Карактеристике унутрашњих врата која се увлаче

Важан критеријум за процену квалитета оправке у стану јесу унутрашња врата. Сваки ентеријер ће изгледати неатрактивно ако се у просторијама са добро изведеним радовима, који коштају округлу суму, инсталирају старе и запуштене крпе за врата. Најновији нацрт моде, који користе већина дизајнера, су ретрактивна унутрашња врата. Они не само да штите просторије, већ и додају удобност и удобност окружењу. Такође су нашли своју примјену у уредима и јавним институцијама.

садржај

 • Врсте унутрашњих врата која се увлаче
 • Дизајн уградних унутрашњих врата
 • Предности уградних унутрашњих врата
 • Недостаци уградних унутрашњих врата

Врсте унутрашњих врата која се увлаче

Овакав систем који се увлачи је дизајн у којем је намијењен за маскирање зида оловке који је потребан за његову тканину, а директно тканину са оковима и водилицама.

У зависности од начина уградње, унутрашња врата су:

 • кретање уз зид. У овом случајупотребно је имати одређени простору којем ће се платно померати. Намјештај у сваком случају не би требао ометати овај покрет;
 • кретање унутар зида. Овај дизајн је много компликованији од прве опције, а рад у овом случају кошта мало више. Мјесто унутар зида мора се унапријед предвидјети и припремити.

Да би се унутрашња врата померила глатко и тихо,потребно језа монтажу изабрати одговарајуће прикључке . То би требало да буду шине (вођице), кочија и гумене манжете. Алуминијумска шина је причвршћена на доњи или горњи део утора, а ваљкаста колица су постављена на врата. Тихо кретање је осигурано гуменим манжетама на ваљцима.

У зависности од тога где су шине причвршћене, механизам се разликује:

 • на суспензији ваљка - платно се креће дуж горњег водича;
 • на ваљкастим лежајевима - врата се крећу дуж доње шине.

Дизајн уградних унутрашњих врата

Поред тканине и обликованих елемената, стандардни сет укључује следеће компоненте:

 • Оквир - може бити од алуминијума или од инока. онсе састоји од вертикалних и хоризонталних ребара крутости , који су спојени у јак систем.
 • Алуминијумске водилице - причвршћене за хипотеку на врху утора.
 • Ваљкасти ваљци - свака тканина има пар таквих елемената који су дизајнирани за одређено оптерећење.
 • Стезаљке.
 • Доња узица која држи полугу у усправном положају.
 • Брава и оловке.
 • Синхронизатор, уређај за затварање и други механизми.

Предности уградних унутрашњих врата

Такав увући систем, уграђен у зид, има скривене механизме, апсолутно невидљиве, нити затворене ни отворене. овајдизајн има холистички изгледи савршено се уклапа у сваки ентеријер.

Као систем који се увлачи, инсталирајте било каква платна која производипроизвођача Важно је да она нема избочене делове изратка који могу ометати кретање унутрашњости зида.

Унутрашња врата су много мање склони закретању од купеа врата.

Многи произвођачи ентеријера нуде куповину система који се увлачи, са свим елементима потребним за уградњу, као и утори за уградњу фитинга. Водеће компаније, заједно са платном, испоручују висококвалитетне талијанске уређаје који чине производ глатким и тихим.

Ако је просторија веома тамна или чврста, најбоља опција ће бити уградња унутрашњих врата са стакленим крпом. Дизајн ће проћи светлост, тако да просторија постаје лакша и визуелно се шири.

Недостаци уградних унутрашњих врата

Цена таквог система је неколико пута виша од цијене обичних модела купеа који клизе паралелно са зидом. Овај високи трошак је последица чињенице да за врата у зидутреба уградити посебну касету . На пример, ако структура спољних клизних врата кошта 30.000-40.000 рубаља, онда исто, али систем који се увлачи коштаће 5.000-10.000 више рубаља.

Монтирана је конструкција са одређеним потешкоћама. Тканина конвенционалних клизних система се поставља преко стандардне рупе без демонтаже. Али конструкција која се повлачи почиње уништавањем зида. Ако се таква унутрашња врата стичу за просторију са широким отвором, где ће бити потребно уградити платно са шкољкама, зидморају се раставити на обје стране.

Да би се унутрашња врата која се увлаче ускладила са унутрашњим простором одређене просторије, треба их подићи у тону пода или мало лакше. Ако је соба светла, онда јенепожељно у њу уградити тамну структуру , јер се просторија визуелно смањује у величини. Инсталацију система треба да обављају само специјалисти, јер у супротном свака повреда технологије инсталације може довести до тужних последица.