријер у стилу "поткровља". Ево неких занимљивих идеја са употребом различитих врста плочица на зидовима и поду:

 • У купатилу, груби, не-омалтерисан зид од опеке је омекшан сјајном белом, благо поплочаном, постављеном у сноп. Такав дизајн је прилично лак за уочавање и уопште није депресиван.

 • Винил плочица испод бетона на поду у дневном боравку неће само подржати творнички стил просторије, већ неће бити хладна као обичан керамички гранит.
 • Варијација истрошеног паркета у предворју. Мрак околине омекшава велики прозор и свијетли намјештај.


У следећем видеу научит ћете још вишео плочицама за бетон и цемент, савршеним за стил "поткровља".